Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

BARSELONA – 1. MAJ

8 DANA/BUS

28.04 – 05.05.2017.

Barselona je danas verovatno najdinamičniji i najinovativniji grad Sredozemlja. Ona je splet višemilenijumskog nasledja i nepregledne stvaralačke snage koja bukti kroz čitavu njenu istoriju. Malo je gradova na obalama Mediterana koji mogu da se pohvale takvim napretkom u građevinarstvu, lepom  arhitekturom, bogatom kulturom i takvim razvojem u kome su se sreli dah duge prošlosti i savremenog doba, kao što to može Barselona, kojoj su katalonska renesansa i modernizam dali specifičan pečat i obojili njenu autentičnost. Barselona je moderan grad koji živi od umetnosti i neprekidnog stvaralaštva, i čije je nasleđe savremenom svetu predalo jednu od najzanimljivijih urbanih tvorevina u čitavoj Evropi. I kratkotrajan boravak u Barseloni dovoljan je da fascinira i zaintrigira. Ako ne njena umetnička duša, ono što danas privlači najviše mladih ljudi u Barselonu je zasigurno najburniji i najraznovrsniji noćni život u Evropi.

View Of The Center Barcelona

Venecija je grad koji jednostavno morate doživeti! Koliko ste ga samo puta videli na slikama i filmovima, koliko ste članaka o njemu pročitali u raznim magazinima, a uvek iznova zavodi i inspiriše. Toliko puta opevana u raznim pesmama, svetski poznata, Venecija, ispresecana kanalima umesto ulica, obavezna je tačka turista iz celog sveta. Veličanstvene crkve i palate reflektuju istoriju i prikazuju nekadašnji trgovački centar Evrope i Orijenta. Uživaćemo u nesvakidašnjoj arhitekturi upijajući romantičnu atmosferu tokom vožnje gondolama kroz svetlucave kanale. Doživite Veneciju na pravi način, lutajte uskim uličicama uz predah u jednoj od autentičnih poslastičarnica i uživajte u nezaboravnom ukusu vrhunskog italijanskog sladoleda, prepušteni mirisima zavodljivog espresa.

Upoznajte jednu od najbolje čuvanih tajni Italije – Bolonju, strastvenu i sofisticiranu. Lepota Bolonje ogleda se u elegantnoj arhitekturi, najboljim nacionalnim restoranima, šarmantnim marketima i kafićima i kulturnom bogatstvu. Stanovništvo pretežno čine studenti, a Bolonjski univerzitet, najstariji u Evropi, samo je jedna od atrakcija ovoga grada. Čuveni pločnici u vidu arkada koji pokrivaju mnoštvo prodavnica i izloga, ukupne dužine 45km, zaštitni su znak grada. Otkrijte zašto je Bolonja omiljena među Italijanima.

Plan i program puta:

1. dan (28.04.): Beograd

Sastanak grupe na parkingu preko puta OTC Buvljak i polazak u večernjim satima. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

Venecija

2. dan (29.04.): Venecija

Dolazak u luku Punto Sabioni u jutarnjim satima, nakon čega sledi fakultativna vožnja brodom do Trga sv. Marka u Veneciji. Šetnja prelepom Venecijom i fotografisanje Duždeve palate, mosta Uzdaha, bazilike Sv. Marka, mosta Rialto… Preporuka: probajte najbolji sladoled na svetu u najromantičnijem  gradu uz vožnju gondolom po kanalima Venecije. Slobodno vreme u Veneciji u trajanju od 8 h. U kasnim popodnevnim satima nastavljamo put ka Barseloni. Noćna vožnja kroz Italiju i Francusku.

3. dan (30.04.): Barcelona

U prepodnevnim satima stižemo u gradić  Figueras, rodno mesto Salvadora Dalija, gde pravimo pauzu za fakultativni obilazak muzeja posvećenom jednom od najznačajnijih umetnika 20. veka. Dolazimo u Barselonu oko 15h i smeštamo se u hotel. Upoznajemo se sa znamenitostima Gaudijevog grada snova i utapamo se u atmosferu temperamentnog noćnog života Barse u raznovrsnim klubovima uz reke sangrije i masu mladih ljudi. Noćenje.

