BURMA + LAOS + TAJLAND

Mandalej + Bagan + Inle jezero + Jangon + Luang Prabang + Krabi

18 dana / avio 

26.12 – 12.01.2020.

Mingalarbar! Dobro došli u Burmu, poznatu i kao Mjanmar, zemlju koja je dugo godina izolovana od ostatka sveta. I dalje relativno neistražena, puna kolorita, tek nedavno se otvorila ka turistima. Reč masovni turizam ovde ne postoji. Budistički hramovi, miris pržene ulične hrane, muškarci u londjijima – tkaninama koje obmotavaju oko struka, žene u dugim tradicionalnim suknjama, ujednačeni zvuci zvona iz crkvi i pojanja iz pagoda, netakunuta priroda i gostoljubivost su ono što nas očekuje. Uprkos višedecenijskoj vladavini vojne hunte i potpunoj izolaciji od sveta, Burma je država iskrenih, pristupačnih i srdačnih ljudi. Krenite sa nama u novu avanturu!

Smešten na ušću reka Mekong i Nam Khan, koje ga skoro potpuno okružuju, Luang Prabang je predivno složen mozaik tradicionalnih drvenih kuća, raskošnih budističkih hramova i francuskih kolonijalnih vila. Nekada prestonica istoimenog carstva u Laosu, danas je grad pod zaštitom UNESCO-a zbog svoje jedinstvene i neverovatno očuvane ambijentalne celine. I pored brojnih investicija u poslednjih dvadesetak godina i porasta broja stanovnika Luang Prabang je ostao uspavan kao da je vreme u njemu odavno stalo, a meštani  su neposredni i prijateljski nastrojeni. Luang Prabang će vam usporiti puls i probuditi maštu. Njegovi hramovi sa pozlaćenim pagodama ukrašeni su mozaicima i slikama Bude, a svakog jutra u svitanje, na ulicama, možete videti stotine monaha umotanih u haljine boje šafrana. Pored kulturnog blaga nećete odoleti ni neverovatnoj prirodi koja ga okružuje.

A za kraj putovanja, još malo da skoknemo do Tajlanda, tačnije do Krabija. Kupamo se u Andamanskom moru i uživamo u fantastičnom pogledu na krečnjačke litice.


Plan i program puta:

1. dan (26.12): Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Bangkoka sa usputnim presedanjem.

2. dan (27.12.): Bangkok – Mandalay

Sletanje u Bangkok. Nakon graničnihih formalnosti izlazak sa aerodroma Suvarnabumi i transfer do aerodroma Don Mueng. Let za Mandalay. Sletanje i transfer do smeštaja. Mandalay je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je najveći grad Burme, i glavni grad istoimenog regiona. Više od 30 procenata stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u poslednjih 20 godina doseili iz provincije Junan. Noćenje.

3. dan (28.12.): Mandalay 

Nakon budjenja,  krećemo na fakultativno razgledanje Mandalaya i okolnih mesta. Polazak iz hotela i voznja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gde danas možete videti velelepne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posetićemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U-Bein mosta od tikovine. Povratak u smeštaj.  Noćenje.

4. dan (29.12.): Mandalay – Mingun

Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Videćemo Mingun Pagodu, tačnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. veka, koja je sa svojih 160 metara trebala da bude najviša pagoda tog doba. Plovićemo brodom rekom Irravadi, videti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja reprezentuje Sulamani Pagodu na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i poslednji dodir sa burmanskom kuhinjom. Noćenje.

5. dan (30.12.): Mandalay – Bagan

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do autobuske stanice i polazak autobusa za Bagan (oko 9h). Stižemo u Bagan (oko 15h). Transfer do smeštaja. Check in i slobodno vreme. Bagan je u periodu izmedju 9. i 13. veka, grad je bio prestonica drevnih kraljevsta u Burmi i u tom periodu je izgradjeno neverovatnih 10000 hramova, pagoda i manastira, od kojih je preko 2000 i dan danas očuvano! Ostatke ovih znamenitosti posećuje isti broj ljudi kao i Angkor Wat, nekadašnju prestonicu Kmerskog carstva, koji se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku:’’Ako si pravi Burmanac, mora da si bio u Baganu.’’ Noćenje.

Myanmar klopa na ulici

6. dan (31.12.): Bagan

Budimo se i krećemo na celodnevni fakultativni izlet električnim biciklama po Baganu, gde ćemo se upoznati sa najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će vas ostaviti bez daha. Napravićemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje da obilazimo ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posete Pyathagyi pagodi, uživaćemo u zalasku sunca i napraviti nestvarne fotografije. U večernjim satima sledi povratak u smeštaj. SREĆNA NOVA GODINA!!! Noćenje.

7. dan (01.01.): Bagan – Planina Popa

Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkan planinu Popa gde je mesto rodjenja “Nats” duhova, u koje Burmanci veruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha odakle se prostire neverovatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.

8.dan (02.01.): Bagan – Inle jezero

Nakon doručka, pakujemo stvari i krećemo ka autobuskoj stanici. Polazak autobusa iz Bagana oko 8h i dolazak na Inle jezero oko 17h. transfer do hotela i smeštanje u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Šan pokrajini, okruženo Šan selima. Sela su izgradjena na stubovima,a u njima vekovima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Noćenje.

9. dan (03.01.): Inle jezero

Slobodan dan za sumiranje utisaka ili fakultativna vožnja brodićem po južnom delu jezera. Ukoliko budemo imali sreće upoznaćemo pripadnike “Pa O” plemena Šan pokrajne, koji su karakteristični po svojoj teget nošnji i crveno –narandžastim turbanima. Čućete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uslovima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričati sa monasima. Prelepa priroda i pogled na jezero Inle učiniće ovaj dan savršenim. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10.dan (04.01.): Inle jezero – Jangon

Napuštamo smeštaj. Slobodan dan ili fakultativna vožnja čamcem po jezeru će nam otkriti prirodne lepote jezera, videćemo pagode i ’’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće bašte i pijace. Preporučujemo da probate lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta imaćemo slobodno vreme do polaska autobusa za Jangon (oko 18h). Noćna vožnja.

11. dan (05.01.): Jangon

Dolazak u Jangon u jutarnjim časovima (oko 7h). Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodan dan ili poludnevna fakultativna poseta Shwedagon Pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznaćemo se sa njenom istorjiom, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijiom i verovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti da lakše upoznamo i razumemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posete, sabiramo utiske. Noćenje.

12. dan (06.01.): Jangon – Luang Prabang

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u ranim jutarnjim časovima. Let za Luang Prabang sa usputnim presedanjem (oko 9h). Sletanje u Luang Prabang (oko 15h), regulisanje graničnih formalnosti, transfer do smeštaja. Prvo upoznavanje sa prelepim gradom ušuškanim na ušću reke Nam Kan u moćni Mekong. Ovo mesto se nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (07.01.): Luang Prabang – Kuang Si vodopadi

Ustajemo sa prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu da bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja darove u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se sa oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene sa tirkizno plavom vodom. Prizor i iskustvo koje se ne zaboravlja. Povratak u Luang Prabang. Slobodno vreme za posetu jednom od budističkih hramova ili posmatranje zalaska Sunca sa planine Pusi. Slobodan ostatak večeri za posetu noćnom marketu i kupovinu suvenira, čajeva, lokalnih rukotvorina itd. Noćenje.

14. dan (08.01): Luang Prabang – Krabi (Ao Nang)

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Krabi sa usputnim presedanjem (oko 11h). Dolazak na Krabi (oko 17h). Transfer do smeštaja u Ao Nangu.  Predlažemo vam da pre spavanja isprobate neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smeštaja, kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.

15 – 17. dan (09.01 – 11.01.): Krabi (Ao Nang)

Slobodni dani u Krabiju. Odmaramo se na pesku, kupamo u toploj vodi Andamanskog mora i uživamo u mnogobrojnim tajlandskim specijalitetima. 2 noćenja.

17. dan (11.01.): Krabi – Bangkok – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska aviona za Bangkok. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Bangkok. Sletanje u Bangkok. Let za Beograd sa usputnim presedanjem.

18. dan (12.01.): Beograd 

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Mandalaj: Hotel Yadanarbon Mandalay 3* – nalazi se na 3km od centra grada. U okviru hotela nalazi se bazen, restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi ketler i klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi.

Bagan: Bagan Star hotel 3* – nalazi se na 5 minuta od centra. U ovkiru hotela nalazi se bar, gostima je dostupan besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Sobe imaju balkon, ketler, klima uredjaj i frižider.

Inle jezero (Nuang Shwe): Hotel Emperor 3*  – nalazi se na 650 metara od centra i na 300 metara od Mingala marketa. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uređaj, ketler i tv uredjaj. Hotel poseduje bar i restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

Jangon: Hotel H Valley Yangon 3* ili sl – nalazi se u blizini turističkog dela Yangona. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje klima uredjaj, TV i sopstveno kupatilo, sef. 

Luang Prabang : Maison Vongprachan Hotel 3* – nalazi se na 450 metara od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, ketler. 

Krabi (Ao Nang): Days Inn by Wyndham Aonang Krabi hotel 3* ili sl. – nalazi se na 150 metara od plaže. Hotel je moderno opremljen, gostima nudi besplatno korišćenje wifi itnerneta. U okviru hotela nalazi se bazen, restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, ketler i frižider. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


2399€ 2299€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 2199€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Bangkok – Beograd sa uključenim taksama i prtljagom do 23kg
-Avio kartu na relaciji Bangkok – Mandalaj sa uključenim taksama i prtljagom do 15kg
-Avio kartu na realciji Jangon – Luang Prabang sa uključenim taksama i prtljagom do 15kg
-Avio kartu na relaciji Luang Prabang – Krabi sa uključenim taksama i prtljagom do 15kg
-Avio kartu na relaciji Krabi – Bangkok sa uključenim taksama i prtljagom do 15kg
-Autobuski prevoz na relaciji Mandalaj – Bagan, Bagan – Nuang Shwe, Nuang Shwe – Jangnon
-Transfere prema programu
-3 noćenja sa doručkom u Mandalaju u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-3 noćenja sa doručkom u Baganu u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-2 noćenja sa dorukom u Nuang Shwe-u (Inle jezero) u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-1 noćenje sa doručkom u Jangonu u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-2 noćenja sa doručkom u Luang Prabangu u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-3 noćenja sa doručkom na Ao Nangu (Krabi) u hotelu 3* (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vize i usluge viziranja za Tajland – 70eur (državljani Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske – viza sa dva ulaska), 60eur (državljani Makedonije – viza sa dva ulaska) i Burmu (60€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Ručak i večeru
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

Shwedagon Pagoda 

Čeka nas poludnevna fakultativna poseta Shwedagon Pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznaćemo se sa njenom istorjiom, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijiom i verovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti da lakše upoznamo i razumemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posete, sabiramo utiske i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vreme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima.

Inle jezero 

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smeštanje u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Šan pokrajini, okruženo Šan selima. Sela su izgradjena na stubovima,a u njima vekovima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po severnom delu jezera će nam otkriti prirodne lepote jezera, videćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće bašte i pijace. Preporučujemo da probate lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smeštaj.

Inle jezero 

Slobodan dan za sumiranje utisaka i za one koji žele organizovan je fakultativna vožnja brodićem po južnom delu jezera. Ukoliko budemo imali sreće upoznaćemo pripadnike Pa O” plemena Šan pokrajne, koji su karakteristični po svojoj teget nošnji i crveno – narandžastim turbanima. Čućete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uslovima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričati sa monasima. Prelepa priroda i pogled na jezero Inle učiniće ovaj dan savršenim. Povratak u smeštaj.

Bagan (obilazak) 

Celodnevni fakultativni izlet električnim biciklama po Baganu, gde ćemo se upoznati sa najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će vas ostaviti bez daha. Napravićemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje da obilazimo ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posete Pyathagyi pagodi, uživaćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotke. U večernjim satima sledi povratak u smeštaj.

Vulkan planina Popa 

Planina koja je mesto rodjenja “Nats” duhova, u koje Burmanci veruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha Taung Kalat na 650m odakle se prostire neverovatan pogled na okolni predeo. Na samom vrhu nalazi se i budistički manastir. Sam naziv, ova planina duguje vulkanu koji je i obrazovao njen oblik.

Mandalay (razgledanje grada i okolnih mesta)

Razgledanje Mandalaya i okolnih mesta. Polazak iz hotela i voznja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gde danas možete videti velelepne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posetićemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U-Bein mosta od tikovine.

Mingun 

Na ovom izletu videćemo Mingun Pagodu, tačnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. veka, koja je sa svojih 160 metara trebala da bude najviša pagoda tog doba. Plovićemo brodom rekom Irravadi, videti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja reprezentuje Sulamani Pagodu na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i poslednji dodir sa Burmanskom kuhinjom.

Luang Prabang – Kuang Si vodopadi 

Ustajemo sa prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu da bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja milostinju u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se sa oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene sa tirkizno plavom vodom. 


 

PRIJAVI SE