BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

MILANO 

Milano-Lugano-Komo-Verona

5 dana / bus/ hotel 

05.04 – 09.04.2018.

27.04 – 01.05.2018. 


milan

Milano je  drugi grad po veličini i najveći privredni centar Italije, prestonica mode i grad čija kultura i znamenitosti privlači milione turista godišnje. Priče o nekadašnjoj slavi močnog Milanskog Vojvodstva, slavni tenori čuvene La Scala opere (Milanska Skala),veličanstveni Duomo i razni običaji, poput vrtenja na desnoj peti, su samo neke stvari koje ovaj grad čine tako posebnim. Smešten u  pokrajini Lombardija, nadomak jezera Como i Lugano, predstavlja svojevrstan biser italijanskog turizma. Sedište je više od polovine najvećih preduzeća Italije, dom dva fudbalska velikana Intera i Milana,utočište za modne kreatore, mesto u kome je Leonardo Da Vinči stvorio svoje remek delo ”Tajna večera” i koje je jedan mali vremenski period bio prestonica Rimskog Carstva.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd 
Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u 14:30h i polazak u 15h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama.

2. dan: Milano

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: zamak Sforca, sedište nekadašnjeg Milanskog Vojvodstva, Da Vinčijev most, opera La Scala – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, galerija Vitorio Emanele, Duomo – čuvena katedrala, remek-delo gotske umetnosti…Po završetku razgledanja, smeštamo se u hotel. Slobodno vreme. Preporučujemo šetnju čuvenom ulicom Via Montenapoleone. Slobodno vreme. Noćenje.

milano

3. dan: Milano – Lugano – jezero Como
Nakon budjenja i doručka slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Lugana i jezera Komo. Lugano je omaleni švajcarski gradić na istoimenom jezeru, okružen Alpima. Razgledanje i upoznavanje grada: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Slobodno vreme za kupovinu suvenira i ispijanje nekog toplog napitka nadomak jezera sa pogledom na Alpe.. U dogovoreno vreme polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao “najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote”. Usputni obilazak grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma… Slobodno vreme za uživanje i pravljenje nestvarnih fotki. Polazak za Milano. Noćenje.

4. dan: Milano – Verona

Budjenje. Pakovanje stvari u bus. Koristimo preostalo vreme za šoping, individualno razgledanje grada i suvenira, do polaska za Beograd uz usputno dvočasovno stajanje u Veroni, gradu ljubavi, Romea i Julije, prelepe arhitekture. Panoramski obilazak grada: trg Bra sa Rimskom Arenom, Via Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Romeova kuća, Julijina kuća…Slobodno vreme do polaska u Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim stajanjima.

5. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


CENA ARANŽMANA 

119€

 Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ do 16.03.2018. cena iznosi 109€.

Nakon 16.03.2018. cena se uvećava za 20 €.


SMEŠTAJ: 

Hotel Idea Milano San Siro 3* ili sl. nalazi se u širem centru Milana na oko 20 minuta vožnje metroom od centra grada i trga Duomo. Hotel je moderno opremljen i svaka soba poseduje zasebno kupatilo, LCD TV, radni sto i mini bar. Doručak je na bazi švedskog stola i uključen je u cenu aranžmana.

Aranžman obuhvata:

 • prevoz luksuznim turističkim autobusom sa klimom, audio i video opremom.
 • smeštaj u odabranom hotelu na bazi 2 noćenja sa doručkom ( kontinentalni ) u 1/3 i 1/4 sobama u širem centru grada
 • stručno vođstvo puta
 • predstavnika agencije tokom boravka.
 • troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:

 • međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
 • doplatu za 1/2 sobu (20€ po osobi)
 • ulaznice za muzeje i galerije.
 • individualne troškove putnika.
 • Fakultativni izlet Lugano – jezero Komo (25€)
 • Gradsku komunalnu taksu – 5€ po osobi po noći / plaća se u inostranstvu
PRIJAVI SE