4. dan (01.05.): Barcelona

Nakon buđenja, predlažemo fakultativno panoramsko razgledanje Barselone: Sagrada Familia, avenija Diagonal, trg Tetuan, Trijumfalna kapija, park Citadela, trgovi Katalonija i Espanja, Nacionalna katalonska palata i sjajni vidikovac na brdu Monžuik, Olimpijski kompleks, Kolumbov Trg. Slobodno vreme do večernjih časova za pravljenje nestvarnih fotki, shopping, šetnju gradom ili uživanje u savršenim specijalitetima katalonske kuhinje.  Predlažemo odlazak u neki od klubova Barse.  Noćenje.

BARCELONA, SPAIN - JULY 19: Ceramic mosaic Park Guell on July 19, 2013 in Barcelona, Spain. Park Gue

5. dan (02.05.): Costa Dourada – Barselona

Dan rezervisan za fakultativni izlet po Zlatnoj obali – Costa Dourada. Obilazak rimske Tarahone i živopisnog strog grada na uzvišenju iznad mora, kao i mondenskog letovališta Sitges, u kome se nalaze najlepše plaže na Zlatnoj Obali. Uživanje i kupanje u Mediteranu. Slobodno vreme za chill i sumiranje utisaka. Povratak u Barsu planiran je u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (03.05.): Barcelona – Bolonja 

Buđenje i ubacivanje stvari u bus. Nudimo Vam fakultativni obilazak Nou Campa i Akvarijuma, kao i mogućnost fakultativne vožnje brodićem sa pogledom iz drugačije perspektive na Gaudijev grad. Slobodno vreme u Barsi za šetnju, uživanje u arhitekturi i kupovinu suvenira u prestonici Katalonije do polaska autobusa za Bolonju u noćnim satima. Noćna vožnja kroz Španiju i Francusku..

7. dan (04.05.): Bolonja

Dolazak u Bolonju u jutarnjim satima, nakon čega sledi panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča. Staro gradsko jezgro grada, Veliki trg okružen katedralom Sv. Petronija, petom najvećom crkvom u svetu u koju staje i do 30.000 ljudi, Gradskom kućom izgradjenom u 14. veku i palatom Podesto, koja datira iz 13. veka, zatim tornjevi Azineli i Garisenda, dva simbola grada Bolonje, Neptunova fontana, zgrada starog univerziteta. Slobodno vreme za šetnju gradom i uživanje u poznatom gastronomskom specijalitetu Bolonje-špageti bolognese.  Noćna vožnja kroz Italiju i Sloveniju i Hrvatsku…

8. dan (05.05.): Beograd

Dolazak na mesto polaska oko 14h i sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ: Smešteni smo u hotelu Travelodge Hospitalitet *** u širem centru Barselone  u 1/2 i 1/3 sobama. Svaka soba ima svoje kupatilo.  Autobuska stanica nalazi se na 500 metara od hotela (autobusom treba 15 min do centra). Hotel poseduje restoran, besplatan wi-fi internet koji je dostupan gostima u javnim delovima hotela, travel shop, Luggage room, mašina (aparat) za hranu i piće….


 CENA ARANŽMANA

209 € – FIRST MINUTE

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti do 01.04.2017. cena iznosi 199€.

Nakon 01.04. cena aranžmana se uvećava za 20€.

Prilikom prijave plaća se kao avans 30 € u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate. Ostatak novca treba uplatiti u agenciji najkasnije 15 dana pre puta. Plaćanje može biti u gotovini, čekovima građana, platnim karticama ili preko računa. (mogućnost plaćanja deponovanim čekovima do mesec dana po povratku sa putovanja)


Aranžman obuhvata:

– prevoz visokopodnim turističkim autobusom (klima, audio i video oprema).

–  3 noćenja u hotelu Travelodge u širem centru Barselone u 1/3 sobama
–  troškove organizacije i pratioca putovanja.
–  Razgledanja prema programu

Aranžman ne obuhvata:
– međunarodno zdravstveno osiguranje – 10 eur,

– vožnju brodom do Venecije
– fakultativne izlete i ulaznice,
– individualne troškove.

– doplatu za 1/2 sobu – 10 eur po osobi po noći

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Vožnja brodićem (Vaporeto) Venecija 
– Figueras 
– Panoramsko razgledanje Barselone 
– Costa Dourada – Zlatna obala (Tarahona i Sitges) 
– Camp Nou 
– Aquarium 
– Vožnja brodićem u Barseloni 

 

 

 

PRIJAVI SE