ISTANBUL

6 dana autobusom

12.02 – 17.02.2019.

05.03 – 10.03.2019.

26.04 – 01.05.2019.

 

Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta, mestu gde se susreću zapad i istok, raskršću civilizacija i religija. Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol. Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe i polazak iz Beograda u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Niša i Sofije sa usputnim pauzama radi odmora i osveženja.

2. dan: Istanbul

U Istanbul stižemo u prepodnevnim časovima i krećemo u panoramsko razgledanje i prvo upoznavanje grada: Aksaraj, Aja Sofija i Plava Džamija, prelazak preko Zlatnog roga Galata mostom, Taksim, Dolmabahče palata. Smeštanje u hotel nakon 15h. Slobodno popodne i veče. Preporučujemo vam laganu šetnju centrom grada kroz reku ljudi koja se kreće ulicama obojenim specifičnim miksom bliskoistočne i evropske kulture. Dogovaramo se za večernji izlazak, moguć je izlazak u neki od barova na Taksimu ili opuštanje u kafeima uz nargilu i tradicionalni turski čaj. Noćenje.

3. dan: Istanbul

Slobodan dan ili vam možemo predložiti fakultativnu plovidbu Bosforom. Specijalan doživljaj grada i poseban način da se upoznaju skriveni delovi. Drugi veliki gradovi imaju reke, a samo Istanbul ima Bosfor. Po završenom razgledanju slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za predveče predlažemo fakultativni odlazak na tursko veče – tipska večera u nacionalnom restoranu i vreloj atmosferi začinjenoj prelepim trbušnim plesačicama. Noćenje.

4. dan: Istanbul

U prepodnevnim časovima krećemo u fakultativnu turu: obilazak Aja Sofije, Plave Džamije, antičkog hipodroma i Topkapi palate uz pratnju lokalnog stručnog vodiča. Nakon toga preporučujemo odlazak do Kapali Čaršije i obilazak ovog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. U pauzi za odmor degustiramo turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže cedjenog nara. Slobodno vreme za uživanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan: Istanbul

Napuštanje smeštaja i pakovanje stvari u prepodnevnim časovima. Slobodan ostatak dana za poslednje fotografisanje Istanbula i kupovinu suvenira. Noćna vožnja.

6. dan: Beograd

Na mesto polaska stižemo u prepodnevnim časovima. Prepuni utisaka i pozitivne energije planiramo sledeću Manga avanturu!

SMŠTAJ:

ISTANBUL: Hotel Yuksel 3* ili sl. –  nalazi se u širem centru Istanbula i dobro je povezan sa strogim centrom grada linijama javnog prevoza. Potrebno je nekoliko minuta vožnje tramvajem do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije.  Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su 1/2 i 1/3  i  svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.


CENA ARANŽMANA
 

189 169€

Za prijave do 01.10. i uplate avansa od min. 50€ cena je 149€.

Za prijave i uplate u celosti do 01.10. cena je 139€.

 

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i daleka putovanja i 30€ za bus aranžmane, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
-3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu  u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu

-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplate za 1/2 sobu  (10€ po osobi po noći)
-Fakultativne izlete i obilaske

-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na graničnim prelazima


 

 

PRIJAVI SE