MEXICO – RIVIERA MAYA 18 dana

MEKSIKO 18 DANA

MEXICO CITY – PLAYA DEL CARMEN

Promo – 1399€

26.01 – 12.02.2022

18 DANA / 16 NOĆI


Plan i program puta:

1. dan (26.01.) : Beograd – Amsterdam – Mexico City

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme (postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Amsterdam u 06:00h, broj leta KL1898. Sletanje u Amsterdam u 08:30h. Pauza izmedju letova 6h. Nastavak leta u 14:30h, broj leta KL685. Dolazak u Mexico City u 19:25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti sledi transfer do hotela i smeštaj u sobe. Noćenje.

2. dan (27.01.) : Mexico City – Xochimilco – Mexico City

Nakon budjenja krećemo u panoramski obilazak i pešačku turu, gde upoznajemo glavni grad Savezne države Meksika – Mexico City (na španskom Ciudad de Mexico). Razvio se u plodnoj dolini Anahuac na središnjoj visoravni, na nadmorskoj visini od 2412 metra, u blizini nekadašnjeg sedišta astečke države Tenochtitlan. Mexico City, grad koji su na temeljima razorenog Tenochtitlan- a podigli Španci, dobio je kao i sama država ime po astečkom bogu rata Mexitli. Sa svojih 19 miliona stanovnika, spada u najveće gradove sveta i Latino Amerike. Danas je Meksiko moderan grad širokih avenija i prostranih trgova sa mnogo drvoreda palmi i parkova. Videćemo: Centro Historico, centralni gradski trg Zocalo, gradsku katedralu „Catedral Metropolitana de la Asuncion de la Santisima Virgen Maria a los cielos“, Palacio Nacional, Palacio des Bellas ArtesPaseo de la Reforma, „Bosque de Chapultepec“… Nakon obilaska centra grada nastavljamo put gradske oblasti Coyoacan, kvartu gde se nalazi čuvena „La Casa Azul“ (u prevodu „Plava kuća“) u kojoj je veći deo svog života provela Frida Kalo. Neobična kuća- danas muzej, svedoči i čuva tajne o životu i tragičnoj sudbini ove nekonvencionalne umetnice. Nakon ovog obilaska predlažemo fakultativni odlazak ka Xochimilco, plovećim pijacama u južnom delu Mexico City-ja. Mesto predstavlja poslednju kariku astečke civilizacije, gde se susreću prošlost i sadašnjost. Uživaćemo uz zvuke marijača i oštrom ukusu tekile, uz mnoštvo raznobojnog cveća, voća i povrća, ploveći kanalima u ovom jednistvenom delu grada, proglašenim za deo svetskog kulturnog nasledja od strane UNESCO-a. Nakon ove fešte povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan (28.01.): Mexico City – Teotihuacan

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi fakultativni odlazak u jedan od največih istorijskih centara Meksika i cele Latinske Amerike – Teotihuacan, čiji se nastanak vezuje za Tolteke. Tolteci su bili miroljubivo indijansko pleme koje je razvilo vrlo visoku kulturu, ujedno i prvi stanovnici Meksika. I dan danas postoje svedoci njihovog graditeljskog umeća u tadašnjoj toltečkoj prestonici Teotihuacanu. Najimpozantnije gradjevine su bez sumnje piramide posvećene Suncu i Mesecu. U pratnji vodiča videćete i naučiti više o istoriji i nastanku meksičke države, kao i kulture ovog neobičnog naroda. Izlet upotpunjujemo posetom jednoj od plantaža agave u okolini, gde ćemo se upoznati sa tradicionalnom tehnologijom pomoću koje lokalno stanovništvo eksploatiše ovu biljku. Saznaćete kako se od agave dobija tkanina, šamponi i naravno najpoznatije meksičko piće – tekila. Nakon završenog razgledanja u dogovoreno vreme povratak u Mexico City. Noćenje.

