BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

PARMA

– CINQUE TERRE – MODENA –

05.04 – 09.04.2018.

27.04 – 01.05.2018. 

5 dana/bus/hotel


Plan i program:

1.dan: Beograd-Parma

Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u popodnevnim satima. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadrzavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2.dan: Parma

Dolazak u prepodnevnim satima u gastronomsku prestonicu Italije, Parmu. Po dolasku sledi razgledanje grada u pratnji vodiča, gde ćemo vam otkriti muzičko nasledje Parme, slavne umetnike koje su stvarali u ovom gradi i kulturno istorijske spomenike Parme: Palazzo della Pilota – nekadašnje sedište državnih službi i suda a danas je dom nekim od najvažnijih institucija grada: Nacionalni Arheoloski muzej, Bodoni muzej, Nacionalna Galerija Parme, biblioteka Palatina, škola umetnosti Univerziteta u Parmi i pozorište Farnese; opera Regio koje je dekorisala i otvorila Napoleonova žena Maria Luiza, a koju su proslavili sinovi Italije: Pučini, Verdi, Toskanini, Rosolini; renesansnu crkvu Santa Maria della Steccata, Palazzo del Governatore u kojoj se nalaze dela umetnika Parmadjanina, Koredja i Fra Andjelika; trg Duomo na kome se nalazi zvonik i  katedrala Duomo, a jedno od najvećih blaga je freska u kupoli koju je oslikao Koredjo – pretpostavka nevinosti device Marije… Po završetku razgledanja smeštamo se u hotel. Slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u gastranomskoj ponudi grada jer ako ste ljubitelj testenina, ovde se sveže, domaće testenine mogu naći na svakom koraku a ne možete napustiti grad ako ne probate torteli, anolini i taljatele. Noćenje.

3. dan: Parma – Cinque Terre

Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u nacionalni park Cinque Terre. Vožnja do mesta La Spezia ( oko sat i trideset minuta), gde se ukrcavamo na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja u sklopu nacionalnog parka Cinque Terre. Pet sela, pet priča, pet doživljaja objedinjenih pod zajedničkim nazivom – pet zemalja, Cinque Terre. Monterosso al Mare je najsevernije naselje sa prostranom plažom a čitava oblast oko naselja poznata po limunu i čuvenom belom vinu i maslinam. Najvažniji spomenik je crkva Svetog Jovana Krstitelja. Varnazza je maleni dragulj, čiji šarm najbolje dolazi do izrazaja prilikom šetnje uskim ulicama prema luci, gde se sa jedne strane luke nalazi stenoviti rt sa starim dvorcem i ukoliko se odulucite popeti imaćete najlepsi pogled na Varnazzu i okolinu. Corniglia se nalazi u samom središtu parka, te je za razliku od ostalih nasalje sa tri strane okružena vinogradima a sa jedne se strmo spušta prema moru i ovde se i dalje može i dalje uživati u pravom mediteranskom duhu. Manarola koje je prema nekim podacima najstarije naselje unutar parka, zajedo sa crkvom San Lorenzo. Posebna atrakcije je pešačka staza Via dell Amore (staza ljubavi) koja povezuje Manarolu i Riomaggiore. Riomaggiore se spušta prema moru u obliku amfiteatra, a selom dominira crkva svetog Jovana Krstitelja i dvorac iz 13. veka. Kada se umorite od pešačenja i razgledanja ovih bajkoviti sela možete se odmorini na nekoj od prelepih plaža uz čašu Sciacchetra, čuvenog vina koja se pravi od tri vrste groždja i ima boju i ukus meda. Obilazak i zadržavanje u selima je individualan, a svako od putnika dobija voznu kartu koja vazi neograničen broj puta u toku jednog dana. U dogovoreno vreme polazak iz La Spezie prema Parmi. Noćenje.

4. dan: Parma – Modena

Odjava iz hotela, slobodno vreme u Parmi ili fakultativni izlet do Modene, rodnog grada najpoznatijeg tenora Lućijana Pavarotija i proizvodjača automobila Enca Ferarija, ali takodje poznat po sirću balzamiko i parmezan siru. Naš upoznavanje grada ćemo upravo započeti od kuće u kojoj je Enco Ferari rodjen i koja je danas pretvorena u muzej posvećen životu i radu osnivaču Ferari sportski automobila (mogućnost individualne posete muzeju);  Palazzo Ducale di Modena – je bila dom porodice Este više od dva veka a danas je sedište Italijanske vojne akademije; Piazze della Torre sa romaničkom katedralom Duomom i zvonikom Torre della Ghirlandina koji je nekada sluzio kao riznica Komune; Teatro Comunale Luciano Pavarotti koji je to ime dobio nakon smrti slavnog tenora; Mercato Albinelli – pokrivena tržnica sa početka 20. veka gde iza kapije od kovanog gvoždja možete naći radnje koje prodaju tipične proizvode iz Modene, kao balzamiko sirće, Lambrusco vino, Parmigiano Reggiano, tortelini, Prosciutto itd. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Vožnja preko severne Italije, Slovenije i Hrvatske.

5. dan: Beograd

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


CENA ARANŽMANA 

119€

 Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ do  03.02.2018. cena iznosi 109€.

Nakon 03.02.2018. cena se uvećava za 20 €.


ZA NAČINE PLAĆANJA AUTOBUSKIH ARANŽMANA KLIKNITE OVDE.

Aranžman obuhvata:

 • prevoz luksuznim turističkim autobusom sa klimom, audio i video opremom.
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa u 1/2 i 1/3 sobama u širem centru grada
 • stručno vođstvo puta
 • predstavnika agencije tokom boravka.
 • troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
 • doplatu za 1/2 sobu (20€ po osobi)
 • ulaznice za muzeje i galerije.
 • individualne troškove putnika.
 • Fakultativni izlet
 • Gradsku komunalnu taksu – 5€ po osobi po noći / plaća se u inostranstvu
PRIJAVI SE