Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

SALZBURG + HALŠTAT

 28.04. – 01.05.2017

4 dana/ bus /hotel

 Salcburg, grad koji osim njegovih stanovnika niko ne poznaje, jer ispod se ispod perike rodnog mesta jednog od najvećih kompozitora svih vremena Volfanga Amadeusa  Mocarta, baroknih kuća i palata, krije nešto ne tako graciozno. Reč Salcburg u prevodu znači „slani grad“i datira iz srednjeg veka kada je rekom Salzah  prevožena so iz nalazišta nedaleko od grada. Salcburg je poznat i po blizini Alpa i čuvenih alpskih zimskih centara, pa ga zovu i “Vratima Alpa“. Važan detalj je i duboka povezanost grada sa rimokatoličkom crkvom, pa je Salcbrug i važno hodočasničko središte. Njegovi skijaški regioni Zel am Si, Salbah-Hinterglem, Obertauern, Gastein ponuda ili Amade svet sporta je za većinu turista broj jedan u skijaškom raju. Biciklizam i dugo pešačenje po planinama su dve najpopularnije aktivnosti za letnje posetioce Salcburga.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Polazak autobusa sa parkinga ispred OTC Buvljak u popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih formalnosti.

2. dan: Salzburg

U prepodnevnim časovima dolazak u Salcburg grad Mocarta baroknih kuća i sjajnih slatkiša. Odlazimo na razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog turističkog vodiča: obilazak Getreidegasse najpoznatije gradske ulice koja je paralelna sa šetalištem pored reke, Gradske katedrale iz doba ranog baroka sa troje bronzanih vrata(Ljubavi, Veri i Nadi) koja predstavljaju simbol moći i nezavisnosti  salcburških nadbiskupa, mesto krštenja Mocarta i Vunderkindove inspiracije, Hochensalzburg najočuvanije i neosvojive tvrđave Centralne Evrope, itd…  Oko 14h smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i šetnju starim baroknim jezgrom grada, jednim od najočuvanijih u srednjoj Evropi (nalazi se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine), posetu Mocartove kuće ili nekom od muzeja i galerija, uživanje u austrijskim kobasicama i poslasticama. Noćenje.

3.dan: Salzburg -Halštat

Napuštanje hotela, pakovanje stvari i slobodno vreme do večernjeg polaska za Beograd ili odlazak na fakultativni izlet u omaleni gradić Halštat, mesto koje se poslednjih 20 godina nalazi na UNESCO listi svetske baštine, a svojom lepotom oduševljava mnogobrojne turiste koji ga svakodnevno posećuju. Nalazi se na samoj obali istoimenog jezera, okružen jezerom, planinama i šumom. Nekada je bio trgovački grad i poznat rudnik soli, a kako bi se gradić izgradio, korišćen je dinamit za razbijanje okolnih stena. Prošetaćemo ovih mestom iz bajke, napraviti nestvarne fotografije sa pozadinom snegom prekrivenih Alpa i uživati u prizoru. Slobodno vreme do polaska za Salzburg, gde pravimo kraću pauzu i nastavljamo put ka Beogradu. Noćna vožnja.

4.dan: Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima, gde sa osmehom na licu planiramo sledeće putovanje.

 

 


CENA ARANŽMANA

89 € – FIRST MINUTE

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.04.2017. cena iznosi 79€.

Nakon 01.04. cena aranžmana se uvećava za 20€.

Prilikom prijave plaća se kao avans 30 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pre puta. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa. (mogućnost plaćanja deponovanim čekovima do mesec dana po povratku sa putovanja)

 

Smeštaj: 

Salzburg  – Smešteni smo u hotelu Meininger Salzburg City Center 3* ili sl. . Hotel se nalazi na 2 km od starog grada, sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4 i 1/5 – krevetne (3, 4 i 5 krevet na sprat).

 


ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • smeštaj u odabranom hotelu u 1/3 i 1/4 sobama na bazi 1 noćenja
  • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacije putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje -5 €  – nije obavezno
  • doplatu za sobu: 1/2 – 10 evra po osobi
  • fakultativni izlet Halštat – 20 eur
  • individualne troškove putnika
  • doručak-ručak-večera

 

 

PRIJAVI SE