BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Malezija je država koja se nalazi u jugoistočnoj Aziji i podeljena u 13 federalnih država i teritorija. Ukupno ima 28 miliona stanovnika. Glavni grad je Kuala Lumpur sa 3,5 miliona stanovnika. Malezija predstavlja mix različitih rasa i kultura: Maležana, Indusa, Kineza, i ostalih etničkih grupa koji žive medjusobno u harmoniji. Stanovništvo je pretežno muslimanske veroispovesti – 60 %, hindu – 18 %, Budista – 15 % i hrišćana – 5 % i ostalih.  Multikulturalizam nije od malezije napravio samo gastronomski raj već je napravio od nje i dom, za stotine živopisnih festivala. Jedna od najvećih malezijskih atrakcija su upravo ekstremni kontrasti, fantastični neboderi a s druge strane sojenice, Urbani gradovi i divlja priroda sa močvarama i mangrov šumama. Ukoliko želite da upoznate Aziju, Malezija je po nama prva destinacija koju valja posetiti, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom.

Langkawi – arhipelag koji čine 99 tropska ostrva nalazi se na severozapadu Malezijskog poluostrva. Najveće ostrvo poznato pod imenom Pulau Langkawi. Prirodni raj ne može se uporediti ni sa jednim tropskim ostrvom u jugoistočnoj Aziji. Lepe peščane plaže i čista smaragdna voda oko ostrva, savršeni su za sportske aktivnosti i rekreaciju. Raznovrsan i bogat podvodni svet u vodama ovog arhipelaga nudi mogućnost za uživanje u snorklingu i ronjenju. Langkawi je sa svojim nacionalnim parkovima pod zaštitom UNESCO-a, zbog svog geološkog nasledja, mnoštva pećina i fosila koji su pronadjeni na ovom 500 miliona godina starom arhipelagu.

Langkawi je savršen, na njemu možete uživati, radili sve i svašta ili ništa, bilo da uživate u prirodi i raznoraznim aktivnostima u prirodi bilo da se izležavate na plaži i uživate u suncu.

Aktivnosti na ostrvu:

–                                  Uživanje na plažama: Panta Kok, Cenang i Tengah su najleše plaže na Pulau Langkawi. Pored kupanja i uživanja na suncu, na plažama se nudi širok spektar vodenih sportova (skuteri, kajak, pedalina, wind sufring…), veliki broj kafića i restorana koji nude raznoliku hranu svih svetskih kuhinja, živu svirku i fantastičnu atmosferu.

–                                 

Obilazak arhipelaga brodićima: predstavlja sjajan način da se opustite i uživate u pejzažu koji oduzima dah. Ukoliko se odlučite da na ovaj način provedete odmor odvojite nekoliko dana za obilazak najlepših ostrva Langkawi-ja. Ture sa brodićima traju od 4 do 5 sati. Postoji mogućnost za organizovanjem večernjih vožnji gde možete uživati u zalasku sunca uz šarene koktele.

–                                  Marine park Pulau Payar: je udaljen 19 nautičkih milja od Langkawi-ja i čini ga nekoliko ostrva sa nestvarno lepom vegetacijom i veoma bogatim podvodnim svetom. Pulau Payar je najpoznatije ostrvo čije vode su idealne za snorkling, ronjenje i plivanje. Šareni korali, tropske ribice i rakovi nabaciće vam osmeh na lice. Neponovljivo iskustvo i atrakcija, koju možete doživeti jeste i plivanje sa ajkulama.

–                                 

 Kilim geoforest park: Nudi nezaboravno iskustvo za prave avanturiste. Kilim obuhvata površinu od 100 kvadratnih kilometara i karakterističan je po zakonom zaštićenoj mangrov šumi, izolovanim plažama sa belim peskom i plavim lagunama. Možete se ukrcati na brodić i krenuti u obilazak mirnom rekom. Celim putem bićete izloženi predvnim ekosistemom i videćete: iguane, komodo guštere, orlove, krabe, okruženi mangrov močvarom i formacijama vertikalnih stena sa mnoštvom majmunčića. Obavezno posetite Bat cave (pećinu slepih miševa) kao i farmu riba gde će vam ljubazni domaćini objasniti koje sve vrste riba možete naći u ovim vodama. Nakon ribarskih farmi dolazi se do ušća reke u more i ponovo ispred vas videćete panoramu načičkanu ostrvcima i ribarskim brodićima. Kupanje na pustim plažama.

