POLJSKA 6 DANA 

KRAKOV

29.12 – 03.01.2021.

6 DANA / 3 NOĆI

 

Krakov Docek Nove Godine

Krakov, koga možemo nazvati i „grad muzej“ je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj, administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Waeel na jugu Male Poljske. Takodje je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, ispunjen istorijom, umetnošću, legendama i lirskom nostalgijom. Istorijska prošlost harmonično se prepliće sa bogatstvom savremenog, umetničkog, kulturnog i akademskog društva. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada sa velikim brojem crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Svojom bogatom tradicijom i mladalačkom energijom, Krakov okuplja turiste iz svih delova sveta. Vodeći je univerzitetski centar Evrope, prepun mladih, čija energija ispunjava svaki kutak ovog prelepog grada i upotpunjuje njegov doživljaj. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.

Osetite prazničnu atmosferu na prelepim trgovima, istražite Stari grad, zanosnu mešavinu gotike, renesanse i baroka, posetite muzeje, uživajte u fantastičnim poljskim specijalitima u autentičnom okruženju, prepustite se dinamičnom noćnom životu i otkrijte zašto je Krakov grad mladih.


Plan i program puta:

1. dan (29.12.): Beograd-Krakov

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na mestu polaska i transfer do Krakova sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Nastavak noćne vožnje prema Krakovu kroz Madjarsku i Slovačku.

Krakov sajt

2. dan (30.12.): Krakov

U Krakov stižemo u prepodnevnim satima i nakon kratkog panoramskog predstavljanja ovog studentskog grada smeštamo se u odabrani smeštaj. Posle kraćeg odmora nudimo vam detaljniji obilazak Krakova: Brdo Wawel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećinu Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Po završetku šetnje, predlažemo odlazak u poznati restoran “Pod Wawelem“. Slobodno vreme za istraživanje centra grada i njegovog noćnog života. Noćenje.

Aušvic sajt

3. dan (31.12.): Krakov – Aušvic

Za treći dan smo ostavili posetu jednom od najstrašnijih mesta u istoriji čovečanstva. To je, naravno, „AUŠVIC (Birkenau)“ poznat kao najveći i najozloglašeniji koncetracioni logor nacističke Nemačke u II svetskom ratu. Ova tura je fakultativnog karaktera. Povratak u smeštaj. U večernjim satima zagrevamo se za doček i zajedno krećemo na glavni gradski trg, a kasnije i u jedan od mnogobrojnih klubova Krakova, gde ćemo nastaviti sa žurkom. Srećna Nova godinaNoćenje.

 4. dan (01.01.): Krakov

Dan rezervisan za oporavak od dočeka, i sumiranje utisaka. Slobodno vreme koristimo za istraživanje centra grada i njegovih uličica prepunih restorana, barova i kafića. Preporučujemo da isprobate mnogobrojne specijalitete iz poljske kuhinje u nekoj od brvnara postavljenih na gradskom trgu. Zagrevanje. Očekuje nas repriza Nove godine i još jedno burno veče. Noćenje.

 5. dan (02.01.): Krakov-Beograd

Oko 9 h pakujemo stvari, stvaljamo ih u autobus i napuštamo smeštaj. Preporučujemo fakultativni obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Specijalnim liftom spustićemo se do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. Inače, „VELIČKA“ je najstariji rudnik soli u Evropi. Povratak u Krakov. Do polaska nam ostaje dovoljno slobodnog vremena za poslednji pogled na Krakov i eventualnu kupovinu suvenira. Polazak autobusa za Beograd u popodnevnim satima sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

 6. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

KRAKOV od 30.12.2020. do 02.01.2021.

Hostel Premium ili sl. – Hostel se nalazi u centru Krakova na 1200 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Smeštaj je u 1/2 i 1/3  sobama, svaka soba ima sopstveno kupatilo.  Wi-Fi je dostupan u celom hostelu. Hostel u svom sastavu poseduje zajedničku kuhinju koju gosti mogu da koriste. 


Apartmani Blue (lux) ili sl.- Apartmani se nalaze u strogom centru grada na 600 m udaljenosti od centralnog gradskog trga Rynek. Apartmani su renovirani potpuno renovirani, moderno su opremljeni i sam smeštaj je jedan od najboljih u Krakovu. Objekat raspolaže sobama sa 2, 3 ili 4  kreveta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Wi-Fi je dostupan u celom objektu. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 200€ cena je
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je


DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 10€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Cena aranžmana obuhvata:

-Povratni autobuski prevoz na navedenim relazijama  (klima, audio i video oprema) 
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Krakovu u odabranom tipu smeštaja na bazi 3 noćenja( 1/3 i 1/4 sobe sa klimom)
-Razgledanje Bukurešta sa stručnim vodičem
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :

-Doplata za 1/2 sobu – 20 eur po osobi za ceo period boravka
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom. 

Izlet uključuje: Transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.


Auschwitz

Oswiecim je mesto gde se nalazi ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz, najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. U ovaj logor ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde je ubijeno 1,1 milion, a čak milion Jevreja. Većina žrtvava je ubijena u gasnim komorama, a ostatak je umro sistematskim izgladnjivanjem, u nekontrolisanim epidemijama, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Do danas su sačuvani mnogi objekti logora. Oni su zvanično pod zaštitom državnog muzeja Aušvic-Birkenau, osnovanog 1947., koji ima i funkciju istraživačkog centra za proučavanje holokausta. UNESCO je ovaj logor 1979. godine proglasio delom Svetske baštine. 

Izlet uključuje: Transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


PRIJAVI SE