KUBA 17 DANA

Havana  – Varadero

21.02 – 08.03.2020.

17 DANA / 14 NOĆI


Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena celina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična, da i sama predstavlja atrakciju. Kuba vam daje toliko mnogo slika, osećaja,  boja, mirisa, ukusa, doživljaja da vam treba vrlo malo vremena počnete da sledite njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Ostrvo cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustičnih automobila u raznoraznim bojama i sa najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kafe, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji, gde je stres sveden na minimum obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prelepim karipskim plažama. Zato posetite Kubu dok se još nije promenila, jer će vas ovo putovanje naučiti da se radujete životu, važno je samo da se prepustite i preplaviće vas neverovatan osećaj vedrine.Plan i program puta: 

1. dan (21.02.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 20:25h , broj leta TK1084.

2. dan (22.02.): Istanbul – Havana

Sletanje u Istanbul u 00:10h. Pauza do sledećeg leta 2h i 15 min. Nastavak leta za Havanu u 02:25h, broj leta TK 183. Dolazak u Havanu u 08:10h. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za utapanje u kubansku šarenu prestonicu. Havana vam se na prvi pogled može učiniti kao nerešiva slagalica, ali ako naučite kako da je složite, pred vama će se ukazati prelepa slika. Havanu niko nije mogao da izmisli. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lepa. Možda je za to kriva njena turbulentna istorija koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte da dolazite u Havanu sa spiskom pitanja. Dodjite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavodjenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osetićete duboku povezanost sa prošlošću u impresivnoj tvrdjavi pored obale ili na intimnim trgovima bez saobraćaja. Havana se voli – bezrezervno i bez pogovora. Noćenje.

3. dan (23.02.): Havana

Krećemo sa upoznavanjem, grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmejani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se rečima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i istorijski centar grada: Capitolio – kopija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gde se nalazi nekoliko prelepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja i pešačka zona Obispo. Posle ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i nezaobilazni tompus… Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (24.02.): Havana

Dan za odmor i hedonizam. Slobodno vreme u Havani ili fakultativni izlet na jednu od prelepih plaža nedaleko od Havane – Santa Maria del Mar. Dan rezervisan za kupanje, sunčanje i upijanje ritmova salse.  Zalazak Sunca na čuvenoj tvrdjavi Tres Rejes del Moro – najlepša panorama Havane. Povratak u večernjim časovima. Veče započinjemo ispijanjem čuvenih i danas svetski poznatih koktela koji su nastali na Kubi – Daiquiri u „El Floridita“ ili Mojito u „La Bodeguita del Medio“ – omiljenim mestima Ernesta Hemingveja. A uveče – provod na kubanski način – Casa de la Musica ili neki od drugih čuvenih barova Havane… Noćenje.


5. dan (25.02.): Havana

Obilazak novog dela Havane (Vedado) počinjemo od najpoznatijeg Trga Revolucije na Kubi – nacionalni memorial „apostola“ kubanske nacije Hosea Martija – toranj visok 139 m, čuveni mural Ernesta Če Gevare i legendarnog Kamila Sienfuegosa. Nastavljamo do univerziteta, hotela Havana Libre i poznate La Rampe – centra novog dela grada. Nakon pauze za ručak odlazimo do čuvenog hotela Nacional, uz piće u prelepoj bašti sa pogledom na aveniju Malecon i okean zavšavamo još jedan uzbudljivi dan u Havani. Slobodno veče. Noćenje.


6. dan (26.02.): Havana

Slobodan dan ili fakultativni celodnevni odlazak u dolinu Vinjales. Čekaju nas prelepi predeli Zapadne Kube. Videćemo kako žive i rade ljudi van velike prestonice i upoznati se sa pojedinostima po kojima je Kuba svetski poznata. Posetićemo pećinu sa izvorima reke San Vinsente, kroz koju prolazimo pešaka i čamcima, istražujući fantastične pećinske ukrase. Pauza za ručak, nakon koje odlazimo do  neverovatnog murala Praistorije – nasilkan 60-tih godina prošlog veka na liticama poznatih Mogotesa (džinovski ostenjaci – planine) jedan je od najvećih murala na svetu. U povratku svraćamo na plantažu duvana na kojoj ćemo videti kako se gaji, suši i ručno mota duvan od koga se proizvode čuvene kubanske cigare. Povratak u Havanu u večernjim satima. Slobodno veče. Noćenje.

