Kavos

Ostrvo Krf važi za mesto u kome ćete provesti miran odmor, ali mesto na jugu ostrva – Kavos ekstremno odstupa od cele priče. Diskoteke, klubovi i barovi čine da „grčka Ibica“ živi 24h dnevno. Turisti su najčešće mladi, između 18 i 35 godina, željni provoda i ludih žurki, ali i ne tako dubokog džepa, jer su cene zaista pristupačne. Ljubitelji clubbinga, housa i drum & basse-a, dobrodošli na Kavos!

U pojedinim trenucima činiće vam se da ste na letovanju negde u Britaniji pošto je najveći broj turista čine Englezi. Danju je poprilično bučno, ali kad padne noć, nastupa potpuni haos. Sve je dozvoljeno i sve je normalno! Policije nema, tako da se nemojte začuditi ako vidite gole muškarce po ulicama. Postoji glavna ulica sa oko 20 diskoteka, sve jedna do druge, bez separea jer svi đuskaju. Možete upadati od jedne do druge i tražiti mesto koje vam najviše odgovara, tj. muziku, atmosferu, piće… Napravite li pauzu i prošetate plažom, na 100m cete videti bar 5 parova u akciji „sex on the beach“.

 

Probudite li se jednog jutra na ovakvom odmoru i poželite da se malo odmorite, naša preporuka je vožnja brodićem (oko Krfa do ostrva Paxi i Andipaxi, kao I do Parge po ceni od 15e) ili iznajmljivanje skutera ili automobila (20-30e po danu) kako bi se upoznali sa ostatkom Krfa i prelepim plažama kakvih nema u samom Kavosu.

Došli ste u Kavos, što znači da brzo živite i ono što će vas interesovati je brza hrana. Pice, palačinke, sendviči, giros možete naći gotovo na svakom uglu po ceni od 1e do 2e. Cene piva se kreću od 2e do 3e, u zavisnosti za koje se odlučite, a ako pauzirate i želite popiti koji sok, gazirane ćete plaćati oko 1.5e a voćne oko 2e.

Porodice sa decom se ne snalaze u ludilu Kavosa, tako da za njih ostavljamo ostatak Krfa, a mladi, bez obaveza, puni energije, vama će ovo definitivno biti najbolje letovanje. Naspavajte se kod kuće, pripremite jetre i dođite na Kavos! Nećete se pokajati, jer ovde ludilo ne prestaje. Prestaju samo zabrane!

* NAPOMENA: cene proizvoda i usluga su postavljene na osnovu prošlogodišnjih

podataka