–                                  Vodopadi: – Na Pulau Langkawi možete posetiti nekoliko vodopada i kupati se u njima, od kojih su najpoznatiji: Telaga Tujuh, Durian Perangin i Temurun vodopad. Vodopadi su lako dostupni – nakon kraćeg trekinga kroz tropsku šumu i džunglu, uz cvrkut ptica, dolazi se do uredjenih mesta za piknik i odmor.

–                                  Žičara i most (Cable car): Uživajte u vožnji žičarom do vrha Gunung Mat Chincang. Prelep pogled na Andamansko more i arhipelag Langkawi. Na visini od 1000 metara nalazi se i most dugačak 125 metara. Most predstavlja fascinantno inženjersko dostignuće. Šetnju po ovom mostu nikada nećete zaboraviti.

–                                  

Podvodni svet (Underwater world): Posetom ovoj atrakciji bliže ćete se upoznati sa podvodnim svetom koji obitava u vodama Langkawija. Underwater world je najveći i najpoznatiji akvarijum u jugoistočnoj Aziji.

–                                  Wild life park: Park je dom za preko 2500 ptica i više od 150 retkih vrsta ptica i životinja. Predstavlja prvi pokriveni animal park u Aziji.

–                                  Orijentalno selo: U orijentalnom selu možete kupovati tekstil, stvari tipične za ovo podneblje kao i začine i predmete za kuhinju. Selo predstavlja novi koncept duty free kupovine koja je smeštena u posebnom resortu. Pored kupovine postoje i restorani gde možete probati neke od rethih i zaboravljenih azijskih specijaliteta.

–                                  Galeria Perdana: U njoj možete videti preko 2500 unikatnih predmeta koje je bivši premijer Malezije dobijao na poklon. Izložba sadrži predmete od kristala, drveta, kože, srebra, keramike i stakla. U Galeriji Perdana takodje možete videti i Islamsku umetnost i rukotvorine, tekstil i oružje.

–                                  Muzej umetnosti i rukotvorina (Craft Complex): Kako i sam naziv kaže, ukoliko ste zainteresovani za kupovinu rezbarija i rukotvorina i želite da ponesete kući nešto autentično Maleezijsko – Craft Complex je pravo mesto za vas.

–                                  Pecanje: Ukoliko ste zaljubljenik u pecanje Langkawi je idealno mesto za vas. Fishing trips: Brodićem oko ostrva i more prepuno ribe garantuje dobru zabavu.

–                                  

Treking: Veliki broj uredjenih staza na ostrvu za treking zadovoljiće sve koji vole ove aktivnosti. Šetajte se po tropskoj šumi i stopite se sa džunglom i osetite mir i spokoj. Odmor za dušu i telo.

–                                  Mardi Agro Park: predstavlja poljoprivredno tehnološki informativni centar sa eksperimentalnim laboratorijama i plantažama od preko 20 vrsta sezonskog i ne sezonskog voća. Možete prilikom obilaska parka da kupite sveže voće i povrće.

–                                  Masaže: Na svakom ćošku nailazićete na razne vrste masaža, od Tajlandskih, indonežanskih, ajurveda masaža i kineskih. Preporučujemo da probate sve.

–                                  Šoping: Langkawi je duty free area. Moderni tržni centri i prodavnice, bazari nude široki spektar robe od parfema, kozmetike, produkta od kože, sportske garderobe, nakita, konfekcije, pića i cigareta, elektronike i svega što vam padne na pamet… i to sve po cenama bez poreza. Idealno za šopingholičare!