Parga

 

Parga je mesto u severoistočnom Prevezu, koji je deo pokrajine Epir. Idealna je za odmor, ali pošto ima dosta taverni i kafića možete se i umoriti i zabaviti. Popijte kaficu u nekoj od taverni ili na prelepoj tvrdjavi, odakle je pogled božanstven, a spaja se miris mora i borova. Ni na jednoj plaži ne morate iznajmljivati suncobrane i lezaljke, možete koristiti svoje. Plaža Krioneri, odmah iza gradske plaze je kamenita, čista, bistra. Lihnos i Valtos su dosta veće i kako meštani vole reći “od peska dva dana ne možete oprati noge.

Grčka salata je u svim restoranima odlična. Baklave i slatkiši su manje više svuda isti, ali sladoled na točenje nemojte zaobići. Ručak za dve osobe(kuvano jelo, salata, hleb, 1/2l vina) staje oko 25e. giros je oko 2e, flaširana voda 1e, kafa od 1.5-2e. voće je oko 30% skuplje nego u Srbiji. Grickalice nećete naći u izobilju, jedino možete naleteti na čips, kokice i pečeni kukuruz.

Gasa za automobile skoro nigde nema! Možete rentirati auto po ceni od 20-30e. Skuteri se iznajmljuju za 16e po danu. Krenite ka plažama sarakiniko, Karavostasi, Lichnos…

Ali Pašina tvrđava neka vam bude jedan od lokaliteta koji ćete obići. Reka Aheron ili Stiks poznata je po tome što je tu Tetida okupala Ahila držeći ga za petu što je po legend I postal jedino ranjivo mesto na njegovom telu.

Pargu preporucujemo porodičnim ljudima i mladim parova željnih odmora, prelepih plaza i mora, ali ne i onima koji jure za noćnim provodom jer ga tamo sigurno nece naći onako kako bi to mogli na Iosu, Zakintosu ili Kavosu. Dakle, šta očekujete to izaberite, a mi smo tu da vam pomognemo u izboru!

* NAPOMENA: cene proizvoda i usluga su postavljene na osnovu prošlogodišnjih

podataka