BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Zakintos

Zakintos je najjužnije od Jonskih ostrva sa obalom dugom 123 km, poznato po dugim peščanim plažama, blagoj klimi, zelenilu, kao i gostoljubivim domaćinima i bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu.

Istočna obala, na čijoj sredini se nalazi grad Zakintos obiluje peščanim plažama. Grad Zakintos je u zemljotesu 1953.g. srušen do temelja, ali je na istom mestu za kratko vreme podignut grad u istom stilu. Danas ga zovu “Venecija juga”. Tsilivi se nalazi na istočnoj obali, 5km od glavnog grada Zakintosa. Karakteriše ga 4km duga peščana plaža sa kristalno čistom vodom. Turisti se u ovo malo, lepo mesto uvek vraćaju, zbog njegove lepe plaže i prirode koja ga okružuje.

Južni deo ostrva je primorski nacionalni park- rezervat za mediteransku vrstu kornjača Caretta-Caretta. Kornjače su retke i zaštićene grčkim zakonom. Otud je Zakintos poznat kao Ostrvo kornjača. Sa zapadne strane ostrva, duž kamenitih obala, razmnožavaju se foke Monachus Monachus.

Najpoznatija turistička mesta su Laganas, Kalamaki, Argasi, Tsilivi i Alykes. Obavezno posetite plažu Navagio, koja se pojavljuje na svim slikama i zaštitni je znak ostrva. Ukoliko ste se odlučili za odličan noćni provod, plaža Argasi je pravo mesto za vas, na 4 km od Zakintosa. Mesta Kalamaki i Laganas se nalaze na udaljenosti 6-8 km južno od glavnog grada i povezuje ih duga peščana plaža, predstavljaju centar turističkih dešavanja na ostrvu i prepuna su restorana,kafića i taverni.

Zakintos je postao neverovatno aktuelan kod mladih turista iz Srbije. U Laganasu ćete osetiti čari burnog noćnog života. Ludilo u diskotekama do zore, noćna kupanja, izlazak sunca sa ekipom na plaži, zahtevaju od vas da se dobro pripremite za letovanje. Cene pića su slične kao i u ostalim turističkim mestima u Grčkoj: pivo 2-3e, kokteli oko 5e, gazirani sokovi 1.5… Mada možete se odlučiti za varijantu kupovine pića u supermarketima (kao što je Dia, sa najširim asortimanom i najpovoljnijim cenama) i pripreme za kasniji provod u diskotekama.

Od grada Zante, autobuski prevoz vozi do skoro svakog grada na ostrvu. Lokalna transportna organizacija nudi organizovane ture za obilaske celog ostrva. U gradu postoji I taksi služba. Svakodnevno polaze I brodići Alykesu, Limini Keroi(keri Beach) I Laganasu. Možete koristiti rent-a-car po ceni 30eur/dan, ali ako uzimate na više pokušajte sa cenjkanjem jer su često raspoloženi da spuste cene.

Prepuno maslinjaka, sa prelepim plažama i mogućnošću za ekstremne sportove(ronjenje u pećinama), ali i sa obiljem dobrih žurki i provoda, ostrvo je meta turista najrazličitijih starosnih doba. Hoćete li se kao kornjača zavući u svoj oklop ili se otvoriti za nova poznanstva i provod kakav ćete dugo pamtiti, odlučite sami?!

 

 

 

* NAPOMENA: cene proizvoda i usluga su postavljene na osnovu prošlogodišnjih

podataka