4.dan (29.01.): Mexico City – Puebla

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet – Pueble. Vozimo se van Meksiko City-ja usput prolazeći favele i delove grada u kojima živi veliki deo populacije ovog megalopolisa. Na putu prema Puebli preći ćemo i kotu od 3300m nadmorske visine i posmatrati moćne vulkane Popokatepetl i Itzahuatl. Na polovini puta u podnožju ova dva kolosalna vulkana napravićemo pauzu za kafu i fotografisanje. Naše prvo odredište je najveća piramida ikada napravljena na prostoru mezoamerike – Cholula. Iako nije nadvisila piramidu sunca Teotihuakana, ona je bila najveće građevinsko delo po volumenu koje je ljudska ruka napravila na zapadnoj hemisferi. Na vrhu nekašnje piramide danas se nalazi svetilište posvećeno Našoj Gospi Čudotvorki. Ovo je jedno od najupečatljivijih mesta na kojima se vidi skrnavljenje nekadašnje civilizacije i grubo nametanje novih institucija vlasti crkve i kulture, ali je ujedno i jedan od najfotografisanijih prizora u čitavoj zemlji. Sa platoa ispred svetilišta pruža se najlepši pogled na vulkane i centralnu dolinu Meksika. Nastavljamo dalje prema dva obližnja sela San Rafael i San Kristobal u kojima obilazimo neverovatne katedrale kojima su Španici pokušali lokalnom stanovništvu da dočaraju viziju raja i svega onoga što ih čeka ako budu bili poslušni hrišćani. Potom stižemo i do Pueble, prestonice istoimene države koja je važan univerzitetski i industrijski grad. Poznat po predivnim trgovima, impozantnoj katedrali, parkovima i arhitekturi nezaobilazno je mesto za posetu prilikom dolaska u Meksiko. Puebla je izuzetno bogat i razvijen grad, a to pre svega duguje Volksfagen proizvodnji automobila koja je decenijama smeštena upravo u ovom gradu. Prošetaćemo centralnim gradskim ulicama, posetiti lokalni market i zaviriti u impozantnu katedralu pre nego što napravimo pauzu za slobodno vreme i kupovinu suvenira. U popodnevnim časovima povratak za Mexico City. Dolazak u hotel i slobodno veče. Noćenje.

5.dan (30.01.): Mexico City – Cancun – Playa del Carmen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za let za Cancun. Nakon sletanja u Cancun transfer do Playa del Carmen i smeštaj u hotel. Playa del Carmen, koja se nalazi u meksičkoj državi Quintana Roo, leži na dugim belim, peščanim plažama u senkama palmi, naspram kristalno čistih tirkiznih voda Karipskog mora. Nekadašnje ribarsko selo je sada takozvani ’’Raj Kariba’’ i savršeno mesto za odmor. Lokalne prodavnice, koje su deo tradicije u svakom meksičkom gradiću, nude niz različitih proizvoda. Odlični restorani koji će Vas oduševiti autentičnim specijalitetima, savršena su polazna tačka za upoznavanje gastronomije i lokalne kulture. Živopisni restorani i prelepi barovi privlače u velikom broju kako turiste, tako i meštane. Slobodno vreme za istraživanje okoline i odmor na plaži. Pogled na pejzaž ukrašen palmama, uz mirise iz okolnih restorana lokalne kuhinje i ukus osvežavajućeg pića savršen je uvod za ono što predstoji u narednim danima. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (31.01.): Playa Del Carmen

Slobodan dan za uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog može da počne. Dan rezervisan za istraživanje okoline i odmor na plaži. Čulna senzacija kombinovana pogledom na pejzaž ukrašen palmama, uz mirise iz okolnih restorana lokalne kuhinje i ukus osvežavajućeg pića savršen je uvod za ono što predstoji u narednim danima. Playa obiluje odličnim restoranima koji će vas oduševiti autentičnim specijalitetima i koji su savršena polazna tačka za upoznavanja lokalne kulture. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (01.02.): Playa del Carmen – Tulum Ruins – Playa Paraiso – Coba Ruines 

