BRISEL – 1. maj

(uz opcione posete Amsterdama, Briža i Genta)

8 DANA / BUS

30.04 – 07.05.2020.

Brisel i pored toga što se doživljava kao grad evropskih institucija i politike, pokazaće vam i mnoge svoje skrivene tajne. Centar Brisela podeljen je na Gornji grad u kome ćete naći mnoštvo muzeja (Muzej lepih umetnosti) i galerija, i Donji grad koji odiše srednjovekovnom atmosferom. Ukoliko ste ljubitelj piva ili čokolade ovo je pravi grad za vas. Svetski poznata belgijska piva, poput Duvela i Chimaya,  još poznatije čokolade, poput Godive i Neuhausa, čekaju na vas ili možda vafli sa šlagom… prelivenih karamelom? Sve je to originalni ukus ovog čarobnog grada.

Amsterdam je jedan od najlepših i najneobičnijih gradova Evrope. Osnovan je krajem 12. veka kao malo ribarsko mesto na obali reke Amstel. Danas je najveći grad u državi i finansijski i kulturni centar, karakterističan po svojoj arhitekturi, kanalima, brodićima i mostovima. U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaći sve što trazite! 

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva, kruna sveta, san u  kamenu, češka dama, gospodarica Češke…..Grad najveće istorijske vrednosti  sa dugom  tradicijom …. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod  zaštitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda sa stajališta u ulici Dr. Agostina Neta u 16h. Polazak iz Novog Sada kod Glavne železničke stanice sat vremena nakon polaska iz Beograda. Putovanje preko Madjarske i Slovačke sa usputnim pauzama, radi odmora. Noćna vožnja. 

2. dan: Minhen

Dolazimo u Minhen u prepodnevnim satima i pravimo pauzu od 9 sati za odmor, klopu i šetnju gradom. Preporučujemo da krenete sa nama u pešačku turu i upoznate sam centar Minhena: trg Karlsplatz, Neuhauser Str. – poznatu pešačku zonu, simbol grada- Frauenkirche katedralu, glavni gradski trg Marienplatz na kojem dominiraju stara i nova gradska većnica, čuvena Glockenspiel, zatim crkvu Sv. Petra, najstariju crkvu grada, brutalnu uništenu u bombardovanju Minhena tokom II svetskog rata, obnovljenu donacijama gradjana, sa čijeg se vrha pruža predivan pogled na ceo grad…Obavezno posetite Hofgarten, park u kome se nalazi zgrada bavarskog parlamenta i Engleski vrt, mesto u kome se žitelji Minhena kupaju, odmaraju i uživaju. Za ljubitelje sporta tu su Alianz arena, dom fudbalera minhenskog Bajerna, kao i Olimpijski stadion, sagradjen za potrebe letnjih olimpijskih igara 1972. godine. Po završetku šetnje, obavezno posetite ”Hitlerovu” pivnicu Hofbrojhaus i počastite se čuvenim bavarskim kobasicama i nemačkim pivom. Ostatak vremena do polaska koristimo za stapanje sa mnogobrojnim turistima, uz kuvano vino na nekom od trgova i kupovinu suvenira. U večernjim časovima, krećemo put Belgije.

3. dan: Brisel

Dolazak u Brisel u prepodnevnim satima. Panoramsko razlgledanje grada: Kraljevska palata (rezidencija monarha), katedrala, fontana, Manneken Pis (simbol grada), Grad Place,  Atomium  i Kraljevski muzej sa delima flamanskih i valonskih majstora. Smeštanje u hotel. Slobodno popodne u Briselu. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti jedan od najvećih barova u Briselu sa više od 200 vrsta piva. Noćenje.

Amsterdam-Pano-HDR1-01-Brouwersgracht

4. dan: Brisel – Amsterdam

Slobodan dan za samostalno upoznavanje Brisela. U ranim jutarnjim satima krećemo na fakultativni izlet u  AMSTERDAM. Dan za bežanje od realnosti u holandsku bajku liberalnosti i hedonizma. Dolazak u Amsterdam u ranim popodnevnim satima, panoramsko razlgedanje grada u pratnji vodiča. Videćemo Dam Square, glavni trg na kome se nalaze Kraljevska palata i Nieuwe Kerk, crkva u kojoj je krunisan sadašnji kralj Willem Alexander, zatim Rembrandtplein i Leidseplein, trgove koji obiluju kafićima i restoranima, Museumplein na kome se nalaze najpoznatiji muzeji grada-Rijks, Van Gogh i Stedelijk, mnoštvo kanala, galerija, prodavnica čuvenih holandskih sireva. Sledi slobodno vreme za lagano utapanje u amsterdamski film. Barovi, coffeshopovi, muzeji, gomila ljudi na ulicama  i još mnogo toga što samo Amstedam može da ponudi. Povratak u Brisel u popodnevnim satima. Noćenje.

