BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

TAJLAND BANGKOK

Posetite Tajland, neodoljivu kombinaciju prirodnih lepota, budističkih hramova, fascinantne istorije, čuvenog gostoprimstva i upečatljive kuhinje. Ova egzotična zemlja je iznenađujuće pristupačna i pogodna za obilazak.

Budizam, koji vlada ovom zemljom, za mnoge predstavlja najpitomiju i najlepšu religiju koja podstiče tolerantnost i ljubav, te je zbog tih principa Tajland jedna od najbezbednijih zemalja na svetu.

Osetite prave čari zemlje smeha. Putujte ležernim tempom što će Vam omogućiti da u potpunosti osetite šarm ove fascinantne zemlje. Našim znanjem i iskustvom pomoći ćemo Vam da prevaziđete kulturne razlike i stopite se sa sredinom. Dopustite nam da Vam pokažemo najlepšu verziju ove prelepe zemlje, koja će Vam pružiti ogromno životno iskustvo.

Bangkok, grad anđela, udara kao grom iz vedra neba. Vrućina i haotična atmosfera uzbuđuju energijom! Kulturološki šok. Fascinantni hramovi, preukusna ulična hrana i šoping ostavljaju malo vremena za odmor. Vreva, gužva, buka, tuk-tuk vozila, turisti iz čitavog sveta u svojoj egzotičnoj priči. Grad hipnotiše spojem starog i novog, istoka i zapada i vrtoglavih kontradikcija!

KOH SAMUI

Koh Samui je najpopularnija destinacija Tajlanda i pravi je ostrvski raj. Dom je maloj tajlandskoj zajednici koja se prvenstveno bavi ribolovom i uzgajanjem kokosa, a do 70-ih godina prošlog veka nisu imali ni puteve. Danas su plaže Čaveng i Lamai plažni gradići sa brojnim renomiranim restoranima i noćnim klubovima svetske klase. Brojne su aktivnosti kojima se možete baviti na ovom prelepom ostrvu: kuvarski kursevi, joga, ronjenje, treking džunglom, jahanje slonova, masaže… Ili ćete pronalaziti rajske plaže i uživati u toplom, čistom moru i posmatrati impresivne zalaske sunca.

Gde otići i šta raditi?

Plaža Čaveng se nalazi u srcu ostrva Samui i važi za njegovu glavnu plažu. Njen vrtoglav razvoj usledio je početkom devedesetih godina. Pre toga na plaži su se nalazili samo drveni bungalovi. Danas mesto vrvi od hotela, italijanskih picerija, irskih pabova i go-go barova.

Plaža Lamai je poput plaže Čaveng po, infrastrukturi i sadržajima koje nudi, ali mirnija i pravi je izbor za porodični odmor. Noću možete šetati uz obalu sve do centralne tačke ovog dela ostrva, sa mnogo restorana i tezgica,  ili uživati u autentičnim barovima i kafeima, neretko uz “žive” taktove neke laganije muzike na samoj Lamai plaži. Ukoliko tragate za lokacijom na kojoj se možete relaksirati – bilo bi čudno da Lamai ne ispuni takve želje i očekivanja. Na južnom delu ove plaže imaćete i pogled na kamene formacije koje su jedna od najvećih atrakcija na ostrvu – Grandmother and Grandfather Rocks  čudnu kamenu formaciju nalik ženskim i muškim polnim organima. Oni koji žele da čuju legendu o stenama mogu pitati lokalno stanovništvo ili našeg vodiča (obilazimo ih u okviru fakultativnog izleta Samui Safari).

Mae Nam plaža – sjajan je izbor za porodično uživanje. Preporučujemo vam odlazak u restoran Tree House gde možete uživati u prelepoj hrani i koktelima, na samoj obali.

Lipa Noi plaža – mirna i tiha plaža sa puno prirodnog hlada u kojoj ćete svi podjednako uživati, posebno deca koja će se do mile volje igrati na najlepšem poligonu – peščanoj plaži i uživati u senci drveća praveći kule od peska. 

Plaža Bophut Beach nalazi se na severu ostrva, često je početna tačka za brojne ronilačke ture. Nije razvijena poput plaža Lamai i Čaveng ali ipak ima dovoljan broj restorana, prodavnica i barova.  

Plaža Big Buda, koja se u prethodnim godinama najviše razvijala, sada nudi brojne mogućnosti za ishranu i šoping. Nalazi se na samom severu i pogodna je za plivanje, a pogled koji pruža posebno očarava.

Nathon je najveća naseobina na ostrvu. Zašto vam ona može biti zanimljiva? Zato što je u ovom mestu najveća koncentracija barova, restorana i turističkih agencija. Dobra hrana, dobro piće, bukiranje tura – Nathon.

Namtok Na Mueang – Lokalni put vodi vas do Na Mueang 1 vodopada. Nakon šetnje u dužini od jedno 30 minuta dolazite i do spektakularnijeg  Na Mueang 2 vodopada. Ljubičasto kamenje okružuje bujicu vode koja pada sa impresivne visine od oko 79 metara.

Stara kuća – Ova kuća u kineskom stilu stara je gotovo 200 godina i prezentuje kulturni identitet ostrva Samui. Deka Si i baka Maen, njeni sadašnji vlasnici, otvorili su kuću za sve znatiželjne posetioce.

Samui akvarijum i Tiger Zoo locirani su na Harn plaži. Akvarijum ima zadivljujuću kolekciju tropskih riba i drugih morskih stanovnika, kornjača i živopisnih korala. Zoo vrt je poznat po Bengalskim tigrovimai leopardima.

Budistički hramovi: Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) poznat je po 15 metara visokoj statui Bude. Sagrađena je 1972. i nalazi se na severu ostrva. Drugi značajan budistički hram je Laem Sor i jedno je od najznačajnijih svetilišta na ostruvu Samui. Struktura sa svojim žutim pločicama daje zlatnu auru građevini i čini je impresivnom.

Tajna Budina bašta  delo je 76- ogodišnjeg ostrvskog farmera i nastala je 1976. godine. Okružena je džunglom, kamenitim brdima. Krase je skulpture božanstava i ljudi u različitim pozama. Obzirom da je bašta najviša tačka ostrva, turisti je posećuju i zbog fenomenalnog vidikovca na ostrvsku džunglu i brda.

Performanse majmuna – Možete posetiti zabavne programe u otvorenom pozorištu na glavnom putu iza Bophut plaže. Ovi program uključuju i performanse majmuna, ali  i zabavne tačke slonova.

Želite lokalne specijalitete? Samui je poznat je po kokosu koji je sigurno ukusniji od brašna koje pronalazimo u našim marketima. Možete ih pronaći svuda. Hrana juga Tajlanda je poznata po tome što je začinjena i slična indonežanskoj i maležanskoj, obzirom da odatle vuče svoje korene.