VIJETNAM + HONG KONG

Hanoj + Ha Long Bay + Hue + Ho Ši Min + Hong Kong

15 dana / avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Hanoj je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna istorija otkriće vam periode francuske i kineske okupacije gde god da krenete. Hanoj je grad koji pokušava da nadoknadi vreme, izgubljeno u strahotama Vijetnamskog rata i izolacije i to čini sa mnogo strasti. Hanoj je bio administrativni centar čitave Francuske Indokine. Više od pola veka francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoj ponekad nazivaju i „Pariz Istoka“. Uticaj Francuske najviše se može videti u arhitekturi grada jer brojne kolonijalne gradjevine kao što su Opera, Državna banka, predsednička palata, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol…ukrašavaju njegovo lice. Upoznajte hrabre stanovnike ovog grada, zaronite u prošlost i budite sve dok budjenja Hanoja koji gleda u budućnost. 

Hue  nekadašnja kraljevska prestonica, skrivena pod krilima planinskog masiva Anamese je mesto u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Pored impresivne lokacije, imperijalne istorije i prelepe arhitekture očaraće vas i jedinstvena atmosfera grada.

Ho Ši Min ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis diše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.

Osetite Hong Kong i sve njegove boje, zvukove, atmosferu i paradokse. Stare hramove na koje naidjete niotkuda u betonskoj raskoši zgrada, arhitekturu kolonijalnog perioda i najmodernije solitere projektovane po feng shui principima, zavučene barove sa fenomenalnom muzikom, gradske parkove sa gomilom mačaka, iznenadne kiše, ogromne gužve u kojima postoji red, bez stresa, žurbe i pometnje. Hong Kong je mesto kao odvojeno od planete, svih standarda koji su nama poznati, jedinstven na njemu poseban način.


Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd – Hanoj

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Hanoja sa usputnim presedanjem.

2. dan: Hanoj

Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, haotični saobraćaj, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice.  Noćenje.

3. dan: Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključne ličnosti  vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora je prizor koji ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

5. dan: Ha Long Bay – Hanoi

Budjenje i povratak u luku i transfer do Hanoia. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vreme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan: Hanoi – Hue

Budjenje. Odjavljivanje iz smeštaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hoi (Hue), staru kraljevsku prestonicu Vijetnama. Dobrodošli u Hoi, grad u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgradjen u skladu sa pet glavnih tačaka (centar, sever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (crna, bela, žuta, plava i crvena) po kojima mnogi delovi grada nose ime.  Nakon smeštaja prošetaćemo obalom Mirisne reke (Parfume river) i posetiti noćnu pijacu. Noćenje.

7. dan: Hue

Dan rezervisan za odmor ili za fakultativno obilaženje i uživanje u znamenitostima ovog magičnog gradića, čiji su mnogi delovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir  iz 17.veka – Thien Mu Pagoda. Tokom posete videćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgonu 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Posetićemo i  grob cara Tu Duk pre polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom. Noćenje.

8. dan: Hue – Ho Ši Min

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Ho Ši Min. Sletanje u Ho Ši Min i transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Slobodno vreme. Noćenje

9. dan: Ho Ši Min

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje

10. dan: Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najverniji primer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan: Ho Ši Min – Delta reke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ukrcavamo se na brodić i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan: Ho Ši Min – Hong Kong

Napuštamo sobe. Slobodno vreme do polaska na aerodrom za kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Hong Kong. Dolazak u Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Ukoliko ne budete umorni i vreme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru sa vodičem prošetate Temple Street Night Market-om, popularnom ulicom bazarom, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mesto je toliko ogrezlo u lokalnoj atmosferi koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove.  Temple Street Night Market je trajan primer pozorišta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

13. dan: Hong Kong

Dan rezervisan za fakultativni pešačku turu obilaska Hong Konga. Šetamo gradom i odlazimo na raskrsnicu izmedju Queens Road i Pedder Street za koju se kaže da je najprometnija na svetu. Južno od Holliwood Road, videćemo najveću mrežu pokretnih stepenica, koje povezuju restorane, kafee, dizajnerske prodavnice i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo vam da ručate u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do botaničke bašte. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine sa koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije. Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gde ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga. Povratak u smeštaj i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

14. dan: Hong Kong – Makao

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Makao. Makao je mala kineska teritorija udaljena sat vremena ferijem od Hong Konga. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja fuziju istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Poznat je u svetu po svojim ogromnim kazinima i gradskim kockarnicama. Makao je miks portugalskog kolonijalnog stila sa kineskim kulturom. Posetićemo ostatke katedrale Sv. Paula, tvrdjavu Monte, Senado trg. U dogovoru sa vodičem, odlazak u kazino zonu, gde ćemo posetiti neki od 38 kasina koji se nalaze u Monte Karlu Orjenta. Slobodno vreme možete iskoristiti u igrama na sreću. U popodnevnim časovima povratak u Hong Kong. U večernjim časovima transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Beograd. 

15. dan: Hong Kong – Beograd

Let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

HANOJ: Hanoi Royal Palace 2 hotel 4* ili sl. – nalazi se na 650 metara od centra grada. U okviru smeštaja nalazi se restoran koji radi 24h. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uređaj, frižider, ketler, peškiri. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

HUE: The Sunriver Boutique hotel 3* ili sl. – nalazi se na 750 metara od centra grada. U okviru hotela nalaze se bar i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, ketler i peškiri. Gostima je dostupan besplatan wifi internet.

HO ŠI MIN: Dragon Palace hotel II hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Ši Mina (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

HONG KONG: Ramada Hong Kong Grand View hotel 4* ili sl. – nalazi se u istočnom distriktu Hong Konga odakle se pruža pogled na luku Viktorija. U okviru hotela nalazi se bar i bazen koji se nalazi na krovu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze peškiri, ketler, klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd – Hanoj / Hong Kong – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Hanoj – Hue) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Hue – Ho Ši Min) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Ho Ši Min – Hong Kong) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja sa doručkom u Hanoju u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-2 noćenja sa doručkom u Hue-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-4 noćenja sa doručkom u Ho Ši Minu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-2 noćenja u Hong Kong-u u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Vijetnam i uslugu viziranja (60€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeZVANIČNA PONUDA >>> LINK


 

PRIJAVI SE