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet do Nacionalnog parka Tulum, gde se danas nalaze ruševine istoimenog majanskog grada – mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača, izgrađenom na obali mora. Grad na litici, opasan je sa tri strane zidinama (sa pet kapija), dok je sa četvrte strane otvoren prema moru i služio je kao luka za trgovinu dragim kamenjem, a pretpostavlja se bio i mesto gde su živeli majanski vladari… U blizini severnog zida se nalazi sveto jezero – Cenote, iz koga su se stanovnici snabdevali pijaćom vodom. Grad je podignut pre 4.000 godina i tada je u njemu živelo 10.000 stanovnika. Izgradjen je od kamena koji je sa ovih prostora. Tu se nalazi najveća gradjevina – El Castillo, koji sadrži figure i maske božanstava koje simbolizuju Veneru i odakle se posmatrao impresivan zalazak sunca, kao i hram sa dobro očuvanim freskama. Sa najviše tačke grada pruža se nezaboravan pogled na beskrajno plavetnilo Kariba. Nakon završenog obilaska, odmor nalazimo na jdenoj od najlepših plaža Tuluma- Playa Paraiso, smeštenoj ispod litica ovog veličanstvenog drevnog grada. Slobodno vreme za plivanje i sunčanje. U dogovorene vreme krećemo ka unutrašnjosti magičnog poluostrva Yucatan. Put nas vodi ka izolovanim ruševinama, kilometrima udaljenim od civilizacije, ostacima jednog od najvećih gradova Maja. Coba Ruins, obgrljene džunglom sa svih strana predstavljaju nestvaran prizor dok se biciklom probijamo do njihovih najudaljenijih tačaka. Ovo arheološko nalazište okružuju dve lagune, a Nohoch Mul (“veliki hram”) – najviša je piramida Mayana na polusotrvu Yucatan i druga najviša piramida na svetu a predstavlja samo srce ovog skrivenog grada. Ovaj lokalitet danas nam ostaje kao svedočanstvo, u prirodi zapisan dokument o ceremonijalnom životu i najbitnijim događajima drevne Mezoameričke civilizacije. Pod velikim utiskom nakon obilaska ovog neobičnog grada, povratak u Playa del Carmen u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

8.dan (02.02.): Playa Del Carmen – Rio Lagartos/ Las Coloradas – Playa Del Carmen  

Našu avanturu zaokružićemo fakultativnim izletom na mesto koje priliči bajkama i pomera granice realnosti – roze jezera, zaštićenog područja rezervata biosfere Rio Lagartos (u prevodu “reka/ dolina krokodila”). Transfer iz Playe Del Carmen do sela Las Coloradas- koje je dobilo ime po istoimenoj skupini jezera. Las Coloradas (poznatija kao “Pink Lakes”) sastoji se od više slanih jezera, koja svoju boju duguju algama. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju roze boju dobijaju vremenom, pošto se hrane crvenim i roze algama koje se nalaze u ovim jezerima. Fotografije koje tamo napravimo ostaće nam kao jedinstvena uspomena za ceo život. Čeka nas vožnja čamcima po Rio Lagartos, a zatim i kroz lagunu ušuškanu u šumi mangrova, u kojoj ćemo izbliza moći da vidimo krokodile i čujemo nešto više o ovim džinovskim reptilima. Nakon ovog nezaboravnog iskustva, povratak u selo i ručak. Nakon ručna i ovog nevidjenog iskustva povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

9.dan (03.02.): Playa Del Carmen – Merida

Slobodni dani za odmor u Playa Del Carmen ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet Treasures of the Yucatan. Merida se nalaz na severozapad poluostrva Jukata, a ovaj kolonijalni gradić, jedan je od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i lepota ovog grada, sa belim zgradama koje se stapaju sa šarenim pastelnim, samo su jedan od razloga zbog kojih je Merida jedini grad koji je dva puta izabran za prestonicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo i upoznajemo grad, upoznajemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla… U večernjim časovima posetićemo neku od lokalnih kantina. Preporučujemo da probate neki od specijaliteta ovog dela Meksika – ćureću supu sa limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (04.02.): Merida – Uxmal – Izamal

