Kako Manga trip tim veruje u putovanja kao vid duhovne hrane i ulaganja u sebe, osmislili smo za vas putovanja i programe koji vas vode na neke od najlepših destinacija sveta. Osluškujući potrebe i utiske naših putnika shvatili smo da na svojim putovanjima najviše cene vreme provedeno u prirodi i sa prirodom. To nas je inspirisalo da pokrenemo Naturalizaciju i storimo prostorstvorimo prostor za neki drugi način. Način na koji možemo živeti svaki dan okrenuti sebi i u ljubavi prema sebi i drugima.

Program festivala osmišljen je u skladu sa našom misijom, a to je zdrav život u skladu sa prirodom. Da bismo postigli taj cilj okupili smo sjajnu ekipu stručnjaka prirodne medicine, yoga učitelje, naturologe i prirodnjake koji će vam svojim znanjima, veštinama i svojim primerom pokazati kako da napravite korak ka boljem i zdravijem životu. Naturalizacija predstavlja kombinaciju tematskih radionica, predavanja i joge. Teme našeg festivala ticaće se razvoja veština življenja u delovanju sa prirodom.

Ako ste osetili i spoznali potrebu da se okrenete sebi, svom biću i vratite se prirodi i njenim čarima onda je Naturalizacija, festival zdravog života pravo mesto za vas. Stvarajući zdrave navike kroz edukativne radionice, fizičko i umno razgibavanje očistićemo naša tela i umove negativnih uticaja i stvoriti mesta za upliv nove, neukaljane energije. Iskoristite priliku da se upoznate sa sobom i da stvorite nova poznanstva koja vode u nepoznato.

Iz dana u dan u vrtlogu svakodnevnice i pred izazovima modernog načina života sve manje posvećujemo vremena i pažnje sebi, svojim potrebama, zdravlju i unutrašnjem miru. Živimo brzo, hranimo se brzo, brzo rešavamo probleme jer smo svesni da su novi odmah iza ćoška. U toj večitoj borbi da preživimo i pobedimo gubi se i tanji prva, osnovna i iskonska veza koju imamo, veza sa majkom prirodom, Zemljom našim prvim domom. Desi se, s vremena na vreme da nam se ukrste putevi sa nekim nomadom koji svoj život živi u skladu sa sobom i prirodom.

Divimo se takvom načinu i uživamo na kratko u toj čistoj energiji, ali nas u isto vreme zbunjuje i osećamo nemoć da prihvatimo takav način za sebe. Tada sa povlačimo i tražimo zaklon u izgovoru da nemamo vremena, da ne možemo sebi da priuštimo takav način života, da moramo da preživimo, a vreme ostavlja trag.