GRAN CANARIA


Gran Kanarija je jedno od španskih ostrva u Kanarskom arhipelagu – treće po površini, ali najraznovrsnije i najpopularnije kanarsko ostrvo medju turistima širom sveta.  Nalazi se u Severnom Atlantiku, na nekih 200 km zapadno od južne obale Maroka i na oko 1350 km jugozapadno od kontinentalnog dela Španije.

Ovo ostrvo nosi nadimak „mini kontinent“ zbog neverovatnih pejzažnih razlika prisutnih na maloj teritoriji. S jedne strane zastupljena je bujna vegetacija i neverovatna priroda, a sa druge strane delovi koje podsećaju na pustinju. Klima je na najvećem delu ostrva suptropska, a vreme je vrlo prijatno i pogodno za kupanje tokom cele godine.

Zbog svog odličnog geografskog i klimatskog položaja, ostrvo Gran Kanarija predstavlja jedan od značajnijih turističkih centara, koji sasvim opravdano privlači veliki broj ljudi iz svih krajeva sveta. Iako površinski malo, ovo ostrvo pruža bezbroj mogućnosti za uživanje i širok izbor aktivnosti za svaki tip odmora. Prepustite se, probudite sva svoja čula i uživajte u ovom komadiću raja na Zemlji!