BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

KINA+JAPAN+J.KOREJA-17 dana

KINA+JAPAN+JUŽNA KOREJA

Peking – Šangaj – Hong Kong – Makao – Tokio – Seul

17 dana / avio

Avantura na Dalekom istoku! Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji uticaj na tok istorije i razvoj ljudskog roda kroz nauku, filozofiju ili umetnost od Rima ili stare Grčke, a opet su nas toliko malo učili o njoj u školi. Spremite se za putovanje u jedan novi i nepoznati svet! U Pekingu nas čekaju mistični Zabranjeni grad, impozantni Kineski zid koji morate da vidite, mnogi hramovi i tekovine drevne Kine.Nakon toga putujemo u Šangaj da zavirimo u budućnost – moderni neboderi i neonska svetla nas okružuju… Tokom celog putovanja spremite se i na uživanje u predobroj klopi – probaćemo različite kuhinje iz 4 kineske regije, videćete da to nije ništa slično onome što ste do sada probali! Hong Kong – kao mesto odvojeno od planete, svih standarda koji su nama poznati, brišući sve granice koje poznajemo, pogotovo kada je kultura u pitanju. Bez potrebe ka opiranju, ovaj grad će vas dobiti, na vama je da se spakujete I prepustite novim razbijanjem granica viđenog.

Kada pomislite na Japan, vaš um se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantnom kulturom. Iako je Japanska prošlost veoma bogata dogadjajima i veoma zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neki od najboljih svetskih šoping oblasti, Japan je mesto za Vas. Tokio- divan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je takodje uzbudljiva, intrigatna i iscrpljujuća. Grad ima na desetak različitih likova, haotičan i glasan ili smiren poput zena, visoki soliteri i sitni skiveni hramovi. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100, 000 restorana. Seul – Tehnološki napredan, a u isto vreme tradicionalan, ovaj dinamičan grad je mešavina hramova, palata, najmodernijih solitera i planinskih staza. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu to možete da nađete. Posle jutarnje posete hramu, posetite palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obiđite galerije u Samcheong-dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat jutro nad Seulom je već osvanulo. Popnite se na jednu od četiri planine koje čuvaju grad i pred vama će se ukazati desetomilionska metropola u svoj svojoj veličini. Nećete poverovati da se Seul izdigao iz praha i pepela Korejskog rata pre samo 60 godina. Posetite hram Jongmyo koji se nalazi na listi svetske baštine ili prošetajte uličicama Bukchona gde se tradicionalne drvene kuće (hanok) naslanjaju na veličanstvene gradske zidine.


Plan i program putovanja :

1. dan : Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla i let za Peking sa usputnim presedanjem. 

2. dan : Peking

Slećemo u Peking. Transfer do hostela. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt sa Kinom. Drugi svet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

3. dan : Peking

Budimo se u prestonici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbudjeni zbog onoga što ćemo videti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na haotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča krećemo na faklutativnu pešačku turu najvećih znamenitosti : Trg Tijananmen – najveći trg na svetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do poslednjeg kineskog cara iz dinastije Ćing. Nastavljamo obilazak i posećujemo Beihai park – nekadašnji imperijalni vrt a danas prelep javni park. Slobodno veče. Noćenje.

4. dan : Peking – Kineski zid

Buđenje. Celodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mesto pretpano turistima već vas vodimo u avanturu. Poludnevno pešačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo deonicu koja je najsvežije rekonstruisana i uz pratnju vodiča pešačimo i uživamo u predelima. Prelep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i poimamo veličinu i grandioznost ove građevine. Povratak u Peking u večernjim časovima. Noćenje.

