BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Kaprun

KAPRUN & ZELL AM SEE

U svetu alpskog skijanja Austrija zauzima posebno mesto. Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge boravka pa do samih skijališta i pratećih sadržaja. Austrija ima oko 400 ski-centara i u njima je sve savršeno organizovano i sve funkcioniše.

Kaprun – Zell am See spada u jedan od najlepših skijaških regiona u Austriji i pripada pokrajni Salcburg. Sam Kaprun nalazi se na 786 metara nadmorske visine, odmah ispod vrha Kircštajnhorna, visokog 3.029 metara. Ispod samog vrha pruža se istoimeno Glečersko skijalište – Kitzsteinhorn, zanimljivo i vrlo popularno skijaško odredište, pogotovo u proleće i leto. Pored Kitzsteinhorna, tu su i bliža skijališta iznad Zell am See‑a (skijalište Schmittenhohe) i Kapruna (skijalište Maiskogel). Sva ova skijališta zajedno imaju 132 km staza i predstavljaju deo Europa Sport Regiona. Višednevni ski pas pokriva ceo ski centar (glečer i bliža skijališta iznad Zell am See-a i Kapruna), dok jednodnevni pored glečera uključuje samo još lokalno skijalište u Kaprunu. U cenu ski pasa uključen je i prevoz lokalnim ski‑busom iz Kapruna, Piesendorfa i Zell am See‑a do donjih stanica gondola i žičara. Za sve one koji radije voze svoja vozila, parkinga ima sasvim dovoljno.

Glečersko skijalište – Kitzsteinhorn
Ukupna dužina skijaških staza je 55 km, od čega je 31 km lakih staza, i 24 km srednjih i teških staza.
Na samo skijalište vode dve velike gondole. Sedeća za osmoro ljudi, kao i novi Gletscherjet 1, stajaća gondola za 24 ljudi izgrađena krajem 2001. godine. Od donje stanice skijališta (1976 mn/v), gdje se nalazi jedan od dva Intersporta, rent, servis te restoran, do Alpin centra (2452 mn/v), koji je centralno mesto na samom skijalištu, vozi takođe novi Gletscherjet 2 (iz 2002. godine), kao i jedna žičara.

Ski sportovi, jurnjava po snegu, grudvanje, ispijanje čajeva dok vam sunce obasjava lice… samo su delić atmosfere koja vlada na austrijskim skijalištima, a naročito u Kaprunu. Dođite i uverite se!