Sensation White

*Sensation* predstavlja nejveći svetski muzički spektakl u zatvorenom prostoru koji je nastao u Holandiji i organizovan je od strane ID&T kompanije (osnovana je početkom 1990-ih i zadužena je za organizovanje najvećih muzičkih event-ova na svetu).

Originalni event koji je održavan ekskluzivno u Amsterdam Areni 5 godina za redom (do 2005.), do danas je posetio i druge zemlje kao što su: Poljska, Španija, Čile, Nemačka, Belgija, Češka Republika, Rusija, Danska, Litvanija, Letonija, Portugal i Brazil.

-2008. godine Sensation je po prvi put održan u Melburnu u Australiji (doček Nove godine).

-U 2000. godini kada je osmišljen je spektakl pod imenom Sensation, ali je nedugo zatim podeljen na Sensation White i Sensation Black. Sensation White se fokusira više na house i trance muziku, dok je Sensation Black fokusiran na *darker* muziku, kao što je hardcore.

Imena oba događaja su promenjena: SENSATION (formalno Sensation White) i BLACK (Sensation Black).

SENSATION:

Sensation je počeo kao trance festival, da bi se razvojem trendova sve više prihvatao i house, tako da danas predstavlja najveći svetski elektronski, trance i house event. Svi učesnici su obučeni u skladu sa dress code-om, a to je *all white*, a u istoj boji je dekorisana i arena u kojoj se spektakl održava. Sensation White slogan je „Be Part Of The Night – Dress in White“, a svaki događaj okupi preko 40-45 hiljada ljudi. Žurke se svake godine održavaju prve subote u mesecu julu u Amsterdam Areni, dok se u LTU Areni u Dizeldorfu drugu godinu za redom žurka organizuje za doček Nove godine.

Ovaj događaj okuplja najpoznatije i najpriznatije DJ-eve svetske muzičke scene I na njemu su nastupali: André Tanneberger, Armin van Buuren, Darren Emerson (jedan od članova Underworld-a ), David Guetta, Deadmau5, Erick E, Erick Morillo, Ferry Corsten, Marco V, Paul van Dyk, Johan Gielen, Sander Kleinenberg, Steve Angello, Tiësto, Fedde Le Grand, Sebastian Ingrosso, Sander van Doorn, Mason, Felix Da Housecat, Laidback Luke , Tocadisco i Rank 1.

Kalendar narednih Sensation White party-a: