LOMBARDIJA

Bergamo – Milano – Lago di Garda – Verona – Venecija

6 DANA/BUS/HOTEL 

12.02 – 17.02.2019.

05.03 – 10.03.2019. – 8. mart

26.04 – 01.05.2019. – Uskrs

Milano je  drugi grad po veličini i najveći privredni centar Italije, prestonica mode i grad čija kultura i znamenitosti privlači milione turista godišnje. Priče o nekadašnjoj slavi močnog Milanskog Vojvodstva, slavni tenori čuvene La Scala opere (Milanska Skala), veličanstveni Duomo i razni običaji, poput vrtenja na desnoj peti, su samo neke stvari koje ovaj grad čine tako posebnim. Smešten u pokrajini Lombardija, nadomak jezera Como i Lugano, predstavlja svojevrstan biser italijanskog turizma. Sedište je više od polovine najvećih preduzeća Italije, dom dva fudbalska velikana Intera i Milana, utočište za modne kreatore, mesto u kome je Leonardo Da Vinči stvorio svoje remek delo ”Tajna večera” i koje je jedan mali vremenski period bio prestonica Rimskog Carstva.

Venecija je grad koji jednostavno morate doživeti! Koliko ste ga samo puta videli na slikama i filmovima, koliko ste članaka o njemu pročitali u raznim magazinima, a uvek iznova zavodi i inspiriše. Toliko puta opevana u raznim pesmama, svetski poznata, Venecija, ispresecana kanalima umesto ulica, obavezna je tačka turista iz celog sveta. Veličanstvene crkve i palate reflektuju istoriju i prikazuju nekadašnji trgovački centar Evrope i Orijenta. Uživaćemo u nesvakidašnjoj arhitekturi upijajući romantičnu atmosferu tokom vožnje gondolama kroz svetlucave kanale. Doživite Veneciju na pravi način, lutajte uskim uličicama uz predah u jednoj od autentičnih poslastičarnica i uživajte u nezaboravnom ukusu vrhunskog italijanskog sladoleda, prepušteni mirisima zavodljivog espresa.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja graničnih i carisnkih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.

2.  dan: Bergamo

Dolazak u Bergamo u prepodnevnim časovima. Razgledanje grada koji zovu i „Grad teatra“. Bergamo je poznat i po tome što je gradsko jezgro potpuno okruženo srednjovekovnim zidinama. Šetnja gradskim trgom, glavnom ulicom i istorijskim centrom Bergama. Smeštanje u hotel nakon 15h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

milano

3. dan: Bergamo – jezero Komo – Milano

Slobodno vreme u Bergamu ili vam preporučujemo celodnevni fakultativni izlet na jezero Komo i u grad Milano.  Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron i Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote“. Usputni obilazak grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, vile Djeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma. Slobodno vreme za uživanje i pravljenje nestvarnih fotografija. Nakon predaha, nastavljamo put do Milana u dogovoreno vreme. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: zamak Sforca, sedište nekadašnjeg Milanskog Vojvodstva, Da Vinčijev most, opera La Scala – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, galerija Vitorio Emanele, Duomo – čuvena katedrala, remek-delo gotske umetnosti. Po završenom razgledanju preporučujemo šetnju čuvenom ulicom Via Montenapoleone. Povratak u Bergamo u dogovoreno vreme. Noćenje.

4. dan: Bergamo – Verona

Slobodan dan u Bergamu ili vam predlažemo fakultativni izlet do još dva bisera Severne Italije – Jezera Lago di Garda i Verone. Odlazimo do mesta Sirmione na samom jugu jezera i pravimo pauzu za razgledanje ovog nestvarnog mesta: zamak Skaligore, Katulove pećine, crkva Santa Maria Magiore. Nakon predaha deli nas kratka vožnja do grada ljubavi, Romea i Julije i prelepe arhitekture – magične Verone. Panoramski obilazak grada: trg Bra sa Rimskom Arenom, Via Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Romeova kuća, Julijina kuća. Slobodno vreme do povratka u Bergamo u dogovoreno vreme. Noćenje.

Venecija

 

5. dan: Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja u ranim jutarnjim časovima i polazak za mesto Punta Sabioni. Nakon čega sledi fakultativna vožnja brodom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja prelepom Venecijom i fotografisanje Duždeve palate, mosta Uzdaha, bazilike Sv. Marka, mosta Rialto. Preporuka: probajte najbolji sladoled na svetu u najromantičnijem  gradu uz vožnju gondolom po kanalima Venecije. Slobodno vreme u Veneciji u trajanju od 8 h. U kasnim popodnevnim satima nastavljamo put ka Beogradu. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

6. dan: Beograd

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

CENA ARANŽMANA
 

209 199€ 

Za prijave do 01.10.  i uplate avansa od min. 50€ cena je 179€
Za  prijave i uplate u celosti do 01.10.  cena je 169€

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja i 30€ za bus aranžmane, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C)
-Smeštaj u hotelu 3* u Bergamu u 1/3 i 1/4 sobama na bazi 3 noćenja 
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)
-Gradsku komunalnu taksu – 5€ po osobi po noći (plaća se na destinaciji)
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUPRIJAVI SE