7. dan (27.02.): Havana

Slobodan dan za individualne aktivnosti u Havani. U Havani možete da posetite istorijske spomenike, crkve, fabrike cigara, zanatske radionice, galerije, muzeje, noćne klubove i restorane, mesta sa UNESCO-ve liste svetske baštine ili plaže izvan Havane gde možete da uživate ili odete na ronjenje. Dok hodate ulicama, muzika će dopirati do vas sa radija iz domova ljudi. Mali bendovi sviraju u kafićima i barovima muziku koja se zove „son“ koju je popularizovao film Buena Vista Social Club. Proći ćete pored nekog kafića na otvorenom sa namerom da popijete kafu na brzinu, ali tamo će svirati bend sa pevačem i pet muzičara. Vi ćete završiti svoju kafu, ali muzika je toliko zarazna i vesela, da ćete ovde provesti ostatak dana. Ništa nije tako dobro kao sedenje u kafiću, u Havani, kada je vreme lepo, a muzika puna života. Preporučujemo fakultativni obilazak kuće Ernesta Hemingveja, čuvenog pisca i pustolova. Slobodno vreme za poslednje fotkanje Havane i kupovinu suvenira. Noćenje.


8. dan (28.02.): Havana – Varadero

Ujutru se pakujemo i napuštamo sobe. Transfer do Varadera i smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i uživanje na prelepoj karipskoj plaži. Noćenje.

9 – 16. dana (29.02 – 07.03.): Varadero

Varadero je najveće i najpopularnije letovalište, ne samo na Kubi, nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, sa belim peskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najlepših na svetu. Budite jedan od hiljada posetilaca koji dolaze u Varadero svake godine da se opuste i uživaju u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima da ponudi još mnogo toga. Osetite ukus kubanske kulture u brojnim galerijama, kabareima, barovima, pijacama…uz živu muziku, cigaru i čašu ruma.

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo utiske kompletnog putovanja, diskutujemo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najlepša na čitavoj Kubi. Beli pesak, kristalno čisto more sa nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi…7 noćenja.

16. dan (07.03.): Varadero – Havana – Istanbul

Napuštanje smeštaja. Transfer do aerodroma i let za Istanbul u 09:30h, broj leta TK 183. 

17. dan (08.03.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 10:00h. Pauza do sledećeg leta 9h i 50min. Nastavak leta za Beograd u 19:50h, broj leta TK1083. Dolazimo u Beograd nasmejani i puni energije do sledeće Manga avanture!


SMEŠTAJ:

Casa particular (privatni smeštaj) – Casa partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način.

HAVANA od 22.02. do 28.02.
Case particular se nalaze u regiji Havana Centro u Havani na oko 1km udaljene od strogog centra grada (zgrade Kapitolio). Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga je na bazi noćenja. Postoji mogućnost doplate doručka na licu mesta (cena doručka oko 5€ po osobi, po danu). 

VARADERO od 28.02. do 07.03.
MELIA INTERNACIONAL 5* – Prostran i moderan hotelski kompleks smešten je na jednoj od najlepših plaža u Varaderu. U okolini objekta gostima su dostupne raznovrsne popularne aktivnosti. U okviru hotelskog kompleksa gostima je na raspolaganju 15 restorana u kojima se služe specijaliteti lokalne, ali i brojnih internacionalnih kuhinja. Osim toga, gostima je na raspolaganju čak 19 snack, koktel i plažnih barova u kojima mogu uživati u raznovrsnim pićima i koktelima. Hotel u svom sastavu ima bazen, suvenirnicu, prodavnicu, frizera, noćni klub, parking i konferencijsku salu. Besplatan WiFi je gostima dostupan u celom hotelu.


MANGA BLACK FRIDAY

4699€ 2899€

Za prijavu do 14.12.2019. 

