JAPAN

10 dana / Putovanje sa decom

10.04 – 19.04.2020.


Krenite stopama samuraja i vašu nezaboravnu, porodičnu avanturu počnite u misterioznom Tokiju, koji predstavlja opojnu mešavinu futurističkog i tradicionalnog. Blještave reklame koje osvetljavaju nesvakidašnje oblakodere, roboti, moderna, japanska pop kultura, mirni šintoistički hramovi, istorijski spomenici, odmor u prelepim parkovima, uživanje u ukusnim japanskim specijalitetima, upotpunjuju doživljaj. Ako ste ljubitelji kulture, nema boljeg izbora od šarenog i bogatog nasleđa Japana, uključujući divnu igru kabuki i tradicionalne gejše.

Tokio je podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola, uzbudljiva je i intrigatna. Grad sa desetak različitih lica, haotičan i glasan ili smiren poput zena, sa visokim soliterima i sitnim, skivenim hramovima. Tokio nudi veliki broj znamenitosti, moderan dizajn i oko 100.000 restorana.

Mnoge umetnike je inspirisala, a nas ostavlja bez daha, veličanstvena planina Fudži, vulkan savršenog oblika, koji se probija kroz oblake i čije se konture preslikavaju na mirnoj vodi, prelepog jezera Kavaguči. Obogatite znanje posetom prvoj šogunatskoj pretonici Japana – gradiću Kamakura, čiji  hramovi i svetilišta, zajedno sa prirodnim okruženjem, predstavljaju arhitektonsko remek delo.

Oživite pejzaže procvetalih trešanja i ponesite nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti zauvek!

Plan i program puta :

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let  do Tokia sa usputnim presedanjem.

2.dan: Tokio

Konnichiwa! Dobrodošli u Tokio! Transfer metroom do hostela. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Tokio. Noćenje.

Tokio Japan Rainbow Bridge

3.dan: Tokio

Vaša nezaboravna, porodična avantura, počinje fakultativnim obilaskom distrikta Asakusa, gde možete doživeti pravu atmosferu Tokia iz prošlosti! Šoping ulice sa raznim tezgicama gde možete kupiti tradicionalne japanske suvenire i zasladiti se japanskim slatkišima, uvešće vas u najstariji i najznačaniji budistički hram u Tokiu- Sensoji. Odmor u  najpoznatijem parku Ueno, gde se nalaze razni muzeji poput muzeja nauke, istorijskog muzeja i zoo vrt, predstavlja pravi užitak za sve članove porodice. Nakon obilaska hrama, odlazimo metroom u najprometniji deo Tokija – Shinjuku. Shinjuku predstavlja pulsirajude srce grada a prizori koji nas očekuju slika su i prilika Tokija kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje, povratak metroom u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Tokio

Nakon doručka  fakultativni odlazak do Imperial palas kompleksa, u kome borave Japanski veličanstveni car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako uživaćemo u prirodi i prelepim parkovima koji se nalaze u centralnom delu užurbanog Tokija. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posetom kvartu Akihabara. Ovaj deo grada je ved decenijama poznat kao Electric City, zbog velikog broja radnji u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar univerzuma ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan: Tokio

Slobodno vreme za obilazak grada i fakultativni odlazak do Diznilenda,  prvog koji je otvoren van teritorije SADa, 1983. godine, gde će se mali putnici beskrajno zabaviti i doživeti pravu avanturu. Kao poseban odeljak, postoji i vodeni park inspirisan morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, pucanje od mašte! Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan: Tokio

Nakon doručka, sledi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posetićemo Sumida akvarijum u kome se nalazi preko 10.000 vrsta morskog sveta. Nakon obilaska akvarijuma, odlazimo do Tokyo Skytree opservatorije, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokio, gde možete napraviti spektakularne porodične fotografije. Nastavljamo dalje ka mirnom, prijatnom Sumida parku pored istoimene reke, pravimo odmor i uživamo u prirodi. Slobodno vreme i povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan: Tokio

Slobodan dan ili fakultativni, celodnevni izlet – Fudži, planine koja je sa 3,776 metara, najviša u Japanu. Nije iznenađujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana, obožavan kao sveta planina među umetnicima i običnim ljudima. Fudži je uspavani vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazak do mesta Kavagučiko i šetnja pored jezera Kavaguči i pravljenje fantastičnih fotografija planine, čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju penjemo se do 5. stanice na planini Fudži i uživamo u najprisnijem kontaktu sa ovom japanskom svetom planinom i njenom prirodom. Povratak u Tokio u večernjim časovima. Noćenje.

fuji

8.dan: Tokio – Kamakura

Slobodan dan u Tokiju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru.  Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana od 1185god. – 1333god. Predstavlja grad – muzej, jer postoji 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze, visine 13,5 metara.  Obilazak grada i slobodno vreme za odmor i relaksaciju. U kasnim popodnevnim satima povratak u Tokio.  Noćenje.

9.dan: Tokio – Beograd

Nakon doručka, fakultativni odlazak metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je veštačkim spajanjem 6 ostrva u Tokio zalivu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, kao i tržnih centara, uz neizbežno uživanje na gradskoj plaži, učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokija nastavljamo na drugom kraju grada – Harajuku. Ovaj deo grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najčuvenija je Takehsita ulica, pešačka zona sa zaista neobičnim i veoma interesantnom prodavnicama. Razgled završavamo u Shibuya kvartu, gde se možete upoznati sa japanskom modom i najnovijim svetskim, modnim trendovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10.dan: Tokio – Beograd

Pakovanje stvari i slobodno vreme. Transfer metroom do aerodroma u dogovoreno vreme. Let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla.