5. dan : Peking – Šangaj

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Odlazimo do železničke stanice u ukrcavamo se u brzi voz koji nas vodi do Šangaja. Dolazak u Šangaj. Transfer metroom do smeštaja. Ulazimo u sobe. Nakon toga krećemo u pešačku turu gradom : Trg Naroda – centar Šangaja i prelep zeleni park, ulica Nandjing – najčuvenija šoping ulica ovog grada, i šetalište uz reku The Bund odakle se pruža pogled na futuristički kvart Pudong i nebodere koji ga krase. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan : Šangaj 

Buđenje. Obilazak Francuske koncesije, dela grada koji je zadržao izgled iz perioda kada je Šangaj bio pod kolonijalnim vlastima. Neobična arhitektura u Evropskom stilu daje poseban šmek ovom delu Šangaja. Čekamo da krene da pada mrak i upućujemo se preko reke u Pudong. Kao da smo otišli u budućnost – šareni neboderi, neonska svetla… Kao slag na tortu : penjemo se na najviši vidikovac na svetu, na 100-ti sprat zgrade SWFC-a odakle se pruža nestvaran pogled… Vraćamo se u hostel u večernjim časovima.  Noćenje.

7. dan : Šangaj – Hong Kong

Pakujemo stvari i transfer metroom do aerodroma. Let za Hong Kong. Dolazak u Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Ukoliko ne budete umorni i vreme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru sa vodičem prošetate Temple Street Night Market-om, popularnom ulicom bazar-om, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mesto je toliko ogrezlo u lokalnoj atmosferi koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove.  Sitnice, elektronika, satovi, muška odeća, žad i antikviteti… šta sve nećete videti… I sve to dok se pirinač, morski plodovi i testenina na ovom mestu konzumiraju u poletu. Temple Street Night Market je trajan primer pozorišta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

8. dan : Hong Kong – Makao

Slobodan dan ili fakultativni izlet za Makao. Makao je mala kineska teritorija udaljena sat vremena ferijem od Hong Konga. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja fuziju istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Poznat je u svetu po svojim ogromnim kazinima i gradskim kockarnicama. Makao je miks portugalskog kolonijalnog stila sa kineskim kulturom. Posetićemo ostatke katedrale Sv. Paula, tvrđavu Monte, Senado trg. U dogovoru sa vodičem, odlazak u kazino zonu, gde ćemo posetiti neki od 38 kasina koji se nalaze u Monte Karlu Orjenta. Slobodno vreme možete iskoristiti u igrama na sreću. U večernjim satima povratak brodom u Hong Kong. Noćenje

9. dan : Hong Kong – Tokio

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer metroom do aerodroma i let za Tokio. Dolazak u Tokio. Transfer metroom do hostela. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Tokijo i hyper space u koji smo došli. Za one koji nisu previše umorni – odlazak u Ropongi district – kvarta Tokia sa bogatim noćnim životom. Noćenje.

10. dan : Tokio

Dobrodošli u budućnost! Ovako bi najbolje mogao da se opiše osećaj koji vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. Krećemo u fakultativni obilazak grada sa vodičem. Preko dana obilazimo Ueno district i uživamo u hramovima i fantastičnim baštama miksovanim sa futurističkim građevinama i neboderima koji ih okružuju. Nakon Uena odlazak do Tokyo stanice gde ćete napraviti sjajne fotografije ovog savršenog grada i pravimo kratku pauzu za ručak. Nakon kraćeg odmora odlazak do Imperial Palace kompleksa – koji je otvoren za posete samo jedanput godišnje 02.01., ali mi uživamo u parkovima i u panorami ovog neverovatnog  zdanja.   Nastavljamo metroom u Shinjuku district i electric city, penjemo se na jedan od nebodera sa kog se pruža nestvarno pogled da poslovni kvart Tokija . Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i bolje upoznavanje grada. Noćenje.

JAPAN fuji

11. dan : Tokio – Fudži

Slobodan dan ili fakultativan celodnevni izlet do planine Fudži – (Fudži je sa 3,776 metara najviša planina u Japanu). Nije iznenadjujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana obožavan kao sveta planina medju umetnicima i običnim ljudima. Fudži je uspavan vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazimo u mesto Hakone u podnožju planine koja predstavlja simbol Japana. Šetnja pored jezera, pravljenje fantastičnih fotki planine čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju popećemo se do 5 stanice na planini Fudži i uživati u sjajnom pogledu na Fuji i Tokio. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima. Noćenje