BUSINESS CLASS - TURKISH AIRLINES

Turkish Airlines – Business class

Dozvolite nam da učinimo da vaš odmor započne onog trenutka kada stignete na aerodrom. Sa biznis klasom Turkish Airlines-a to je zaista i moguće! Prijavite se za let bez čekanja u redu i sačekajte poletanje aviona uz posluženje u biznis salonu. U samom avionu udobno se smestite u sedište i uživajte u najnovijim filmovima i muzici ili neograničeno surfujte internetom. Birana jela turske i medjunarodne kuhinje na višestruko nagradjivanom meniju Turkish Airlines-a, servirana na porcelanu i uz sveće, pretvoriće avionski obrok u pravi doživljaj. Vašu pauzu izmedju letova upotpuniće naša usluga u lounge-u na aerodromu u Istanbulu. Dok čekate svoj let, možete se opustiti uz uslugu masaže, probati raznovrsna jela ili ispuniti vreme nekom od naših mnogobrojnih opcija za zabavu, poput bioskopa, igraonice itd. Nakon toga, na dugolinijskom letu, oborite svoje sedište do kraja i utonite u san ušuškani kao u sopstvenom krevetu. Pretvorite svoje putovanje avionom u posebno iskustvo!

AIRCRAFT: AIRBUS 330-200 USLOVI I PRAVILA MANGA AKCIJE

DINAMIKA PLAĆANJA:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
Avio prevoz na relaciji (Beograd-Havana-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – biznis klasa) sa uključenim svim taksama i 40 kg prtljaga
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Havani u privatnom smeštaju na bazi 6 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa sopstvenim kupatilom)
Smeštaj u Varaderu u hotelu 5*  na bazi 8 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe na bazi all inclusive usluge)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
-Korišćenje business lounga na aerodromu u Istanbulu

Aranžman ne obuhvata:
Individualne troškove
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Provincija Pinar del Rio i Vinjales 
Zapadna provincija Kube zaštićena od strane UNESCO-a kao prirodno dobro od svetskog značaja. Usputna poseta plantažama duvana i fabrici ruma gde možete videti kako se proizvode dva najveća izvozna aduta Kube. Odlazak do Indijanske pećine, vožnja čamcem kroz jezero koje se nalazi u njoj i poseta neobičnom krajoliku brda Siera de Vinjales koji je jedinstven po stenovitim uzvišenjima koja se zovu mugotes – panoramsko razgledanje. Povratak u Havanu. Ručak je uključen u cenu izleta.


Playas del Este i Castillo de Tres Reyes Del Moro 
Prvi susret sa kubanskom tropskom, atlantskom obalom. Poseta prelepim plažama istočno od Havane, uživanje, kupanje i opuštanje na atlantskoj obali Kube. Pri povratku u centar grada zaustavljamo se na zamku Tres Reyes Del Moro, kako bismo razgledali najlepšu panoramu Havane i njenog zaliva kao i divan zalazak Sunca nad gradom.


Kuća Ernesta Hemingveja 
Obilazak imanja i kuće jednog od najznačajnijih pisaca 20. veka (Quinta Vigia) koji je utočište i inspiraciju našao u predgradju Havane, u kome nastaju neka od njegovih najznačajnijih dela, poput legendarnog romana “Starac i more”. Imanje je ostalo u identičnom stanju u kome ga je poznati pisac ostavio, te ćete moći da se divite impresivnoj kolekciji lovačkih trofeja, originalnoj kucaćoj mašini i naravno, mnoštvu različitih vrsta skupocenog alkohola kojeg u Hemingvejevoj kući nikada nije manjkalo. Njegova čuvena jahta “Pilar” takodje je deo postavke, a interesantno je popeti se na toranj-osmatračnicu, u kojoj je često pisao i videti malo groblje Hemingvejevih ljubimaca.


Cayo Blanco de Norte i kupanje sa delfinima 
Varadero je jedno od najpoznatijih odredišta turista na Kubi, a u njegovom najbližem okruženju nalazi se i nekoliko desetina malih ostrva, sa lepim plažama finog belog peska, u hladu tropskih palmi. Najpoznatije medju njima je Cayo Blanco, na koje vas vodimo na ovom izletu. Pre nego li dodjemo do ovog rajskog kutka, pozdravićemo se i sa delfinima, sa kojima ćemo se družiti 20ak minuta. Druženje sa ovim inteligentnim morskim sisarima izmamiće osmeh svakome, a nakon ovoga sledi uživanje na plaži Cayo Blanco-a, na kojoj imamo i ručak. Do i od ostrva vozi nas katamaran, na kome takodje imamo otvoreni bar nacionalnih pića uključen u cenu. Kapetan i posada priredjuju i posebne animacije – naučite da igrate salsu kao pravi pirati sa Kariba!


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE