Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

NEPAL

15 dana / Sigurni polasci!

08.04. – 22.04.2017. – još 3 slobodna mesta

07.10 – 21.10.2017.


nepal-kathmandu

Plan i program puta: 

1. Dan: Beograd – Kathmandu

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre leta (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Kathmandu sa presedanjem u nekom od evropskih ili azijskih gradova. Nastavak leta za Kathmandu.

2. Dan:  Kathmandu

Dolazak u Kathmandu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.

Kathmandu

3. Dan:  Kathmandu

Kathmandu se nalazi u Kathmandu Dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Večina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak : Durbar square – centralni trg Kathmandu-a sa mnogim hramovima i velikom palatom iz srednjeg veka u sred gradske gužve, bez šminke, za prvo upoznavanje sa duhom ovog grada. Ako budemo srećni videćemo i živu boginju Kumari, devojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otelotvorenje boginje iz Hindu mitologije. Zatim obilazimo Budanat stupu, drugu najveću budističku stupu na svetu i centar tibetanske zajednice Katmandua.  Nakon toga spuštamo se do svete reke Bagmati i posećujemo Pashunpati – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gde se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda naletimo i na slikovite Sadhu-e, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život zarad vere. Povratak u Thamel. Slobodno vreme. Noćenje.

Nepal

4. Dan:  Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje : Swayambhu stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Katmandu-a a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika koji ritualno obilaze oko stupe i hinduističkih vernika koji izvode ritual odmah u hramu pored savršeno se može videti sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prestonice zaraćenih kraljevstava u Kathmandu Dolini. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodno veče ili fakultativni odlazak u Nagarkot – malo mesto na vrhu planine koja okružuje dolinu. Tamo ćemo se odmoriti od uzavrelog Katmandua i sutradan ujutru probuditi pre zore da gledamo izlazak Sunca koje obasjava Himalaje sa veličanstvenim Mt Everestom u daljini. Noćenje.

sarangkot nepal

5. dan: Kathmandu

Slobodan dan za individualno zujanje po Katmandu-u i šoping… Grupa koja je bila u Sarangkotu vraća se u popodnevnim časovima. Slobodno veče. Noćenje.

 6. Dan:  Kathmandu – Chitwan nacionalni park

Budjenje i polazak za Nacionalni park Chitwan koji na UNESCO listi od 1984. Iznenadićete se šta sve Nepal ima da ponudi… Jedan potpuno novi doživljaj u niziji nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput Bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, aligatora, retkih ptica… I sve one u svom prirodnom okruženju… U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni žive potpuno u skladu sa prirodom već vekovima, i pored modernih stvari koje su prihvatili ne odriču se prirode. Stižemo i smeštamo se u lodge/guesthouse u popodnevnim časovima. Ručak. Slobodno vreme ili fakulatativne aktivnosti. Paket fakultativnih aktivnosti u Chitwanu tokom 3 dana boravka obuhvata : Safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gde ćemo uz malo sreće videti aligatore u prirodnom okruženju, jungle walk sa lokalnim vodičem, poseta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, poseta elephant breeding centru.  Noćenje.

Chitwan Nepal

7. Dan:  Chitwan

Budjenje. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativne aktivnosti iz paketa prema programu uz pauzu za ručak. U večernjim časovima povratak u smeštaj. Večera i slobodno vreme. Noćenje.

8. Dan:  Chitwan – Pokhara

Buđenje, doručak i polazak za Pokharu. Dolazak u Pokharu, centar Kaski  distrikta u popodnevnim časovima. Pokhara je najpopularnija turistička destinacija u Nepalu. Nalazi se pored jezera Fewa u dolini između tri od deset najviših planinskih masiva na Svetu – Dhaulagiri, Anapurna-I i Manaslu. Grad je polazna tačka planinara i jedan od najvećih svetskih treking centara. Po dolasku se smeštamo i imamo slobodno popodne i veče za prvo upoznavanje sa Pokharom. Opuštena atmosfera i specifičan šmek ovog mesta uzeće vas pod svoje… Mnogi koji su planirali samo da svrate na kratko shvate da su već danima i dalje ovde.  Noćenje.

Pokhara

9. Dan:  Pokhara

Slobodno vreme ili fakultativni izlet – Ustajemo pre svitanja i krećemo za Sarangkot, vidikovac iznad grada kako bi gledali izlazak sunca nad Anapurna pojasom Himalaja. Potpuno novi doživljaj s obzirom da smo sada mnogo bliže! Povratak u Pokharu u jutarnjim časovima. Vreme za doručak i kraći odmor. Oko podneva krećemo u fakultativni obilazak najzanimljivijih tački Pokhare : Devis fall vodopadi i pećine ispod njih, Tibetanski izbeglički kamp, Muzej Gurki – čuvenih specijalnih jedinica Nepala, medjunarodni Muzej Alpinizma. Povratak u smeštaj, Slobodno vreme. Noćenje.

10. Dan:  Pokhara

Slobodan dan za odmor i punjenje baterija uz laganu šetnju pored jezera ili polazak na faklutativni trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaja. Ova mini-ekspedicija nije zahtevna i potrebna je samo dobra volja i sposobnost za pešaćenje od po nekoliko sati dnevno, kao i dobro opšte zdravstveno stanje. Spavamo u planinarskim domovima a svoje stvari nosimo u rančevima sa sobom. Čeka nas fantastična priroda, sretanje sa ljudima iz lokalnih sela i tradicionalnim načinom života, vidikovci sa pogledom izbliza na Himalaje od koga zastaje dah… Ne propustite! Noćenje.

