DOČEK NOVE GODINE

ISTANBUL + KAPADOKIJA

5 DANA / 4 NOĆI

29.12 – 02.01.2020.

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva – Istanbul je jedini grad na svetu koji se prostire se na dva kontinenta, mesto na kome se susreću istok i zapad, raskršće brojnih civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj, njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su samo neki od lokaliteta koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugog ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije.


Plan i program puta:

1. dan (29.12): Beograd – Istanbul

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 07:00h, odakle u 09:00h direktnim letom idemo za Istanbul, broj leta TK1082. Sletanje u Istanbul u 12:40h. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo i upoznajemo se sa okolinom – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Probajte turski specijalitet kebab i sok od sveže cedjenog nara. U popodnevnim časovima predlažemo fakultativni izlet krstarenje Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u nekom zabačenom kutku starog gradskog jezgra… Noćenje. 


2. dan (30.12.): Istanbul – Kapadokija

Nakon doručka pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Topkapi palata, nekadašnja palatu sultana Mehmeda Osvajača i njegove porodice, sultanovih žena i konkubina. Ona je služila kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi. Pravimo kratku pauzu kako bismo probali kuvani djevrek ili sok od nara kod nekog od mnogobrojnih uličnih prodavaca na Sultanahmet trgu, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Zatim posećujemo Plavu džamiju, najdominantniju gradjevinu u Istanbulu, sagradjenu da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Za kraj ćemo se zadržati na trgu Sultanahmet i čuti priču o Aja Sofiji, zdanju impresivne veličine, prepune mozaika i fresaka, koja je u XV veku posle osvajanja grada od strane Mehmeda II pretvorena u džamiju, iako je pre toga skoro devet vekova bila najposećenija hrišćanska crkva. U popodnevnim časovima sledi transfer do aerodroma. Let za Kapadokiju. Transfer i smeštanje u hotel. Noćenje.


3. dan (31.12.): Kapadokija

Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje Kapadokije ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak severnog dela regije Kapadokija. Krećemo u obilazak vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju Isusov život. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nakon toga sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, koja je poznata i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj pravimo kratku pauzu nadomak Doline ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u hotel. Slobodno vreme i zagrevanje za najluđu noć. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.


4. dan (01.01.): Kapadokija

U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Ostatak dana provodimo u individualnim aktivnostima ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak južnog dela regije Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke ove regije. Nakon toga put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, mesta iz 7. veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije… Slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka Dolini golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija. U povratku u hotel zastaćemo u prodavnicu kože. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

5. dan (02.01.): Kapadokija – Istanbul – Beograd

Slobodno vreme do dogovorenog polaska na aerodrom provodimo u šopingu i kupovini suvenira. Let za Istanbul u prepodnevnim časovima. Nastavak leta za Beograd u 19:50h, broj leta TK1083. Dolazak u Beograd u 19:30h, gde sa osmehom na licu planiramo naredno Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

ISTANBUL od 29.12.2019. do 30.12.2019.
Hotel Yuksel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Istanbula i dobro je povezan sa strogim centrom grada linijama javnog prevoza. Potrebno je nekoliko minuta vožnje tramvajem do Plave džamije, Grand Bazara i Aja Sofije. Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni).

KAPADOKIJA od 30.12.2019. do 02.01.2020.
Hotel Goreme House 3* ili sl. – nalazi se u mestu Goreme, u samom centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa zasebnim kupatilom. Svaka soba poseduje klimu, TV, sef i besplatni Wi-Fi. U neposrednoj blizini hotela gosti mogu uživati u restoranima tradicionalne turske kuhinje. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni).


 

CENA ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)  


749€ 699€

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 200€ cena je 649€
Za prijave i uplate u celosti do 07.12. cena je 599€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz redovnom linijom (Beograd – Istanbul – Beograd – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovnom linijom (Istanbul – Kajzeri – Istanbul – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja
-Smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe)
-Smeštaj u oblasti Kapadokija u hotelu 3* bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske 
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Hranu koja nije obuhvaćena programom
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


1. Razgledanje Istanbula 

Razgledanje Istanbula sastoji se od obilaska Topkapi palate, gde je nekada boravio Mehmed Osvajač sa svojom porodicom, ženama i konkubinama i koja je slžila kao harem i administrativno mesto u kome se moglo okupiti 3000 ljudi, zatim obilazak Sultanahmet trga sa starim hipodromom, koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja. Nakon toga posećujemo Plavu džamiju, najdominantniju gradjevinu u Istanbulu, sagradjenu da bi parirala Aja Sofiji sa svojih 6 minareta. Cena: 45€

Izlet obuhvata: Posetu i ulaznicu za Topkapi palatu, obilazak Plave džamije i trga Sultanahmet sa starim hipordromom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku i transfer.
Izlet ne obuhvata: Posetu Aja Sofije, hranu.


