BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Borovec

Borovec je najstarija i najviša planinska oblast u Bugarskoj koja omogucava okupljanje skijaške elite iz celog sveta. Smeštena na 1350 metara iznad nivoa mora na severnoj padini planine Rila unutar starih borovih šuma Borovec je lokalizovan u podnožju vrha Mousala, koji je sa visinom od 2925 metara najviši vrh na balkanskom poluostrvu. Sa udaljenošću od 73km južno od Sofije, gde se nalazi i najbliži internacionalni aerodrom i 126km od Plovdiva- veoma je lako dostupan.

Oblast Borovec je ustanovljena krajem 19. veka kao lovište za bugarske careve. Vremenom je unapređena u modernu skijašku oblast sa luksuznim hotelima visoke klase, restoranima sa sjajnom kuhinjom i raznovrsnošću ponuda za zabavu u slobodno vreme, a uz to poseduje odličnu mrežu ski staza i liftova duž padina planine Rila. To je alpinistička oblast u bugarskoj zimskoj ponudi, koja obezbeđuje sjajne mogućnosti za ceo spektar zimskih sportova, od alpinističkih sportova preko skijanja do ski skokova. Staze za ski bord su jedne od najboljih u svetu i dva puta bile su domaćin svetskog kupa alpinističkog skijanja.

Borovec ima razne ski staze, koje su prilagođene svima, od staza samo za početnike, samo za prosečne skijaše kao i za avanturiste i eksperte. Padine i staze se sjajno održavaju a obeležene su internacionalnim oznakama i višejezičnim signalima. Mašine za sneg su uvek u radu.

Skola skijanja Borovec, sa internacionalnim prestižom i dugogodišnjom tradicijom zapošljava više od 200 ski instruktora, a svaki od njih govori više stranih jezika i većina su bivši profesionalni skijaši. Časovi skijanja se odvijaju u pet rangova, od A do E, u grupama ili individualno četiri sata dnevno, 6 ili 12 dana. Kurs se završava prijemom skijaških sertifikata.