Nakon doručka krećemo put juga u posetu majanskom arehološkom lokalitetu Uxmal (izgovara seoosh-mahl). Centralni lokalitet se prostire na 60 hektara, a nekadašnja naseobina se nalazila i izvan ovog područja. Brojne građevine nalaza se na zelenoj zaravni oivičenoj gustom šumom. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim figurama i maskama boga kiše Chaac, koji je za maja Maje bio jedno od najvažnijih božanstava. Nastavljamo dalje ka takozvanom Žutom gradu – Izamal (popularni nadimak je dobio po svom neobičnom izgledu – većina zgrada ofarbana je u žutu boju). Nekolicina prekolumbijanskih struktura je i danas vidljiva u ovom gradu, ali popularnost kakvu danas ima, stiče tek od 16. veka i dolaska Španaca. Osim karakteristične arhitekture, najposećeniji i najfotografisaniji su „Convento de San Antonio de Padua“ (manastir nastao na vrhu nekadašnje mezoameričke piramide), sa svojim grandioznim atrijumom – drugi najveći u hrišćanskom svetu, posle Vatikana. Unutrašnjost crkve ukrašena je freskama iz 16. i 17. veka, kao i baroknim oltarom, raskošnih ukrasa na pozlaćenom drvetu i oslikanim scenama iz Hristovog života. Slobodno vreme za uživanje u „Parque Itzamna“ i pravljenje sjajnih fotografija uz zalazak sunca. Povratak u Meridu u i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

11.dan (05.02.): Merida – Chichen Itza – Cenote Ik Kil – Valladolid – Playa del Carmen

Ovaj dan rezervisan je za upoznavanje jednog od nekada najuspešanijih centara civilizacije Maya i najvećeg grada Yucatan-a, sve do pobune Maya 1221. godine. Danas je Chichen Itza dom najveće
kolekcije ruševina stare civilazije u Meksiku i može se slobodno reći – top pet najposećenijih mesta u zemlji! Jedno od sedam svetskih čuda, UNESCO je proglasio svetskom baštinom 2007.godine. Ime je dobio po majanskom plemenu Itza. Centrom dominira Temple of Kukulcan (često nazivan i El Castilo) – piramida sa hramom visoka oko 30 m… zahvaljujući areheolozima, nadjen je i tunel, kojim se može ući u piramidu unutar piramide (to je bila česta praksa, da se svi veći hramovi grade na starijim). Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predviđali događaje svojim kalendarom. Na ovom lokalitetu je pronađeno sedam igrališta za tradicionalne sportske igre kao i opservatorja El Caracol (u prevodu- zmija), koja je bila postavljena da se osmatraju mesečeve deklinacije i drugi astronomski dogadjaji. Nakon završenog razgleda u pratnji lokalnog vodiča, sledi slobodno vreme za individualno razgledanje i šoping u nekim od postavljenih suvenirnica na samom lokalitetu. Put nas dalje vodi ka jednoj od najinteresntnijih senota poluostrva Cenote Ik Kil, koje nisu poznate samo kao prirodno čudo neverovatnog kolorita i visećih loza, već i kao istorijsko mesto. Senotu su u drevnim vremenima posećivali hodočasnici, koji bi žrtvovali predmete, a ponekad i ljude u čast Boga kiše, munja i oluje – Chaac. Na dnu jame su kasnije pronađeni mnogi vredni predmeti, koji se danas čuvaju u istorijskim muzejima širom zemlje. Sa novom enregijom, napuštamo senote i posle kraće vožnje stižemo u kolonijalni gradić Valladolid. Grad je pod zaštitom UNESCO-a još od 1998. godine. Ulična scenografija pastelnih boja, najpribližnija je ideji kako treba da izgleda jedan tipičan meksički grad. I upravo zbog smena boja prilikom zalaska sunca, u popodnevnim časovima napravićemo ovde najlepše fotografije. Uživaćemo na glavnom gradskom trgu „Plaza e Parque Francisco Canton“, sa pogledom na „Catedral de San Servasio“, uz zvuke tradicionalne meksičke muzike i lokalne specijalitete u restoraima duž ulice Calle 41A. Nastaviti do najpoznatije gradjevine nedaleko od gradskog jezgra – „San Bernandino de Siena Convent.“ Nakon obilaska transfer do Plaje Del Karmen. Ulazak u sobe. Noćenje.

12.dan (06.02): Playa Del Carmen – Isla Mujeres

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili krećemo na dvodnevni fakultativni izlet do Isle Mujeres. Transfer do luke kod Cancun, ukrcavanje na brod i nakon vožnje od oko 30 minuta dolazak na ostrvo Isla Mujeres. Odlazak do hotela i smeštaj u sobe. Ovo minijaturno ostrvo nalazi se nadomak bučnog i komercijalnog Cancun i pruža utočište ljudima željnih mira i opuštanja iz celog sveta. Ovaj ostrvski biser majanske obale pruža posetiocima brojne mogućnosti. Da li ćete plivati sa delfinima, roneći istraživati postavku podvodnog muzeja, otići do Punta Sur na jug ostrva gde se nalaze ostaci majanskog hrama ili provesti dan na prelepoj peščanoj plaži North Beach uz koktele i dobru muziku, uživajući u kristalno čistim vodama ovog ostrva, izbor je samo vaš. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

13.dan (07.02): Isla Mujeres – Playa Del Carmen

Check out iz hotela i nastavljamo sa uživanjem i sunčanjem na (po mnogima) najlepšoj plaži Kariba uz gastronomske specijalitete lokalnih restorana. Pogled u daljinu, nestvarne boja mora, chill muzika iz open barova, šareni kokteli… Šta možete još poželeti? Hedonizam u punoj snazi. U dogovoreno vreme transfer do luke i dalje do Playe Del Carmen. Povratak u smeštaj. Noćenje.

14.dan (08.02.): Playa del Carmen – Xcaret Park – Playa del Carmen

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakulativni izlet u Xcaret Park (Xcaret u prevodu “mali ulaz”) nekada zvan i  ’’Meksički sveti Raj’’, jedan je od najpopularnijih Eko parkova na Riviera Maya. Legenda govori da su Maje ovo mesto koristile da se ovde kupaju kako bi očistili njihove umove i telo pre odlaska na obližnje ostrvo Cozumel, gde bi se divili Boginji ljubavi, meseca i medicine Ixchel. U okviru parka se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo  imati priliku da posetimo tri podzemne reke koje prolaze kroz repliku majanskog sela, šetamo stazama tropske džungle, uživamo na plaži, snorklingu i prirodnim bazenima, posetimo Paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena i još mnogo toga… Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vreme za ručak i osveženje u jednom od restorana koji se nalaze u samom parku. U okviru kulturnih atrakcija možemo posetiti repliku majanskog sela sa svojim artesanama, lokalnu crkvu, meksičko groblje, muzej, jedinstveni šou Mesoamerican ball game, otvoreni teatar sa različitim performansima koji dočaravaju turistima pre-hispano kulturu i tradiciju ovih prostora. Nakon nezaboravne avanture, sledi povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

15.dan (09.02.): Playa Del Carmen – Mexico City

Pakujemo stvari i napuštamo hotel u jutarnjim časovima. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Mexico City. Po dolasku sledi transfer i smeštaj u hotel. Prethodnih dana degustirali smo meksičke specijalitete, gde je svako od vas mogao pronaći gastronomski užitak po svom ukusu. Kako biste doneli Meksiko u vaše domove predlažemo vam kupovinu začina na tezgama i marketima, uz literaturu koja će pored uspomena na ovo putovanje, pomoći i u pripremi lokalnih jela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

