VALENSIJA

Đenova – Valensija – Nica

8 dana/bus/PROMOCIJA!

26.04 – 03.05.2019.

Valensija Manga Trip1

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Đenova

Sastanak grupe na prethodno dogovorenom mestu. Polazak autobusa ka Đenovi. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan: Đenova

Dolazak u Đenovu u jutarnjim satima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje glavnog grada Ligurije i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a, grad u kome je osnovana najstarija banka na svetu, rođen Kristifor Kolumbo, grad iz koga dolazi „blue jeans“. Obilazak grada: Palata San Đorđo, glavni Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba. Slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatom gastronomskim specijalitetima Đenove – pesto đenoveze i fokaće raznih ukusa. Noćna vožnja kroz Italiju i Francusku.

3. dan: Valensija

U prepodnevnim satima stižemo u gradić Figeras, rodno mesto Salvadora Dalija, gde pravimo pauzu za fakultativni obilazak muzeja jednog od najznačajnijih umetnika 20. veka. Dolazimo u Valensiju u popodnevnim satima i smeštamo se u hotel. Upoznajemo se sa znamenitostima jednog od najlepših španskih gradova, skrivenih iza srednjevekovnih gotičkih zidina, guštamo najbolju paelju na čitavom svetu uz nezaobilaznu sangriju. Noćenje.

4. dan: Valensija

Nakon buđenja polazimo u veliku fakultativnu pešačko-panoramsku turu: La Lonha – tržnica svile, pod zaštitom UNESCO-a, jedna od najautentičnijih gotičkih građevina Starog grada, koja na svojoj fasadi obiluje interesantnim skulpturama koje se rugaju glavnoj crkvi – katedrali Presvete Bogorodice, takođe jednoj od značajnijih gotičkih katedrala Španije. Divimo se gotičkom Starom Gradu, koji je oivičen srednjevekovnim zidinama, kulama Torres de Quart i Torres de Serrano. Grad je doživeo najveći procvat u doba vladavine čuvenog pape Aleksandra Borhije (Borgia), koji je i sam bio iz okoline Valensije, a poznat je još iz rimskog doba. Na svakom koraku susrećemo se sa restoranima koji nude najbolju paelju u čitavoj Španiji, jer je Valensija upravo i mesto rođenja ovog prepoznatljivog jela. Šetamo kroz Boemsku četvrt, Devičanski trg sa Neptunovom fontanom, Kraljičin trg i Trg pred Gradskom kućom. Grad je izgrađen na meandru sada isušene reke Truije, a bez obzira na to što je na moru i poseduje jednu od najlepših plaža ovog dela Španije – Las Arenas – ne poseduje ribarski kvart, i nema značajnu pomorsku istoriju, jer je oduvek „gledao“ u pravcu kopna. Obilazak nastavljamo šetnjom kroz park Truija – isušeno korito istomene reke, u kome nailazimo na simbol savremene Valensije – Grad Umetnosti i Nauke, najpoznatije delo valensijanskog i svetski poznatog arhitekte Santijaga Kalatrave, poznatom po upotrebi čelika i stakla, ali i nastojanju da iz ovih rigidnih materijala izvuče najprirodnije oblike – skeleti riba, krošnje drveća, itd. Divimo se fantastičnim građevinama, pravimo sjajne fotografije. Slobodan ostatak dana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: Valensija

