Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

VARŠAVA + KRAKOV

1. MAJ

28.04 – 02.05.2017. 

5 DANA/BUS

Varsava Manga

Varšava ima bogat noćni život, brojne festivale na otvorenom, prostrane trgove i parkove, Šopena kao inspiraciju za muzičke i kulturne svečanosti… Za vreme drugog svetskog rata 80 % grada bilo je sravnjeno sa zemljom, ali se poput feniksa uzdigla iz pepela, možda i lepa nego što je ranije bila. Današnja Varšava je potpuno obnovljena do savršenstva u duhu starih vremena. 

Plan i program:

1. dan: Beograd – Varšava

Sastanak grupe je na parkingu preko puta OTC „Buvaljak“ u popodnevnim časovima (tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pred put). Noćnu vožnju kroz Mađarsku i Slovačku olakšaćemo sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i osveženja.

2. dan: Varšava

Dolazak u Varšavu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje prestonice Poljske čiji je stari grad od 1980. uvršten u UNESCO listu svetske kulturne baštine: predsednička palata, Varšavski univerzitet, Saski vrt, Kamene stepenice, Muzej istorije, Barbikan, Odbrambene zidine, Salvator zgrada, Sv. Ana, Fukier, Gotički most, Pelikanska kuća, Katedrala Sv. Ivana, Jezuitska crkva, Biskupski dvor,  Sigismuntov stub…  Nakon razgledanja smeštamo se u hostel. Slobodno vreme za istraživanje ovog neverovatnog grada ili posetu nekom od mnogobrojnih muzeja.  Noćenje. 

3. dan: Varšava

Fakultativna poseta palati Wilanow, koja se nalazi nadomak grada, u predivnom prirodnom okruženju i parku specijalno dizajniranom za poljske vladare. Palata je bila rezidencija kralja Jana III Sobieskog i jedna je od retkih objekata koji nisu stradali tokom II svetskog rata. Palata datira s kraja XVII veka, a njena originalna lepota može se videti i danas. Tokom vekova palata je proširivana po uzoru na italijanske vile, plemićke kuće i palate Luja XIV. Umetnost ovog zdanja ispunjena je autentičnim umetničkim delima i nameštajem, a iza palate se nalazi ogroman park, sjajan za beg od gradske gužve. Poseban deo unutrašnje dekoracije predstavlja kineska postavka sakupljana tokom poseta kraljevskih porodica dalekom istoku. Povratak u Varšavu.Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Varšava – Krakov

Odjavljivanje iz smeštaja u jutarnjim časovima i  polazak za Krakov. Dolazak u Krakov, nakon čega sledi panoramsko razgledanje grada: Brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, pećina Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj arhitekturi grada ili mogućnost fakultativnog odlaska do rudnika soli Velička, jednog od najstarijih u Evropi, sa preko 300km tunela i fascinantnim prostorijama koje danas služe za bankete, konferencije, koncerte.. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja.

5.dan: Krakov

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

 

 


 Smeštaj:

Hotel Hit  ili sl. Hotel se nalazi u širem centru Varšave na 20 minuta hoda od Starog grada ili 1o minuta vožnje gradskim prevozom. Nalazi se u neposrednoj blizini jedne od najprometnijih ulica u gradu i odlično je povezan sa strogim centrom. Sobe su 1/2 krevetne i 1/3 krevetne i svaka poseduje zasebno kupatilo, TV i internet pristup. Hotel u svom sastavu poseduje restoran i bar.

Hit Varšava Hit Varšava2 Hit Varšava3

 

 

 

 

 


 FIRST MINUTE CENA

109 € 

Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.04. cena iznosi 99€.

 First Minute cena važi do 01.04. nakon čega se uvećava za 20 eur.

Prilikom prijave plaća se kao avans 30 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Bance Intesa na dan uplate. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pre puta (mogućnost plaćanja deponovanim čekovima do 2 meseca posle putovanja)


Aranžman obuhvata:

– prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

– smeštaj u Varšavi  u Hotelu Hit u 1/3 sobama

– stručno vodjstvo puta

– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

– međunarodno zdravstveno osiguranje 

– doplatu za 1/2 sobu – 20€ po osobi 

– fakultativne izlete

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika

Fakultativni izleti:

Wilanow palata – nalazi se nadomak grada, u predivnom prirodnom okruženju i parku specijalno dizajniranom za poljske vladare. Palata je bila rezidencija kralja Jana III Sobieskog i jedna je od retkih objekata koji nisu stradali tokom II svetskog rata. Palata datira s kraja XVII veka, a njena originalna lepota može se videti i danas. Tokom vekova palata je proširivana po uzoru na italijanske vile, plemićke kuće i palate Luja XIV. Umetnost ovog zdanja ispunjena je autentičnim umetničkim delima i nameštajem, a iza palate se nalazi ogroman park, sjajan za beg od gradske gužve. Poseban deo unutrašnje dekoracije predstavlja kineska postavka sakupljana tokom poseta kraljevskih porodica dalekom istoku. 

Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom. 

PRIJAVI SE