5. dan: Brisel – Briž

Slobodan dan za uživanje i samostalno istrživanje Brisela ili odlazak na fakultativni izlet u Briž. Gradić u blizini obale Severnog mora čuven po svojoj fabrici i muzeju čokolade kao i po najboljim pivima u Evropi, a čiji je sam centar grada pod zaštitom UNESCO-a. Bićete oduševljeni njegovom arhitekturom i toplinom, neverovatnim kućama raznih trgovaca, kanalima i kaldrmisanim uličicama.Slikaćemo se ispred Bogorodične crkve, jednog od simbola grada, obići čuveni zvonik iz 13. veka i gradsku većnicu… U dogovoru sa vodičem možemo organizovati obilazak muzeja. Slobodno vreme do povratka za Brisel. Dolazak u Brisel. Noćenje.

6. dan: Brisel – Prag

Posle budjenja pakujemo stvari u bus i imamo slobodan dan za kupovinu suvenira i poslednje fotkanje Brisela do polaska za Prag u večernjim satima.Obidjite neki od mnogobrojnih muzeja ili galerija, ili pronadjite čuvenu Marolles Flea market, pijacu koju meštani prosto obožavaju. U dogovoreno vreme, polazak ka Pragu… Noćna vožnja.

7. dan: Prag

Dolazak u ”srce Evrope”, jedan od najočuvanijih gradova starog kontintenta čije se staro jezgro nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a čiji mostovi oduzimaju dah. Grad poznat i pod nazivom ”Zlatni Prag”, zbog svog bogatstva, kao i ”Grad stotinju tornjeva”, kojih ukupno ima 550, jedan je od retkih  koji nije razaran tokom II svetskog rata. Panoramski razgled grada: Vaclavske namjesti, starogradski trg, Hradčani i katedrala Sv. Vida, Karlov most, stara kula na mostu, bazilika Sv. Djordja, Narodna bibliotka, Karlova ulica. Slobodno vreme za šetnju starim delom grada, uživanje u fantastičnoj arhitekturi Praga uz čuveno češko pivo, kupovinu suvenira i sabiranje utisaka. U večernjim časovima polazak ka Srbiji.

8. dan: Beograd

Dolazak u Novi Sad i Beograd na mesta polaska u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

BRISEL od 02.05. do 05.05.2020.

Hotel Ibis Budget Brussels Airport  – Hotel se nalazi u širem centru grada, u blizini aerodroma. Sobe su moderno opremljene, svaka soba poseduje zasebno kupatilo i wc, TV. U hotelu je dostupan besplatni WI-FI internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Doručak je uključen u cenu aranžmana.


MANGA PROMOCIJA

229€  209€

Za prijave i uplate avansa od min. 50€ do 01.03.2020. cena je 199€

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.03.2020. cena iznosi 189€

 

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 30€ za bus aranžmane, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:
-Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
-3 noćenja u širem centru Brisela u hotelu Ibis budget na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

 Aranžman ne obuhvata:
-Doplate za 1/2 sobu  (10€ po osobi po noći)

-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFakultativni izleti:

Briž – jedan od najlepših i najočuvanijih srednjovekovnih gradova, koga karakterišu kaldrmisane ulice i kanali sa kojih se pruža predivan pogled na stare kuće, zaštićene od strane UNESCO-a. Većina srednjovekovne arhitekture ovog grada, koga još nazivaju i ”Fabrika čokolade” zbog mnogih radnji u kojima možete probati najraznovrsnije i najlepše čokolade na svetu, ostala je neizmenjena od vremena izgradnje. Cena: 25€

Amsterdam – Grad u kome živi preko 175 različitih nacija, sa svojih preko 50 muzeja i 140 galerija, 25 fabrika dijamanata, skoro 1300 mostova u strogom centru i 165 kanala ukupno, trgovima Dam Square i Leidseplein i poznatom ”Ulicom crvenih fenjera” (Red light district), oduševljava milione turista godišnje svojom mešavinom liberalnosti, umetnosti i romantike. ”Grad greha”, ”Severna Venecija”, grad Rembrandta i Van Goga, grad u kome se osećate slobodnim da radite ono što želite, bez predrasuda. Bajkovit, slikovit, nestvaran. Savršen. Cena: 35€

 

PRIJAVI SE