BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

SENSATION-al Trip to Praha

Sensation – vodeći svetski dens event na zatvorenom. Zvuči pretenciozno? O, ne.
Upućena u koncept spektakla, bombastičnog osvetljenja, lasera, bimova i efekata, ulazim u Sazka Arenu – u zonu fenomena stvorenog pre sedam godina.

S tribina puca pogled na arenu punu tela obučenih u belo, na centralnu kružnu binu iznad koje je srebrno-bela pečurka, na plazme i lasere…Stajem na trenutak, niz kičmu struji, udahnem i krećem dole. Prolazim kroz masu, bez guranja jer oko svakog je dovoljno mesta. Kockice počinju da se sklapaju! Na šanku se piće kupuje za žetone, a ne za keš, čime smo pošteđeni banalnosti čekanja i vraćanja kusura. Pored šankova su i restorani! Ozvučenje je sjajno, kao i klimatizacija! Organizacija kakvu dotle niko od nas, sirotih clubbera, nije mogao ni da zamisli!

Počinje Guetta sa hit-paradom! Pionir french –housea, vidno raspoložen, ređa trekove čiji tiraž nije ispod 300 000. Komerc i nije baš moj izbor, ali, pošto sam muzičku osetljivost ostavila kod kuće, sva srećna, sa ostatkom mase pevam – The World is Mine!

Sledi megamix koji pratim sa tribina. Koncentracija najluđih efekata, dinamika smenjivanja fluo-zelenih zraka, vatrometi, rakete, likovi maskirani u robote sa laserskim oružjem koji se spuštaju s plafona, sirene koje najavljuju – napad! U toku je rat ljudi i mašina a megamix je način borbe! Deo sam celine zvane Sensation, interaktivne sredine u kojoj se tela petljaju u mrežu lasera, u kojoj je vrisak ushićenja konstantno stanje! U stomaku se budi osećaj koji se, prethodnih godina ugasio. Žmarci i treperenje, uzbuđenje koje hvata zalet, sreća i napetost čula, upijanje ritma i melodije, kolektivni osmeh! Nevericu je zamenilo ujedinjenje u belom!

Posle megamixa halom počinje da se ori –the one!!! Armin van Buuren! Trance master koji već godinama ne silazi sa 2. mesta DJ top liste, počinje začuđujuće lagano, i radi u skladu sa sopstvenom izjavom da ne voli  žanrovski da se ograničava. Najveća zvezda Sensation-a, pokazuje svoju profesionalnost i umeće u mixu obeleženom uplifting-trance-om. Slede Gabriel i Drezden sa mračnim setom, promovišući muziku koja izmiče kategorizaciji…

A onda…dečko koga zovu novom nadom tech-trance – a, i više od toga, fenomenom koji baca svet pod noge… Iščekivala sam da čujem i to čudo, ali – Sander van Doorn je nadmašio SVA očekivanja!
Počinje svojim rmx-om stare stvari King of My Castle! Nastavlja se sjajan izbor stvari u još boljem mixu, sa dominantnim tech-kickom, dubokim melodijama i bogatim harmonijama! Intenzivno osećamo njegovu ogromnu harizmu koje zrače iz svakog takta, strast koja opija udove i  ne dozvoljava mirovanje! Vratio se taj osećaj – sweet 18, muzika kao način života, inspiracija od koje se živi i stvara! Ne postoji više putujući visokobudžetni oblik života zvani Sensation, samo čista energija i emocije, empatija između 20 000 ljudi! Ostajemo do kraja, do 07 h, kada je tripu kraj…

Ostajemo ispunjeni, sa blaženstvom u srcu… i osećanjem koje ćemo obnavljati u svesti do kraja života!

Written by Gorana Romčević