12. dan : Tokio 

Slobodan dan ili fakultativni razgled grada: Vožnja metroom, zadiviljuje nas organizovanost i uređenje ove zemlje. U prepodnevnim časovima odlazimo na pijacu u distriktu Tsukidži i uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe. Posle klope put nas vodi prema Ginzi (najstariji i najpoznatiji šoping disktrikt Tokija. Nastavljamo jakim tempom i krećemo se put Tokio Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, šoping molova uz neizbežno uživanje na gradaskoj plaži učiniće nam ovaj dan nezaboravnim.  Dalje nastavljamo do Asakusa districta gde obilazimo najpoznatiji hram u Tokiju Sensouji  i razgledamo stotine tezgi koje su načičkane na sve strane ovog districta, isprobavamo japanske slatkiše i ostale specijalitete. Svuda oko nas su fascinantni  neboderi, koji ostavljaju bez daha. Povratak u hostel. Noćenje.

Tokio Japan

13. dan : Tokio – Seul

Budjenje. Pakovanje stvari i slobodno vreme za kupovinu suvenira, finalni šoping i individualne aktivnosti . Transfer metroom do aerodroma u dogovoreno vreme. Let za Seul. Dolazak u Seul. Transfer do smestaj-a. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima određenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

14. dan : Seul

Slobodan dan ili fakultativni razgled grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Gyeongbokgung  i hramu  Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula -u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul.  Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan : Seul

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu između granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje, da bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan : Seul 

Slobodno vreme ili fakultativno istraživanje Seula. Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice,muzeje…Noćenje

17. dan : Seul – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer metroom do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje


SMEŠTAJ :

Peking : Ming Courtyard guesthouse ili sl. – Nalazi se na 4 kilometara od centra grada. Hostel je mali i udoban, uredjen po modernim kineskim trendovima. Smešteni smo u dvokrevetnim sobama, svaka sa svojim kupatilom. Besplatan Wi-Fi u hostelu.

Šangaj : City Centar International hostel ili sl. – Smešteni smo u širem centru, na 5 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U blizini hostela nalazi se metro stanica. Gostima hostela dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hostela nalazi se restoran.

Hong Kong: Guesthouse se nalazi u širem centru turističkog dela Hong Kong-a, na 5 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani (kineska i zapadnjačka kuhinja).

Tokio : BakPak Hostel – se nalazi u jednom od turističkih centara Tokija (kvart Taito), na 7 kilometara od centra grada. Poseduje jednostavne dvokrevetne, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka sa kupatilom i klimom. Hostel sadrži recepciju, free Wi-Fi, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim delovima grada.

Seul : Guesthouse nalazi se na 1 kilometar od centra Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Guesthouse je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.


CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

1399€ 1249€

Za uplate od minimum 500€ do 03.03. cena iznosi 1199€.

Za uplate u celosti do 03.03. cena iznosi 1149€.

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Promocija traje od 03.05 – 25.05.2018.
Period putovanja je od 03.05.2018. do 03.05.2019.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :

-avio kartu na relaciji Beograd – Peking / Seul – Beograd sa uključenim taksama i prtljagom 20kg

-noćenja po programu u guesthouse-u u Pekingu u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-voznu kartu na relaciji Peking – Šangaj 

-noćenja po programu u hostelu u Šangaju u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-avio kartu na relaciji Šangaj – Hong Kong sa uključenim taksama i prtljagom 15kg 

-noćenja po programu u Hong Kongu u guesthouse-u u Hong Kongu u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-avio kartu na relaciji Hong Kong – Tokio sa uključenim taksama i prtljagom 15kg 

-noćenja po programu u hostelu u Tokiu u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-avio kartu na relaciji Tokio – Seul sa uključenim taksama i prtljagom 15kg 

-noćenja po programu u u Seulu u guesthouse-u 1/2 ili 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom

-transfere po programu

-stručno vođstvo puta / predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvata :

-fakultativne izlete

-individualne troškove

-hranu

-vize ukoliko su potrebne (građanima Srbije koji poseduju crveni biometrijski pasoš nije potrebna viza za Kinu, Japan i Južnu Koreju)

-osiguranje