PARIZ – DIZNILEND

8 dana/bus/hotel

30.04 – 07.05.2020.

Pariz – “Grad svetlosti” , razvijao se u koncentričnim krugovima, grad sa mnoštvom kulturnih spomenika i galerija koje čuvaju neprocenjivo umetničko blago, grad u kome se meša duh užurbanosti i opuštenosti. Prelepi grad na Seni, pored koje se slikari okupljaju kako bi pokušali da na papir prenesu svoju očaranost  njime ili trg Konkord koji prestavlja najsavršenije urbanističko rešenje na svetu (u jednoj ravni Ajfelova kula, Trijumfalna kapija i Notr Dam) dokazi su funkcionalnosti prestonice Francuske koji svakog dana širi ruke ka novim posetiocima.


Plam i program puta:

1. dan: Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda sa stajališta u ulici Dr. Agostina Neta u 16h. Polazak iz Novog Sada kod Glavne železničke stanice sat vremena nakon polaska iz Beograda. Putovanje preko Madjarske i Slovačke sa usputnim pauzama, radi odmora. Noćna vožnja. 

Minhen

2. dan: Minhen-Pariz

Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada koji je vekovima bio prestonica bavarskih kraljeva. Preporučujemo vam da probate čuveni bavarski specijalitet – kobasice i pivo i posetite poznatu pivnicu Hofbrojhaus, u pratnji vodiča. Slobodno vreme do polaska autobusa za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja.

3. dan: Pariz – MontMartr

Dolazak u Pariz u jutarnjim satima, panoramski razgled grada sa vodičem: Trga Bastilje, trgova Vandom i Konkorda, avenije Sanzalize, Trijumfalne Kapije, Ulice Rivoli, Luvra, Luksemburškog parka, Sorbone, katedrale Notr Dam… Nakon obilaska smeštaj u hotelu oko 15h. Slobodno vreme za odmor. U večernjim satima slobodno vreme za individualne aktivnosti  ili  metroom krećemo na fakultativnu pešačka tura Montmartrom, koji je stečište umetnika i boema od kojih mnogi nose poreklo iz naših krajeva. Videćete Crkvu Sv. Srca i čuti priču o njoj, a ispred prostiraće se Pariz sa jednim od svojih vizuelnih simbola Ajfelovim tornjem. Ova slika probudiće u Vama duh kosmopolite i ostati sigurno u Vašem sećanju. Produžavamo prema Trgu Tetr,  gde možete osetiti duh umetnosti…slobodno vreme za predah…a nakon toga poseta poznatom Trgu Pigal…saznajte kako je nastao Mulen Ruž i ko je sve gostovao u njemu. Organizovan povratak metroom sa vodičem ili mogućnost slobodnog vremena i individualni povratak u hotel. Metro koristimo da bi osetili svakodnevnu atmosferu u Parizu i pronikli u način života Parižana, kao i zbog kasnijeg lakšeg snalaženja prilikom individualnog razgledanja i mnogo bržeg cirkulisanja gradom.. Noćenje.

Pariz Dizni

4. dan: Pariz – Ajfelov toranj – Versaj

Budjenje. Slobodno vreme za šetnju i individualno uživanje u Parizu… ili vam možemo ponuditi organizovani obilazak Notr Dama, nakon čega je predvidjena fakultativna poseta Ajfelovom tornju, kada ćete i saznati kako je ruglo Pariza dobilo epitet vizuelnog simbola, a nakon posete Ajfela sledi fakultativni izlet u VERSAJ, obilazak dvorca i muzeja. Upoznajte svet intriga u kome se nisu snašle mnoge istorijske ličnosti kao Luj XV, Luj XVI, Marija Antoaneta. Zašto je Luj XIV obožavao ovo mesto i učinio ga tako posebnim da i danas, samo šetajuci tuda možete osetiti raskoš?  Nestvarna šetnja prelepim vrtovima Versaja. Povratak u Pariz…Noćenje.

5. dan: Pariz – Diznilend

Krenite sa nama u celodnevni obilazak Diznilenda najvećeg zabavnog parka u Evropi (fakultativno) ili dan iskoristite za šetnju gradom i uživanje u pariskim bistroima. U večernjim satima  fakultativni odlazak u neki od mnogih pariskih klubova i diskoteka. Noćenje.

6. dan: Pariz – Luvr – Krstarenje Senom

Budjenje. Pakovanje stvari u bus i sledi slobodno vreme za šoping i individualno razgledanje grada ili dan predviđen za obilazak muzeja Luvr – fakultativno. Nakon obilaska Luvra sledi dnevna  fakultativna vožnja brodom po Seni. Nakon vožnje slobodno vreme za kupovinu suvenira, fotkanje i završni šoping u Parizu. Oko 19h polazak autobusa ka Beču. Noćna vožnja.

