Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

HONG KONG + FILIPINI 17 dana

HONG KONG + FILIPINI

HONG KONG – BORAKAY – PALAWAN – TAAL VULKAN – MANILA

17 dana

13.01 – 29.01.2017

03.02 – 19.02.2017

17.02 – 05.03.2017

10.03 – 26.03.2017

14.04 – 01.05.2017

Hong Kong je smešten na južnoj obali Kine okružen deltom Biserne reke i Južnim kineskim morem, poznat je po svojoj neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. S površinom od 1104 km² i sedam miliona stanovnika, jedno je od najgušće naseljenih područja na svetu. To je fascinantan i dinamičan grad koji spaja najbolje od Istoka i Zapada. Grad sa jednim od najlepših položaja na svetu, a mnogi tvrde i jedan od najatraktivnijih. On nudi spektakularne predstave, optimističko raspoloženje i “elektricitet u vazduhu” koji se ne može naći ni na  jednom drugom mestu u zemlji.

Filipini su arhipelag od 7,107 ostrva, koji se proteže od juga Kine do severnog rta Bornea. Tipično ostrvo koga karakterišu džungle, planinska unutrašnjost, peščane obale pored tirkizno zelene vode i mnoštvo koralnih grebena. Zemlja ima preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu filipino kulturu. Filipini su definisani po svojim smaragdnim poljima pirinča, megalopolisima, vulkanima i nasmejanim stanovnicima. Tragovi španske ere obuhvataju bujne gradske fešte, jedinstvenu špansko- filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su uticaj Amerikanaca. Uprkos svim spoljnim uticajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Hong Kong

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Hong Kong preko Abu Dabija. Nastavak leta za Hong Kong.

2. dan: Hong Kong

Dolazak u Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Ukoliko ne budete umorni i vreme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru sa vodičem prošetate Temple Street Night Market-om, popularnom ulicom bazar-om, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mesto je toliko ogrezlo u lokalnoj atmosferi koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove.  Sitnice, elektronika, satovi, muška odeća, žad i antikviteti… šta sve nećete videti… I sve to dok se pirinač, morski plodovi i testenina na ovom mestu konzumiraju u poletu. Temple Street Night Market je trajan primer pozorišta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

3. dan: Hong Kong – Borakay

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Borakay (Kalibo). Transfer do smeštaja na Borakay-u (White beach), smeštaj na bazi 4 noćenja. Uživanje može da počne…

3.- 7. dan: Boracay

Ostrvo Boracay je poznato po neverovatno exotičnim plažama i s pravom Boracay nazivaju pacifički tropski raj. Smatra se jednim od najlepših ostrva na svetu (Ostrvo i njegove plaže nagrađivane su nekoliko puta). Najpoznatija plaža je White Beach, sa sitno belim peskom i tirkiznim morem. Sve što treba da uradite, jeste da se opustite i uživate. Aktivnosti na ostrvu su različite, od  izležavaju na plaži i uživaju u vodi i suncu, ronjenje do okolnih koralnih grebena, snorkling, vožnja brodićem, kokteli, masaže… Pukka beach je po nama najlepša plaža Borakaya, na koju ćemo doći obilazeći ostrvo ribarskim čamcem/jedrilicom (fakultativno). Osećaj i slika plaže koju ćete videti i doživeti ostaće vam zauvek urezana u sećanje. Nestvarna boja mora, sitan pesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme… ovo mesto ima nevidjenu energiju, koju vam nesebično šalje.

Na Borakay-u možete pronaći sve kuhinje sveta, a takodje i lokalne specijalitete. Stolovi su poredjani na White beach-u, na pesku, a nastrešnice restorančića su napravljene od palminih listova. Nemoguće je bilo preko dana ili tokom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Borakay-a, da ne zastanete i primirite se kako bi uživali u svemu što vas okružuje, uz duboki uzdah.

Noću se pale se baklje na plažama, kafei i barovi se polako pune, postavljaju se stolovi za all you can eat večere, a preslatke Filipinke sa jelovnicima nude filipinsku hranu, pretežno svežu ribu kao i plodove mora (škampe, školjke, krabe, jastoge) i šta god da želite samo pokažete i to se na licu mesta sprema za vas. Preporučili bi vam da probate račiće u sosu od topljenog sira ili jastoga u limunovom sosu. Vrhunska hrana…

7. dan: Borakay – Palawan

Budjenje. Transfer do aerodroma i let preko Manile za ostrvo Palawan. Transfer do hotela na Palawanu, smeštaj na bazi 8 noćenja (2 noći Puerto Princesa i 6 noćenja El Nido). Uživanje se nastavlja…

07.-14. dan: Palawan

Ostrvo Palawan je poznato po netaknutoj prirodi i egzotičnim plažama i s pravom ga nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite, jeste da se opustite i uživate. Aktivnosti na ostrvu su različite, od  izležavaju na plaži i uživaju u vodi i suncu, ronjenje do okolnih koralnih grebena, snorkling, vožnja brodićem, kokteli, masaže i naravno island hopping…  Za prave avanturiste, poseta pećinama, podvodnim rekama i vodopadima, netaknutim plažama, istraživanje ostrva motorom… i još mnogo, mnogo toga.

Ostrvo Palawan – Ovo ostrvo, koje obiluje velikom količinom predivnih peščanih plaža i neverovatnom količinom koralnih grebena, smešteno je u Južnom kineskom moru i sa svojih 2000 kilometara obala,jedno je od najvećih na Filipinima. Fantastična kombinacija flore i faune, divlje životinja koje vladaju na kopnu i u vodi,kao i predivni pogled na vodu sa mnogobrojnih delova ostrva, čine ovu regiju jednom od najpopularnijih na Filipinima. S obzirom da se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, na obalama Palavana možete naći veliki broj ugroženih i zaštićenih vrsta, poput retkih paunova, male pande ili ljuškastih mravojeda koji odmaraju, što ostrvu daje čar pravog zemaljskog raja.

Ukoliko želite posetiti više ostrva, isprobate ronjenje u arhipelagu Baču i Calamianesa, da se odmarate na predivnim plažama, da pronadjete idealno mesto za rekreaciju, avanturu i uživanje, onda je El Nido, pravo mesto za to. Na južnom delu ostrva, gde je topografija malo grublja, moguće je istraživati planine oivičene džunglom, što Palavan čini savršenim mestom za aktivan odmor.

14. dan: Palawan – Manila

Transfer do aerodroma. Let za Manilu. Dolazak u Manilu i transfer do smeštaja. Dolazak u Manilu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za privikavanje na Manilu. Upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Videćemo: Citadela Intramuros, San Agustin crkva, Luneta Park (spomenik Rizalu – nacionalnom heroju)… Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan: Manila – Taal vulkan – Hong Kong

Pakovanje stvari klopa, slobodan dan ili dan rezervisan za poludnevni fakultativni izlet za Taal Vulkan ili slobodno vreme za istraživanje Manile. Taal Vulkan se nalazi 60 km od Manile. Pripremite se za treking od sat vremena do ivice kratera, gde ćete napraviti nestvarne fotografije vulkana i jezera tirkizne boje u krateru. Nakon trekinga odmorićemo se i uživati u Tagaitai području. Nakon odmora povratak u Manilu. Slobodno vreme do polaska na aerodrom u popodnevnim satima. Transfer do aerodroma i let za Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

hong-kong16. dan: Hong Kong

Dan rezervisan za fakultativni šetačku turu obilaska Hong konga. Šetamo gradom i odlazimo na raskrsnicu između Queens Road i Pedder Street za koju se kaže da je najprometnija na svetu. Južno od Holliwood Road, videćemo najveću mrežu pokretnih stepenica, koje povezuju restorane, kafee, dizajnerske prodavnice i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo vam da ručate u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do botaničke bašte. Savršenstvo. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine sa koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije.  Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gde ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga. Povratak u smeštaj i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

17. dan: Hong Kong – Beograd

Pakovanje stvari klopa, mali odmor i polako se krećemo prema aerodromu. Polazak aviona za Beograd. Presedanje na let za Beograd… Dolazak u Beograd. Kraj programa


Filipini


Manila: Red Planet hotel 2* se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Borakay: Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela ostrva, na zapadnom delu ostrva, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.

