BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

KRAKOV

5 dana/bus 

05.04 – 09.04.2018.

27.04 – 01.05.2018.

Krakov sajtKrakov, koga možemo nazvati i „grad muzej“ je jedan od najstarijih i najvećih gradova u Poljskoj, administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Nalazi se na obalama reke Visle i u podnožju grada Vavel na jugu Male Poljske. Takođe je poznat kao naučni i umetnički centar Poljske, ispunjen istorijom, umetnošću, legendama i lirskom nostalgijom. Istorijska prošlost harmonično se prepliće sa bogatstvom savremenog, umetničkog, kulturnog i akademskog društva. Prekrasan, nekadašnji glavni grad, na prvi pogled oduševiće vas svojim pitomim izgledom i mnogim znamenitostima. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Wawelom, podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Svojom bogatom tradicijom i mladalačkom energijom, Krakov okuplja turiste iz svih delova sveta. Vodeći je univerzitetski centar Evrope, prepun mladih, čija energija ispunjava svaki kutak ovog prelepog grada, i upotpunjuje njegov doživljaj. Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Wieliczka, kao i ozloglašeni Auschwitz.

Osetite prazničnu atmosferu na prelepim trgovima, istražite Stari grad, zanosnu mešavinu gotike, renesanse i baroka, posetite male ali provokativne muzeje, uživajte u fantastičnim poljskim specijalitima u prikladnom, šik okruženju, prepustite se dinamičnom noćnom životu i otkrijte zašto je Krakov grad mladih.

Plan i program puta:

1. dan : Beograd-Krakov

Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak u popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku uz kraće usputne pauze radi odmora i osveženja.

Krakov Docek Nove Godine

2. dan: Krakov

U Krakov stižemo u prepodnevnim satima i nakon kratkog panoramskog predstavljanja ovog studentskog grada smeštamo se u hostel. Posle kraćeg odmora u hostelu nudimo vam detaljniji obilazak Krakova: Brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećinu Zmaja koji je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka, Jevrejsku četvrt Kazimierz, Ulicu Kanoniczna sa zgradama iz XIV veka. Po završetku šetnje, predlažemo odlazak u poznati restoran ”Pod Wawelem”.Slobodno vreme za istraživanje centra grada i njegovog noćnog života. Noćenje.

Aušvic sajt

3. dan: Krakov – Aušvic

Doručak. Za treći dan smo ostavili posetu jednom od najstrašnijih mesta u istoriji čovečanstva. To je, naravno, „AUŠVIC (Birkenau)“ poznat kao najveći i najozloglašeniji koncetracioni logor nacističke Nemačke u II svetskom ratu. Ova tura je fakultativnog karaktera. Povratak u Krakov. Slobodan ostatak dana za ispijanje kafe na nekom od splavova na reci Visli. Noćenje.

 4. dan: Krakov

Doručak. Slobodan dan u Krakovu ili vam možemo predložiti obilazak 700 godina starog Rudnika soli „VELIČKA“. Specijalnim liftom spustićemo se do dubine od 135 m gde se nalazi  i spektakularno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli i koncertna dvorana. Inače, „VELIČKA“ je najstariji rudnik soli u Evropi. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

 5. dan: Krakov-Beograd

Nakon doručka u jutarnjim časovima pakujemo stvari i ubacujemo ih u autobus. Slobodno vreme do polaska autobusa za Beograd u ranim popodnevnim časovima. Dnevna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.


Smeštaj:

Hotel Monika – Hotel Monika se nalazi u širem centru Krakova na 5 minuta gradskim prevozom od glavnog gradskog trga Rynek. Sobe su (1/2, 1/3 i 1/4 i  1/5- krevetne) i svaka poseduje sopstveno kupatilo. U svakoj sobi je dostupan wi-fi internet. Sobe su komforne i moderno opremljene. Doručak ulazi u cenu hotela. 


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA

119€ 

 Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ do 03.03.2018. cena iznosi 109€.

Nakon 03.03.2018. cena se uvećava za 20 €.

ZA NAČINE PLAĆANJA AUTOBUSKIH ARANŽMANA KLIKNITE OVDE.


Aranžman obuhvata:

– prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama

– smeštaj u Krakovu na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu Monika 3* ili sl. u 1/3 i 1/4 sobama

– stručno vodjstvo puta

– razgledanje Krakova u pratnji stručnog vodiča

– troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:

– međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.

– fakultativne izlete

-doplatu za 1/2 sobu – 20 eura po osobi 

– ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

– doručak u hostelu i apartmanima

– individualne troškove putnika


 

Fakultativni izleti:

Rudnik soli Wieliczka

Aktivan rudnik čiji su počeci još iz 13 veka. To je mali podzeman grad, sa mnoštvom skulptura, kapelica, bogato ukrašenim dvoranama koje su tokom veka stvorili rudari koji su tamo radili, mnoštvom originalnih alata i opreme. Skriven ispod grada, sa 9 nivoa, rudnik dostiže dubinu do 327 m, dok su turistima dostupna 3,5 km oblasti na dubini od 64 do 135 m. Na dubini od 125 m nalazi se prostor sa prodavnicama suvenira, restoranom i poštom. 

Auschwitz

Oswiecim je mesto gde se nalazi ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz, najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje stanovništva. U ovaj logor ukupno je deportovano 1,3 miliona ljudi iz raznih delova Evrope. Od tog broja, ovde je ubijeno 1,1 milion, a čak milion Jevreja. Većina žrtvava je ubijena u gasnim komorama, a ostatak je umro sistematskim izgladnjivanjem, u nekontrolisanim epidemijama, u egzekucijama streljanjem i u medicinskim eksperimentima. Do danas su sačuvani mnogi objekti logora. Oni su zvanično pod zaštitom državnog muzeja Aušvic-Birkenau, osnovanog 1947., koji ima i funkciju istraživačkog centra za proučavanje holokausta. UNESCO je ovaj logor 1979. godine proglasio delom Svetske baštine. 

PRIJAVI SE