7. dan: Beč

Dolazak u Beč u jutarnjim satima, panoramski razgled grada sa vodičem: zgrade državne Opere, Parlamenta, Hofburga- zimske rezidencije carske porodice Habzburg, trga Marije Terezije, glavne ulice Kertner strasse i katedrale sv. Stefana. Nakon toga sledi slobodno vreme i predlažemo veliki broj muzeja: Prirodnjački, muzej istorije umetnosti, Momok – muzej moderne umetnosti, muzej carskog nakita i kruna u Hofburg-u. Polazak za Beograd nakon 9 sati provedenih u Beču. Noćna vožnja.

8. dan: Beograd

Dolazak u Novi Sad i Beograd na mesta polaska u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.


Smeštaj:

PARIZ od 02.05. do 05.05.2020.

Smešteni smo u hotelu Ibis budget 2+* – periferija Pariza -. Sobe su 1/2 i 1/3 (3 krevet na sprat). Metroom je udaljen 20 min od centra Pariza. Svaka soba ima toalet, tuš i sat TV.


CENA ARANŽMANA
 

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

229€  209€

Za prijave i uplate avansa od min. 50€ do 01.03.2020. cena je 199€

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.03.2020. cena iznosi 189€

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja i 30€ za bus aranžmane, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Cena aranžmana obuhvata:

– prevoz turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

– smeštaj u hotelu Ibis 2* superior u Parizu na bazi 3 noćenja  u 1/3 sobi.

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Pariza sa stručnim vodičem

– troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– fakultativne izlete

– doplata za ½ sobu – 30€ po osobi

– doplata za doručak – 6 € po osobi po danu – opciono

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– individualne troškove putnikaFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

1. Muzej Luvr

Muzej Luvr je jedan od najvećih muzeja umetnosti na svetu. Otvoren je za javnost 1793. godine, brzo nakon Francuske revolucije, da prikaže spektakularne vrednosti, iznete iz kraljevskih palata. Turisti sa svih strana sveta dolaze da vide čuveno remek delo velikog slikara renesanse Leonarda da Vinčija – Mona Lizu. U Luvru se nalaze i dela egipatske i antičke umetnosti, uključujući grčku, rimsku, orijentalnu umetnost. Cena: odrasli – 25€, deca do 18 godina – 10€ 

2.  Plovidba Senom

Romantična jednočasovna plovidba rekom uz pogled na spaktakularnu arhitekturu Pariza.

Cena: odrasli – 20€, deca do 12 godina – 15€

3.  Šetačka tura Mont Martrom

Čuveno parisko stečište umetnika i boema od kojih mnogi nose poreklo iz naših krajeva. Videćete Crkvu Sv. Srca i čuti priču o njoj, a ispred će se prostirati Pariz sa jednim od svojih vizuelnih simbola Ajfelovim tornjem. Ova slika probudiće u vama duh kosmopolite i sigurno vam ostati u sećanju. Produžavamo prema Trgu Tetr, gde možete osetiti duh umetnosti na poznatom Trgu Pigal. Saznaćete kako je nastao Mulen Ruž i ko je sve gostovao u njemu. Cena: odrasli – 10€, deca do 12 godina – 5€ 

4.  Dvorac Versaj

Zakoračite u svet intriga francuskog dvora, oživite svakodnevicu kraljica, kraljeva i njihovih favoritkinja. Šetajte vrtovima Versaja, osmišljenim od strane najboljih arhitekata toga doba. Osetite to slavno doba Francuske.  Cena: odrasli – 40€; Deca do 18 godina – 20€ 

5.  Diznilend

Dan za povratak u detinjstvo i ulazak u čarobni svet Volta Diznija. Mogućnost za odmor i uživanje u parkovima ili lude vožnje rolerkosterima. Cena: odrasli – 100€; Deca do 12 godina – 95€ 

6.  Ajfelova Kula

Remek delo i glavni simbol grada svetlosti. Sagrađen kao eksponat velike izložbe u slavu stogodišnjice Francuske revolucije, ovaj nekada „najružniji objekat u Parizu“ vremenom je postao njegov najposećeniji spomenik kulture koga svake godine poseti više miliona turista i u obližnjem parku uživa u svetlosnim efektima koje stvara preko 5 miliona sijalica. Cena: 20€

PRIJAVI SE