16.dan (10.02.): Mexico City – Taxco – Mexico City

Slobodan dan za individualne aktivnosti i istraživanje ovog megalopolisa. Nasmejani i pomalo bučni stanovnici, uredene ulice i parkovi, neobične suvenirnice, meksičke kantine i restorani, raspevani marijači, prepuni barovi, samo su neke od stvari koje će vas oduševiti i privući svojom čudnovatom energijom… brojna su mesta gde možete provesti vreme. Ili vam možemo preporučiti fakultativni izlet i posetu starog grada srebra – Taxco! Oko 160 km jugozapadno od Mexico City-ja, u brdima meksičke države Guerrero, smešten je nekada bogati rudarski grad – danas jedan od najomiljenijih kolonijalnih gradova Meksika. Po dolasku u grad prezentacija proizvoda od srebra, uz mogućnost kupovine. Sledi šetnja sa vodičem kroz stari deo grada uz obilazak prelepe barokne katedrale. Taxco nije samo poznat po svojim rudnicima srebra, već i po svojim brdovitim pejzažima i krivudavim kaldrmisanim ulicama, brojnim crkvama i prelepim gradjevinama koje nas vraćaju u zlatno doba grada kada su ogromne količine srebra odavde transportovane prekookeanskim brodovima u Španiju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i povratak u hotel. Noćenje.

17. dan (11.02.) : Mexico City – Amsterdam

Check out iz soba. Kofere ostavljamo u sobu za prtljag i imamo slobodan dan u Mexico City-ju za obilazak muzeja, parkova, finalni šoping i kupovinu suvenira. Sastanak u hotelu u dogovoreno vreme. Polazak na aerodrom i let za Amsterdam u 21:55h, broj leta KL686. 

18. dan (12.02.) : Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 15:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 5h i 30 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1899. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera):

MEXICO CITY od 26.01. do 30.01.2022 i od 09.02. do 11.02.2022

Hotel and Suites PF 4* ili sl – smešteni smo u hotelu u širem centru Mexico Citija (zona Roma) udaljenom 400 m od avenije Reforma. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka poseduje zasebno kupatilo. Wi-Fi je besplatan i dostupan gostima smeštaja.


PLAYA DEL CARMEN od 30.01 do 09.02.2022

Hotel Riviera del Sol 4* ili sl. – hotel se nalazi na odličnoj lokaciji na 250 metara od plaže, a na 100 metara od hotela se nalaze brojni barovi, pabovi i restorani. Gostima hotela je na raspolaganju privatno dvorište sa bazenom i ležaljkama i restoran internacionalne kuhinje ali i meksičkih specijaliteta. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, TV i klimom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 

Hotel 3* La Galeria by Bunik ili sl.  – hotel se nalazi na odličnoj lokaciji na 800 metara od plaže, a u blizini  hotela se nalaze brojni barovi, pabovi i restorani. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, TV i klimom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 


MANGA PROMOCIJA

HOTEL 3* u Playi Del Carmen

Za prijave i uplate u celosti
1699€ 1399

Za avans od min. 500€ cena je 1449

Za avans od 100€ cena je 1499


HOTEL 4* u Playi Del Carmen

Za prijave i uplate u celosti
1899€ 1549

Za avans od min. 500€ cena je 1599

Za avans od 100€ cena je 1649


Manga PROMO + ponuda:
Za sve Manga putnike koji se tokom promo perioda odluče i prijave za fakultativne izlete – Treasures of Yucatan i Isla Mujeres odobravamo dodatni Promo plus – popust od 100€ na ukupnu cenu ova dva izleta (umesto 350€ cena iznosi 250€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji možete iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Meksiko Siti – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Meksiko Siti – Kankun – Meksiko siti – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Meksiko Sitiju u hotelu 4* na bazi 6 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Plaji del Karmen u odabranom hotelu na bazi 10 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko (Više informacija pogledajte klikom na link)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Hranu
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji 


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!