Palawan: Inngo Tourist Inn hotel 2* se nalazi u gradiću El Nido, na severnom delu ostrva, u čijoj okolini se nalaze neke od najpoznatijih plaža Palawana, prelepe lagune i uvale, i sva nestvarna ostrva koja ćemo obilaziti fakultativnim izletima. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći specijaliteti filipinske i zapadne kuhinje.

Hong Kong: Guesthouse se nalazi u širem centru turističkog dela Hong Kong-a. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani (kineska i zapadnjačka kuhinja).


CENA ARANŽMANA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)


13.01 – 29.01.2017 – 1449€

(za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€)

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1299€)


03.02 – 19.02.2017 – 1449€

(za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€ )

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1299€)


17.02 – 05.03.2017 – 1449€ 

(za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€)

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1299€)


10.03 – 26.03.2017 – 1449€ 

(za prijave do 15.10. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€)

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1299€)


14.04 – 01.05.2017 – 1449€ 

(za prijave do 15.10.  i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€)

(za uplate u celosti do 15.10. cena je 1299€)

INFO.

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa u iznosu od 100€ po osobi za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (nova lokacija); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :

 • Avio prevoz (Beograd-Hong Kong-Beograd) sa svim taksama (do 20kg prtljaga)
 • Avio prevoz (Hong Kong – Borakay) sa svim taksama (do 20kg prtljaga)
 • Avio prevoz (Borakay-Manila / Manila – Palawan) sa svim taksama (do 20kg prtljaga)
 • Avio prevoz (Palawan – Manila) sa svim taksama (do 20kg prtljaga)
 • Avio prevoz (Manila-Hong Kong) sa svim taksama (do 20kg prtljaga)
 • Svi transferi prema programu
 • Smeštaji po planu i programu puta u 1/2 i 1/3 sobama (Hong Kong 3 noćenja, Manila 1 noćenje, El Nido 5 noćenja, Puerto Princesa 2 noćenja, Borakay 4 noćenja)
 • Organizacija
 • Stručni vodič za sve vreme boravka

Aranžman ne obuhvata :

 • Filipini viza (60 eur)
 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Hrana

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI:

 • Tagaytay + Tall volcano – Tagaitai je gradić koji se nalazi na nekih 700m iznad nivoa mora i predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija na Filipinima. Najveća atrakcija grada svakako jeste Tall jezero, koje se nalazi u sklopu Tall vulkana, jednog od najmanjih aktivnih vulkana na svetu. Sa vulkana se pruža nestvaran pogled na okolinu jezera i malo jezero koje se nalazi unutar vulkanskog kratera. Trekking vulkanom traje oko 45 minuta. Pored vulkana i jezera, Tagaitai ima još mnoštvo atrakcija i zanimacija koje posećuje veliki broj turista tokom svog boravka u ovom gradiću, poput farmi cveća nestvarnih boja, zippline-a za one koje vole adrenalin, pregršt mesta sa neverovatnim pogledom i gomilom restorana egzotične filipinske kuhinje. 60€
 • Cadlao kayak & snorkeling tour – Ova se sastoji od posete ostrvu Bokal, nakon čega se duž Kadlao zida dolazi do plaže Paradise,  a zatim nastavljamo ka Ubagon laguni i ostrvu Helicopter. Provešćemo 4 sata vozeći kajak, roniti i odmarati se i sunčati na nekim od najlepših mesta ostrva Palavan. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće). 30€
 • Tura 3 lagune – Obilazimo Small, Big i Secret Lagoon na ostrvu Miniloc, ronimo oko Simizu ostrva i uživamo u prelepoj peščanoj plaži na ostrvu Entulala. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće). 30€
 • Snake island – Prelepa tura u kojoj razgledamo Snake, Lagen i Pinabuyutan ostrva, i posećujemo i ronimo u Cudugnun i Cathedral pećinama…Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće). 30€
 • Island Hopping– Izlet na skrivene plaže i ostrva. Tajne zaliva El Nido…Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće). 30€
 • Izlet iz El Nida / vodopad + Nacpan plaža – 15 €
 • Fakultativna pešačka tura Manila– 15€
 • Fakultativna pešačka tura Hong Kong– 15€
 • Krstarenje oko ostrva Borakay + Pukka Beach – 40€