BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

BOLONJA + FIRENCA

5 DANA/BUS/HOTEL 

05.04 – 09.04.2018.

27.04 – 01.05.2018. 

bolonja-manga-trip

Bolonja– Grad omiljen medju Italijanima, ali ne prenatrpan turistima. Grad sa najvećim sačuvanim starim gradskim jezgrom, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a,  čuven po arhitektonskim zdanjima crvenkaste boje, pravo je mesto za uživanje u kulturno-istorijskim spomenicima i savršenoj gastronomskoj ponudi. Stanovništvo pretežno čine studenti, a Bolonjski univerzitet, najstariji u Evropi, samo je jedna od atrakcija ovoga grada. Čuveni pločnici u vidu arkada koji pokrivaju mnoštvo prodavnica i izloga, ukupne dužine 45km, zaštitni su znak grada prepunog trgovima, palatama, tornjevima i fontanama.

Firenca –  glavni grad regije Toskana i provinzije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenza ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse, jer su u njemu ziveli i stvarali mnogi umetnici 15 i 16. veka: Donatelo, Botičeli, Mikelandjelo, Makijaveli, Leonardo…

Plan i program puta:

1. dan: Beograd

 Sastanak grupe na parkingu prekoputa OTC buvljak u 17:30h. Polazak autobusa u 18.00h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2.  dan: Bolonja

Dolazak u Bolonju u prepopodnevnim časovima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča. Staro gradsko jezgro grada, Veliki trg okružen katedralom Sv. Petronija, petom najvećom crkvom u svetu u koju staje i do 30.000 ljudi, Gradskom kućom izgradjenom u 14. veku i palatom Podesto, koja datira iz 13. veka, zatim tornjevi Azineli i Garisenda, dva simbola grada Bolonje, Neptunova fontana, zgrada starog univerziteta…Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatom gastronomskom specijalitetu Bolonje-špageti bolognese. Noćenje.

italy_bologna-sem_1024x340

3. dan: Bolonja-Firenca

Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Firencu, glavni grad Toskane, mesto koje je u srednjem veku bio kolevka italijanske renesanse. Istorija koju su stvarali Mikelandjelo, Leonadro Da Vinči, Botičeli…Upoznaćete raskošne palate porodice Mediči, posetiti galeriju Ufići, šetati pored reke Arno, slikati se i piti kafu na trgu Duomo, očaraće vas Mikelandjelov David, uživaćete u pogledu na most Vekio. Trg Svetog Marka, palata Piti, stadion Artemio Franki su samo neke od mnogobrojnih znamenitosti koji ovaj neodoljivi grad ima da ponudi. Nakon razgleda grada, slobodno vreme za kupovinu suvenira i uživanje u prvoj prestonici Italije. Povratak u Bolonju. Mogućnost posete nekom od mnogobrojnih barova. Ne propustite aperitivo, divnu tradiciju koju neguje većina italijanskih gradova. Noćenje.

 4. dan: Bolonja

Napuštamo hotel i pakujemo stvari u autobus. Koristimo slobodno vreme za shopping, kupovinu suvenira, šetnju nekim  od mnogobrojnih trgova. Ukoliko niste uspeli do sada, preporučujemo da se popnete na tornjeve Azineli i Garisenda (498 stepenika) i uživate u jedinstvenom pogledu na Bolonju. Ostatak vremena provodimo ispijajući espresso i diveći se arhitekturi ovog fenomenalnog grada. U dogovoreno vreme, polazak za Beograd. Noćna vožnja.

5. dan: Beograd

U jutarnjim časovima stižemo u Beograd, i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA 

119€

 Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ do 03.03.2018. cena iznosi 109€.

Nakon 03.03.2018. cena se uvećava za 20€.


Smeštaj: Hotel Bologna Airport *** ili sl. nalazi se u širem centru Bolonje , na 15 minuta vožnje od samog centra grada. Moderno je opremljen, sobe su 1/2 i 1/3, svaka sa sopstvenim kupatilom, TV-om i klimom. Autobuska stanica nalazi se na 200 metara od hotela. Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće.


ZA NAČINE PLAĆANJA AUTOBUSKIH ARANŽMANA KLIKNITE OVDE.


ARANŽMAN OBUHVATA:

  • prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • smeštaj u odabranom hotelu u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama na bazi 2 noćenja
  • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
  • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje -5 €  – nije obavezno
  • doplatu za sobu: 1/2 – 20 evra po osobi
  • fakultativni izlet Firenca – 20 eur
  • individualne troškove putnika
  • doručak-ručak-večera
  • gradsku komunalnu taksu – 5€ po osobi po noći / plaća se u inostranstvu
PRIJAVI SE