Planirajte novu Manga, porodičnu avanturu i upoznajte vašu decu, na najlepši mogući način, sa svetom koji ih okružuje!


Smeštaj:

Tokio: BakPak Hostel se nalazi u jednom od turističkih centara Tokija (kvart Taito). Poseduje jednostavne dvokrevetne, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka sa kupatilom i klimom. Hostel sadrži recepciju, free Wi-Fi, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim delovima grada.


MANGA PROMOCIJA

– Odrasli: 1399€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 999€ 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Tokio-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-8 noćenja u Tokiju u odabranom smeštaju  (1/2 sa sopstvenim kupatilom i klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Razgled Tokia 1 

Nakon doručka krećemo u razgledanje grada obilaskom distrikta Asakusa, gde demo doživeti atmosferu Tokija iz prošlosti. Ulice prepune tradicionalnih japanskih suvenira i slatkiša vode nas do najstarijeg i najznačanijeg budističkog hrama u Tokiju – Sensoji. Bacite nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i zazvonite velikim zvonom do koga vodi debeli konopac. Dvorište hrama preplavljeno je dimom upaljenih mirisnih štapića koji, kako kažu, đacima pomaže da dobiju bolje ocene, a odraslima da bolje razmišljaju i rade. Sledi obilazak kompleksa i fotografisanje sa lokalcima obučenim u  tradicionalnu odeću. Šetnju nastavljamo ka najpoznatijem parku Ueno koji u doba Sakure jednostavno blista. U parku se nalazi muzej nauke, muzej zapadne umetnosti, nacionalni muzej i zoo vrt (u dogovoru sa vodičem možete posetiti zoo vrt i priuštiti mališanima druženje sa pandama). Nakon obilaska parka, odlazimo metroom u najprometniji deo Tokija – Shinjuku. Shinjuku predstavlja pulsirajude srce grada a prizori koji nas očekuju slika su i prilika Tokija kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje,
povratak metroom u smeštaj.

Razgled Tokia 2

Nakon doručka, sledi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posetidemo Sumida akvarijum u kome se nalazi preko 10.000 vrsta morskog sveta. Nakon obilaska akvarijuma, odlazimo do Tokyo Skytree opservatorije, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokio, gde možete napraviti spektakularne porodične fotografije. Nastavljamo dalje ka mirnom, prijatnom Sumida parku pored istoimene reke, pravimo odmor i uživamo u prirodi. Slobodno vreme i povratak u
smeštaj. Cena uključuje kartu za prevoz metroom / autobusom, ulaznice za akvarijum, ulaznice za Tokyo Skytree 1. Platformu i uslugu vodiča.

Razgled Tokia 3 

Nakon doručka, krećemo metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je veštačkim spajanjem 6 ostrva u Tokio zalivu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, kao i tržnih centara, uz neizbežno uživanje na gradskoj plaži, učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokija nastavljamo na drugom kraju grada – Harajuku. Ovaj deo grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najčuvenija je Takehsita ulica, pešačka zona sa zaista neobičnim i veoma interesantnom prodavnicama. Razgled završavamo u Shibuya kvartu, gde se možete upoznati sa japanskom modom i najnovijim svetskim, modnim trendovima. Povratak u smeštaj. Cena uključuje prevoz metroom / vozom i uslugu vodiča.

Razgled Tokia 4

Nakon doručka fakultativni odlazak do Imperial palace kompleksa, u kome borave japanski veličanstveni car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako uživajte u prirodi i prelepim parkovima koji se nalaze u centralnom delu užurbanog Tokija. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posetom kvartu Akihabara. Ovaj deo grada je ved decenijama poznat kao Electric City, zbog velikog broja radnji u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar univerzuma ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smeštaj. Cena uključuje prevoz metroom – busom, uslugu vodiča.

Diznilend

Fakultativni odlazak do Diznilenda, prvog koji je otvoren van teritorije SADa, 1983. godine, gde de se mali putnici beskrajno zabaviti i doživeti pravu avanturu. Kao poseban odeljak, postoji i vodeni park inspirisan morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, jednostavno pucanje od mašte! Slobodno vreme do predvečernjih sati, a onda se, prepuni utisaka, vraćamo u smeštaj.

Kamakura

Na izlet se polazi u jutarnjim časovima. Prvo dolazimo do Tokio stanice, odakle se ukrcavamo na voz koji nas direktno vozi u srce prve šogunatske prestonice – Kamakure. Mada danas ostatke tog perioda nećemo nadi, videdemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno popodne pazareći suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene Komači Dori ulice, koja je ispunjena lokalnim restoranima, suvenirnicama i prodavnicama raznorazne robe koji Japanaci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se ka čuvenom svetilištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetilište u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posveden Hačumanu – zaštitniku samuraja. Nakon obilaska hrama sledi slobodno vreme za opuštanje, uživanje u baštama svetilišta, ručak i kupovina suvenira. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima.

Fudži

Fudži je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smete propustiti. Ovaj aktivni vulkan savršenog konusnog oblika nalazi se na 100 km od japanske prestonice. Jedan od najlepših pogleda na planinu Fuji u doba Sakure (cvetanje trešnje) je upravo sa jezera Kavaguči, koje posedujemo tokom ovog izleta. Vozimo se brodidem po jezeru i pravimo nestvarne fotografije. Popedemo se i Kachi Kachi žičarom do vidikovca sa koga se pruža impresivan pogled na planinu. Slobodno vreme za šetnju pored jezera, kupovinu suvenira i uživanje u lokalnim specijalitetima u nekom od restorana po vašem izboru. Povratak u Tokio u dogovoreno vreme.


 


 

PRIJAVI SE