BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Lefkada

Ostrvo maslina, vinove loze i agruma – Lefkada, spada u grupu Jonskih ostrva.
Od kopna je odvojeno uzanim moreuzom, širokim oko 2 km, danas premošćenim mostom na baržama. Severno od Lefkade nalazi se Krf, a južno Kefalonija i Itaka. Od Atine je udaljena 400 km.
Ostrvo Lefkada predstavlja jedinstveni dragulj Grčke, koje vas svojim prirodnim lepotama, predivnim plažama, bisernom bojom mora i bujnom vegetacijom ostavlja bez daha. Na Lefkadi preovlađuju planine, prekriveno je gustom vegetacijom na istočnoj i južnoj strani. Atmosfera je pretežno opuštajuća i romantična.
Glavni grad je Lefkada, koji se nalazi na krajnjem severoistoku istoimenog ostrva, na mestu gde je ono najbliže kopnu. Iza grada uzdižu se planine, većim delom gole i obešumljene.

Znamo da je teško napustiti prelepe plaže, more, sunce i uživanje u sportovima na vodi ili u tračarenju u kafićima, ali obavezno odvojite malo vremena za posetu srednjevekovnom dvorcu koji nosi italijansko ime – Santa Maura.
U poslednjih nekoliko godina, destinacija postaje sve atraktivnija za turiste. Na ostrvu se nalazi veliki broj taverni, restorana, kafea, barova i hotela. Noćni provod u diskotekma je zagarantovan.

Turisti mogu obići celo ostrvo autobusima, taxijem ili kolima. Sportovi na vodi su zastupljeni na plažama. Lokalni festivali su veoma šaroliki i interesantni. Ukoliko letujete na Lefkadi u vreme nekog od festival – berbe vina, maslina, voća, meda, obavezno ih posetite i opustite se u društvu raspevanih i razigranih  Grka. Odigrajte koji sirtaki! Definitivno će to biti odmor koji ćete prepričavati…