TAJLAND – LAOS – VIJETNAM

Bangkok – Luang Prabang – Hanoi – Ha Long Bay – Ho Chi Minh – Phu Quoc

23 dana – avio

08.01 – 30.01.2018.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let  do Bangkoka sa usputnim presedanjem.

2. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do guest house-a koji se nalazi u Khao San Road regiji. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje sa thailandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem  šetnja Khao San Roud-om i odlazak do najviše zgrade u Bangkoku- Baiyoke Sky (84. sprata) sa koje se pruža neverovatna panorama grada. Noćenje.

3. dan: Bangkok

Fakultativno razgledanje Bangkoka sa reke Chao Praya. Videćemo stari deo Bangkoka, naselja i život na vodi, muzej kraljevskih brodića i najstariji hram u Bangkoku – Wat Arun (hram zore), kao i Wat Pho – hram ležećeg Bude i Grand Palace. Nakon završenog razgledanja, slobodno vreme. U večernjim satima odlazak u Pat-Pong, najinteresantniji kvart Bangkoka. Nećete verovati šta vidite 🙂 Noćenje.

4. dan: Bangkok

Fakultativni izlet u Ayutthayu, nekadašnju prestonicu Tajlanda – bivšeg Siam carstva. Tom prilikom posetićemo mnoštvo hramova i ostataka kmerskih palata. U popodnavnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem možemo posetiti RC –  ulicu gde se nalazi mnoštvo klubova i diskoteka… Noćenje.

5. dan: Bangkok – Luang Prabang

Napuštanje smeštaja i transfer do aerodroma. Let za Luang Prabang, regulisanje graničnih formalnosti, transfer do smeštaja. Prvo upoznavanje sa prelepim gradom ušuškanim na ušču reke Nam Kan u moćni Mekong. Ovo mesto se nalazi na listi UNECO-ve kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Luang Prabang – Kuang Si vodopadi

Ustajemo sa prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu da bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja milostinju u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se sa oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene sa tirkizno plavom vodom. Prizor i iskustvo koje se ne zaboravlja. Povratak u Luang Prabang. Slobodno vreme za posetu jednom od budističkih hramova ili posmatranje zalaska Sunca sa planine Pusi. Slobodan ostatak večeri za posetu night marketu i kupovinu suvenira, čajeva, lokalnih rukotvorina itd. Noćenje.

Laos Manga Trip

 7. dan: Luang Prabang – Hanoi

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Hanoi. Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom. Noćenje. 

8. dan: Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na Svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska Citadela, Trg Ba Đin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. U večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Noćenje.

9. dan: Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoiu ili vam preporučujemo odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora ostaviće vas bez daha i ostati vam urezan u sećanje za ceo život. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoia, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu.

 10. dan: Ha Long Bay – Hanoi

Povratak u luku i transfer do Hanoia. Slobodno vreme za šetnju i poslednju kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan: Hanoi – Ho Chi Minh City

Odjavljivanje iz soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Ho Chi Minh. Transfer do smeštaja. Sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupstinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Slobodno vreme. Noćenje.

Vijetnam Manga Trip

12. dan: Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

13. dan: Delta reke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na Svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirincano i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Noćenje.

Vijetnam Manga Trip 2

14. dan: Ho Chi Minh City – Phu Quoc

Izlazak iz soba, transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazak i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

15 – 21. dan: Phu Quoc (6 noćenja)

Ovo ostrvo u obliku suze nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Inače je dugačko 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur. 70% teritorije ostrva je u okviru Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera polako Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se zaista odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Osim velikih rizortova na severnom delu Long Beach-a postoji još toliko mesta koja treba otkriti i povući se od civilizacije. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ne postoji momenat u kome ćete se osetiti išta manje od veoma dobrodošlo.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je lokalni najpoznatiji proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom garantuje kontinuirane mogućnosti da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom Hot Potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista nezamislivi!

21. dan: Phu Quoc – Ho Chi Minh City 

Pakujemo se i sa velikim osmehom na licu napuštamo ostrvo. transfer do aerodroma i let za Ho Chi Minh. Dolazak u Ho Chi Minh i transfer do smeštaja.  Slobodno vreme za šoping i šetnju ulicama Sajgona. Noćenje.

22. dan: Ho Chi Minh City – Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja i slobodno vreme do odlaska na aerodrom. Let za Beograd sa presedanjem.

23. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Sa osmehom na licu planiramo sledeću Manga avanturu.


CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

1799€ 1699€

(za prijave do 25.05. i uplate avansa od min. 500€ cena je 1650€)

(za uplate u celosti do 25.05. cena je 1599€)

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

 

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
 

Promocija traje od 03.05. do 25.05.2017.

Period putovanja je od 25.05.2017. do 25.05.2018.


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899


Aranžman obuhvata:

– Avio prevoz (Beograd-Bangkok i Ho Chi Minh-Beograd) sa svim taksama – 20kg prtljag

– Avio prevoz (Bangkok – Luang Prabang – Hanoi – Ho Chi Minh) sa svim taksama – 20kg prtljag

– Avio prevoz (Ho Chi Minh-Phu Quoc-ho Chi Minh) sa svim taksama – 15kg prtljag

– Sve transfere po programu

– 3 noćenja u Guesthouse-u u Bangkoku (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)

– 2 noćenja u Guesthouse-u u Luang Prabangu (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)

– 4 noćenja u Guesthouse-u u Hanoi-ju (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)

– 4 noćenja u Hotelu 3* u Ho Chi Minh-u (1/2 ili 1/3 sobe sa kupatilom i klimom)

– 7 noćenja u Sobama/Bungalovima na ostrvu Phu Quoc (1/2 ili 1/3 sa kupatilom)

– Organizacija i vodjenje puta

– Stručni vodič za vreme boravka

Aranžman ne obuhvata:

 Vizu za Tajland, Laos i Vijetnam – za više informacija kliknite OVDE.

– Individualne troškove

– Fakultativne izlete i obilaske

– Hranu

– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga ( cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)


NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

PRIJAVI SE