Današnji dan možemo iskoristiti za slobodno vreme u Valensiji, na plaži Arenas ili u nekom od lokalnih barova, restorana, tržnih centara, mnogobrojnih malih muzeja po kojima je grad poznat ali, takođe možemo (fakultativno) otići do Kuenke, jednog od najpoznatijih istorijskih gradova u okruženju Valensije. Kuenka je srednjovekovni grad koji je predstavljao zavidno vojno uporište na Iberijskom poluostrvu za Rimsko carstvo, Arape i hrišćane, zbog svog položaja na vrhu rečne klisure. Imajući u vidu različite kulture koje su Kuenku smatrale svojim domom, nije iznenađujuće što je grad mešavina arhitekture zaostale od njenih bivših stanovnika, uključujući i katedralu Gospe od Milosti, prvu crkvu u gotskom stilu u Španiji, kao i ruševine mavarske tvrđave. Međutim, najpoznatije građevine ovog mesta nazivaju se “Casas Colgadas” ili “Viseće Kuće”, koje su sagrađene u 15. veku i doslovno “vise” sa litice. Jedna od ovih kuća sada je preobražena u Muzej španske apstraktne umetnosti, jedan od najboljih muzeja ove vrste u Španiji. Poseta Kuenki oduzima dah i vraća posetioce u jedno minulo doba, koje će nas podsetiti na priče o hrišćansko-mavarskim ratovima, srednjevekovne vitezove i slavne španske kraljeve koji su branili i odbranili svoje kraljevstvo od neprijatelja sa drugog kontinenta. Povratak u Valensiju u večernjim satima. Slobodno vreme.
Noćenje.

6. dan: Valensija – Nica

Odjavljivanje iz hotela i pakovanje stvari u bus. Slobodno vreme do popodnevnih časova ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak južnog dela valensijske regije Costa Blanca ili Bela Obala(ovaj izlet obavlja se lokalnim prevozom). Imaćemo priliku da posetimo neka od najautentičnijih sela na obali između Valensije i velikog centra španskog primorskog turizma – Alikantea: Deniu i Haveu. Denia je poznata po svom utvrđenju koje nadgleda grad, ali i po sjajnim restoranima, uzanim ulicama, lepim kućicama i jako živopisnoj maloj marini. Havea je po rečima mnogih posetilaca najsimpatičniji mali grad u okruženju sa sjajnim plažama od kojih je Grandela, koja se nalazi nadomak grada jedna od najpoznatijih u regionu. Seoca se nalaze na samo 90km daleko do Ibice, koja se po vedrim danima može videti na horizontu. Ovaj dan iskoristićemo za uživanje i relaksaciju na mediteranskoj obali, dobroj hrani i autentičnom ambijentu Valensijanskog regiona. Povratak u Valensiju u dogovoreno vreme. Polazak za Nicu. Noćna vožnja preko Španije i Francuske.

7. dan: Nica

Dolazak u Nicu u jutarnjim satima. Sledi razgled grada i prva jutarnja kafa. Pravimo obaveznu tehničku pauzu od 9 sati. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju gradom. Predlažemo obilazak: Ruska crkva, trg Masena, Englesko i Američko šetaliste, stari grad, hotel Negresko, stara luka. Polazak za Beograd u večerenjim časovima. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

8. dan:  Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Smeštaj:
Valensija: Smešteni smo u hotelu Ibis budget Valencia Aeropuerto. Sobe su 1/2 i 1/3 (3 krevet je pomoćni). Hotel se nalazi na periferiji Valensije u blizini aerodroma. Metro stanica udaljena je 500m od hotela Metroom se do strogog centra Valensije stiže za 30 min. Svaka soba ima toalet, tuš i sat TV.


MANGA PROMOCIJA

289 229€  PROMOCIJA!

Za prijave i uplate avansa do 21.02. od min. 50€ cena je 219€
Za prijave i uplate u celosti do 21.02. cena je 199€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Promocija Manga Trip avantura!
Povodom otvaranja nove Manga poslovnice u Zagrebu. 

Prijavite se za bilo koje putovanje iz naše ponude i ostvarite neverovatne popuste i brojne pogodnosti. 

Period promocije: od 01 februara do 21 februara 2019.
Period putovanja: od 03 marta do 23 decembra 2019.
Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa  potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, ceo aranžman mora biti isplaćen najkasnije 20 dana pred put;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899

Zagreb , KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Cena aranžmana obuhvata:

– prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

– smeštaj u hotelu Ibis Budget na periferiji Valensije na bazi 3 noćenja  u 1/2 +1 sobi.

– stručno vodjstvo puta

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– fakultativne izlete

– doplata za ½ sobu – 10 € po osobi po noći

– doplata za doručak – okvirno 6 € po osobi po danu – opciono

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnika


PRIJAVI SE