BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Ohrid

Možda sam još pod utiskom, a možda stvarno nisam videla lepši grad od Ohrida… S koje god strane da pogledam, razglednica! Jezero je ogromno, plavo i čisto kao suza (zakonom zaštićeno od zagađenja), predveče kreću talasi, pravi, veliki, kao na moru, čuje se zveket kamenčića, pesma žižaka i oseća se miris borova… sve, samo nije slano… a i što mora biti..

Plaže su lepe i velike, u samom gradu su nešto manje za one koji vole gužvu… Stari grad sa uskim i neverovatno strmim ulicama je savršen za šetnju i uživanje, crkvice su male i veoma lepe, a priroda oko njih pitoma i sjajno održavana. Samujlova tvrđava pruža fantastičan pogled na celo jezero i vrlo je interesantna za obilazak. Za slikanje je i Antički teatar koji je bio u fazi rekonstrukcije ali je obećavao.

Noću je grad tako živ, radnje u glavnoj ulici rade do kasno i mame turiste da kupe ohridski biser i druge suvenire, kafići i restorani su prepuni, sluša se uglavnom naša i strana muzika…
Kampovi su fino uređeni i cena za dvoje u šatoru ili prikolici je slična kao i za sobu u starom gradu, 5 EUR po osobi. Hrana je jeftina, cene su slične kao kod nas i u prodavnicama i u restoranima.

Makedonci nas obožavaju, kad shvate odakle smo, odmah prelaze na naš jezik i kažu: ovo je i vaša zemlja, mi smo braća, treba da budemo jedna država… Mladi ne znaju srpski, ali zato skidaju sve naše pesme na gitari i pevaju ih bez greške… Makedonke su lepe i bogato građene… a Makedonci… pa ne znam jer sam gledala samo u jednog dečka 🙂

autor: Jelena Đukić

Vreme: jul 2006.