BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

VIJETNAM

Blagosloven zanosnom obalom, smaragdno zelenim planinama, dahom nacionalnih parkova, dinamičnim gradovima, izuzetnim kulturnim nasleđem, jednom od najboljih svetskih kuhinja, Vijetnam ima sve. Ovo je drsko zabavna zemlja za istraživanje. Njeni ljudi su energični, meštani vole smeh i piće, a Vi ćete imati mnogo prilika da se družite sa njima i saznate njihove priče. Zemlja sa mnogobrojnim uticajama, na jugu indijska i hindu kultura imala je trajan uticaj u hramovima i regionalnoj kuhinji, a  na severu kineske veze su mnogo uočljivije. Između ove dve konkurentske kulture naći ćete suštinski Vijetnam u centralnim provincijama, gracioznu istorijsku staru luku Hoi An, kraljevske grobnice, pagode i imperijalnu kuhinju Hue. Takođe ćete naići i na factor francuskog kolonijalnog nasleđa, što se i vidi na gracioznim bulevarima Hanoja, svečanim muzejima Ho Šo Mina i hrskavim bagetima i kafama koje možete naći na svakom ćošku.

Ho Šin Min– metropola u pokretu, nekada Sajgon, je prestonica Vijetnama, grad trgovine i kulutre koja je vođena kroz celu zemlju napred sa neograničenom energijom. To je živi organizam koji udiše život i vitalnost u sve koji se nasele ovde, a u posetioce takođe. Dok lutate gradom, van vremenskim sokacima do drevnih pagoda ili prepunih tržišta, poslednjih trošnih drvenih prodavnica koja prodaju svilu, začine, ili idete napred u budućnost ispod elegantnih solitera i dizajniranim centrima, gurmanskim restoranima i barovima, shvatićete koliko lica ima ovaj grad. Prava lepota urbanog kolaža Ho Šin Mina je da se ova dva sveta neprimetno stapaju u jedan. Bilo da želite najbolje hotele, restorane, ili veoma skromne ulične tezge, dizajnirane butike, Sajgon ima sve.

Šta videti:

Reunification palata– poznata I kao “palata nezavisnosti”. Ima važnu ulogu u istoriji Vijetnama, kada su 1975. godine komunistički tenkovi provalili vrata, što je simbolično obeležavanje kraja rata.

Saigon Notre-Dame bazilika– osnovana od strane francuskih kolonizatora, katedrala ima dva zvonika i dostiže visinu od 58 metara.

Carska žad pagoda– taoistička pagoda. Izgradile su je kineske zajednice 1909.godine.

Dam Sen kulturni park– zabavni park, ima površinu od 50 hektara, 20% čine jezera, a 60% drveće i baste.

XaLoi pagoda– najveća pagoda u  Ho Ši Minu. Izgrađena 1956. godine

Cu Chi tuneli– veliki ratni muzej koji posetiocima nudi podzemni život vojnika. Obuhvata više od 120 kilometara tunela.

Ne propustite u Vijetnamu:

  1. Ha Long zaliv ,nalazi se u severnom Vijetnamu blizu kineske granice i jedno je od svetskih prirodnih čuda. Zaliv je prošaran sa 1,600 krečnjačkih ostrva i ostrvca. Ovo mesto je nadrealno i podseća na mesta iz filmova.
  2. Carska tvrđava Thang Long u Hanoju je drevno mesto i politički centar zemlje. U vreme hiljadugodišnjice Hanoja UNESCO je proglasio tvrđavu svetskom baštinom.
  3. Hoi An je više nego samo gradić, bio je to jedan od najvažnijih trgovačkih luka koji povezuju Aziju i Evropu tokom 16. i 17. veka. Iako se veliki trgovinski centar preselio na drugo mesto, Hoi je bio uspešan u očuvanju i vraćanju svojih šarmantnih korena.
  4. Ho Ši Min mauzolej u Hanoju, Ho je verovatno najpopularniji lider u Vijetnamu, i svom narodu poznat kao “čika Ho”. Njegovo telo je ovde sačuvano u staklenoj vitrini. Izgradnja mauzoleja je započela 1973. godine po uzoru na mauzolej Lenjina u Rusiji.
  5. Moj sin svetilište je hindu svetilište, pod zaštitom UNESCO-a.
  6. Kompleks spomenika Hue, nijansa spomenika pod zaštitom UNESCO-a, nalazi se u gradu Hue u centralnom Vijetnamu.
  7. Phong Nhake Bang nacionalni park, nalazi se u provinciji Kvang Bin, najstarija kraška formacija u Aziji.
  8. Peščane dine u Mui Ne Mui su najvažnija turistička atrakcija pored plaže, masovne dine koje se imaju opseg boje od bele do zlatne, takođe se u blizini mogu naći i crvene dine.