Selo u Nepalu

11. Dan:  Pokhara

Treking prema programu ili slobodne aktivnosti u Pokhari. Grupa koja je ostala u Pokhari ima na raspolaganju faklutativne aktivnosti poput raftinga, paraglajdinga, vožnje brodićem po jezeru, rentiranja bicikla i vožnju oko jezera… Noćenje. 

12. Dan:  Pokhara

Povratak grupe sa trekinga u toku dana. Fakultativno – popodnevni obilazak World peace pagode koja se nalazi na vidikovcu iznad jezera i grada odakle se pruža fenomenalan pogled. Slobodno veče. Noćenje.

13. Dan:  Pokhara – Kathmandu

Budjenje. Fakultativno – ranojutarnji let ultralight avionom koji će vas dovesti na dohvat ruke Himalajima i Annapurna masivu! Nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti! Pakovanje stvari i polazak za Kathmandu u prepodnevnim časovima. Stižemo u Kathmandu i smeštamo se u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za finalni šoping po Thamelu – suveniri, kashmir, začini, i neverovatan izbor dragog i poludragog kamenja… Noćenje.

14. Dan:  Kathmandu – Beograd

Budjenje i napuštanje soba. Slobodno vreme do leta za Srbiju. Polazak na aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Beograd sa predesanjem.

15. Dan:  Beograd

Dolazak u Beograd. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

KATHMANDU – Hotel Backyard

Hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). Poseduje jednostavne i čiste dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i toplom vodom. Guest house je idealno lociran za sve koji žele da pešaka istraže Kathmandu.

kathmandu 1kathamndu 2kathmandu 3


CHITWAN: Gaida Lodge

Lodge/Guesthouse nalazi se na samom ulazu u Nacionalni park. Sobe su jednostavne, dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojim kupatilom.

chitwan 1chitwan 22chitwan 3


POKHARA: Guesthouse Eleven Inn

 Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela Pokhare (pored samog jezera Fewa). Poseduje jednostavne dvokrevetne i trokrevetne  sobe, svaka sa kupatilom.

pokhara 1pokhara 2pokhara 3


CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

1150€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)

 


08.04 – 22.04.2017. – 1099€

 


07.10 – 21.10.2017. – 1099€ 

 


 

USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

 

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (nova lokacija); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


 

Aranžman obuhvata:

–  Povratnu avionsku kartu sa taksama na relaciji Beograd – Kathmandu – Beograd

–  Transfer od aerodroma do smeštaja i od smeštaja do aerodroma

–  12 noćenja prema planu i programu u Guesthouse-ima u 1/2 sobama

–   Usluge organizacije i vodjenja puta

Aranžman ne obuhvata:

–  Vizu za Nepal – 25$

–  Fakultativne izlete, obilaske i ulaznice

–  Individualne troškove

–   Osiguranje


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI :

NAPOMENA: Cene fakultativa su informativnog karaktera i važile su na prethodnoj održanoj turi. Konačne cene znaće se na destinaciji i mogu blago da variraju u odnosu na istaknute cene.

Durbar square,  Pashupinat temple, Boudhanat stupa – 50€

Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashunpati, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori…


Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur – 50€

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!


Nagarkot – pogled na Mt Everest – 35€

U popodnevnim časovima penjemo se na vrh jednog od brda koje okružuje Katmandu dolinu i smeštamo u lokalni guesthouse. Daleko smo od vreve i haosa glavnog grada, pravimo pauzu u visinama, okruženi četinarima. Čekamo jutro i izlazimo na vidikovac… A u daljini – Mt Everest i Himalaji…


Chitwan nacionalni park / 2 dana – paket nezaboravnih aktivnosti – 85€

Paket aktivnosti u nacionalnom parku Chitwan koji se nalazi u južnim ravnicama Nepala, tik uz granicu sa Indijom obuhvata : safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gde ćemo uz malo sreće videti aligatore u prirodnom okruženju, jungle walk sa lokalnim vodičem, poseta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, poseta elephant breeding centru.


Izlazak sunca iza Himalaja na Sarangkot vidikovcu i lokalne znamenitosti Pokhare – 30€

Stvar koju ćete pamtiti do kraja života! Penjemo se pred svitanje kombijem na vidikovac iznad grada, na 1500m nadmorske visine. Čekamo prve zrake sunca koji jedan po jedan obasjavaju neke od najviših vrhova na svetu… Annapurna, Dhaulagiri, Manaslu… Nestvarno… Nakon toga idemo u obilazak  Devi vodopada, tibetanskog izbegličkog kampa, muzeja Gurki…


Trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaja – od 250€ do 300€ (u zavisnosti od veličine grupe)

Ono što su mnogi čekali. Ono po čemu je Nepal najpoznatiji. A to je neverovana priroda. Spremamo rančeve i krećemo u lagani trodnevni treking brdima koje okružuju veličanstveni Himalaji. Pešačimo netaknutnom prirodom, prolazimo kroz lokalna seoca i upoznajemo se sa životom lokalnih naroda Nepala koji žive daleko od modernog sveta, a sve vreme nas nadgledaju moćni vrhovi najviših planina na svetu. Spavamo u planinarskim domovima/guesthouse-ima, družimo se sa putnicima iz celog sveta… Punimo baterije, odmaramo duh i telo iako se umaramo…

Uključeno: profesionalni planinarski vodič sa znanjem engleskog jezika, 2 noćenja u planinarskim domovima ili guesthouse-ima sa deljenim kupatilom, svi obroci, pratnja predstavnika agencije Manga trip / Nije uključeno : individualni troškovi, napojnice za vodiča


Obilazak World peace pagode – 20€

Lagani treking  opustiće vas spiritualno a sa mesta na brdu gde se stupa nalazi pruža se sjajan pogled na Pokharu i okolni pejzaž.

Selo u Nepalu

 

 

PRIJAVI SE