2. Vožnja Bosforom 

Dok brodić lagano krstari, smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo grada, i shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola Istanbula i razlog zbog koga je unikatan. Videćemo i doživeti Istanbul iz potpuno drugog ugla i perspektive. Izlet obuhvata: transfer (lokalni prevoz), vodiča na srpskom jeziku i ulaznicu za brod. Cena: 25€

Izlet obuhvata: Vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za brod i transfer.
Izlet ne obuhvata: Napojnice, hranu i piće na brodu.


3. Severni deo Kapadokije (Red tour)

Krećemo u obilazak vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće vas umetnost i arhitektura ovog regiona. Prvo posećujemo Goreme – muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju Isusov život. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ˮtroglavim’’ dimnjacima. Nakon toga sledi obilazak još jedne zanatske radnje, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i ćilimi, a zatim i poseta dolini Devrent, poznatoj i kao ˮDolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Pre povratka u smeštaj, pravimo kratku pauzu nadomak Doline ljubavi, a zatim posećujemo i mesto gde se nalaze tri vilinska dimnjaka sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Cena: 50€

Izlet obuhvata: Ulaznicu za Goreme Open House Musem, transfer (autobus), ručak, obilaske prema opisu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice, piće tokom ručka.


4Južni deo Kapadokije (Green tour)

Krećemo u obilazak južnog dela regije Kapadokija. Izlet započinjemo obilaskom zamka Uchisar, najviše tačke ove regije. Nakon toga put nastavljamo do podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7. veka p.n.e. u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969. godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije… Slobodno vreme za pauzu za ručak. Put nastavljamo ka dolini Golubova, gde ćemo uživati u pogledu, slikati se i napraviti pauzu za kupovinu suvenira, nakon čega odlazimo do obližnje juvelirnice u kojoj ćete moći da čujete priču o poludragom kamenu oniks, jednom od simbola regije Kapadokija.  Cena: 50€

Izlet obuhvata: Ulaznicu za podzemni grad, transfer (autobus), posetu radionice oniksa, obilaske prema opisu, ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku.
Izlet ne obuhvata: Napojnice, piće tokom ručka.


5. Tursko veče 

U večernjim časovima prisustvovaćemo večeri turske muzike, praćenu senzualnim trbušnim plesom. Program počinje desetominutnim performansom muzičara koji sviraju tradicionalnu tursku muziku, nakon čega će se tokom večeri smenjivati nekoliko različitih izvodjača, koji će nam kroz plesne performanse predstaviti razne delove Turske, iz kojih ti plesovi potiču. Za kraj večeri uživaćemo u orijentalnom plesu devojaka obučenih u autentičnu nošnju u pratnji tradiconalne turske muzike uživo. U cenu su uračunati večera i neograničeno alkoholno i bezalkoholno piće tokom trajanja šoua, u vremenskom periodu od 3 sata. Cena: 50€

Izlet obuhvata: Večera i neograničeno alkoholno i bezalkoholno piće tokom trajanja šoua, ulaznicu za program, transfer.
Izlet ne obuhvata: Napojnice, vodiča.


6.  Vožnja balonom – Hot air baloon (cene su promenljive)

U ranim jutarnjim časovima krećemo na fakultativnu vožnju balonom iznad Kapadokije. Nakon transfera od hotela do mesta polaska, od pilota koji upravlja balonom kojim ćemo leteti dobijamo instrukcije kojih se moramo pridržavati radi bezbednosti svih putnika. U jednom balonu, u zavisnosti do broja zainteresovanih, može leteti izmedju 16 i 24 osobe. Tokom vožnje koja traje 60 minuta uživaćemo u nestvarnom pogledu na unikatna sela, dimnjake, tornjeve, doline i vinograde oblasti Kapadokija. Po završenom izletu, sledi transfer do smeštaja. Cena: 220€ (cene su promenljive).

Izlet obuhvata: Transfer, vožnju balonom, lagani doručak (keks, kafa, čaj).
Izlet ne obuhvata: Napojnice,vodiča.

Napomena: Vožnja balonom iznad Kapadokije je jedna od najvećih atrakcija ove regije. Zbog velikog interesovanja, rezervacije za vožnju balonom se vrše mesecima unapred, kako bi se na vreme obezbedila mesta svim zainteresovanim putnicima. Naša agencija unapred rezerviše jedan termin za let balonom za sve zainteresovane putnike i ne može garantovati putnicima drugi termin leta balonom ukoliko dodje do otkazivanja prvobitno planiranog leta usled loših vremenskih uslova. 


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE