BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

KOH SAMUI

Koh Samui je najpopularnija destinacija Tajlanda i pravi je ostrvski raj. Dom je maloj tajlandskoj zajednici koja se prvenstveno bavi ribolovom i uzgajanjem kokosa, a do 70-ih godina prošlog veka nisu imali ni puteve. Danas su plaže Čaveng i Lamai plažni gradići sa brojnim renomiranim restoranima i noćnim klubovima svetske klase. Brojne su aktivnosti kojima se možete baviti na ovom prelepom ostrvu: kuvarski kursevi, joga, ronjenje, treking džunglom, jahanje slonova, masaže… Ili ćete pronalaziti rajske plaže i uživati u toplom, čistom moru i posmatrati impresivne zalaske sunca.

Gde otići i šta raditi?

Plaža Chaveng se nalazi u srcu Koh Samuia. Važi za njegovu glavnu plažu. Njen vrtoglav razvoj usledio je početkom devedesetih godina. Pre toga na plaži su se nalazili samo drveni bungalovi. Danas mesto vrvi od hotela, italijanskih picerija, irskih pabova, čak i go-go barova.

Plaža Lamai Beach  je poput plaže Chaveng transformisana u mesto zabave, mesto sa gomilom barova, sa veoma uzbudljivim noćnim životom. Ipak, za nju kažu da je lepša i da su na njoj  manje gužve. Ukoliko tragate za lokacijom na kojoj se možete relaksirati – bilo bi čudno da plaža Lamai ne ispuni takve želje i takva očekivanja. Na samom jugu ove plaže imaćete i pogled na kamene formacije koje su jedna od najvećih atrakcija. Grandmother and Grandfather Rocks  je čudna kamena formacija ima sličost sa ženskim i muškim seksualnim organima. Oni koji žele da čuju legend o  stenama slobodno za istu mogu da se obrate lokalcima.

Plaža Bophut Beach nalazi se na severu ostrva i česta je početna tačka za brojne ronilačke ture. Nije razvijena poput plaža Lama ii Chaveng ali ipak ima dovoljan broj restorana, prodavnica i barova.  

Plaža Big Buddha Beach je plaža koja se u prethodnim godinama najviše razvijala i sada nudi brojne mogućnosti za ishranu i šoping. Nalazi se na samom severu i pogodna je za plivanje,a pogled koji nudi posebno očarava.

Nathon je najveća naseobina na ostrvu. Zašto vam ona može biti zanimljiva? Zato što je u ovom mestu najveća koncentracija barova, restorana i turističkih agencija. Dobra hrana, dobro piće, bukiranje tura – Nathon.

Namtok Na Mueang – Lokalni put vodi vas do Na Mueang 1 vodopada. Nakon šetnje u dužini od jedno 30 minuta dolazite i do spektakularnijeg  Na Mueang 2 vodopada. Ljubičasto kamenje o okruzuje bujicu vode koja pada sa impresivne visine od oko 79 metara.

Stara kuća – Ova kuća u kineskom stilu stara je gotovo 200 godina i prezentuje kulturni identitet ostrva Samui. Deka Si i baka Maen, njeni sadašnji vlasnici, otvorili su kuću za sve znatiželjne posetioce.

Samui akvarijum i Tiger Zoo locirani sun a Harn plaži. Akvarijum ima zadivljujuću kolekciju tropskih riba i drugih morskih stanovnika, kornjača i živopisnih korala. Zoo vrt je poznat po Bengalskim tigrovimai lepardima.

Budistički hramovi: Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) požnat je po 15 metara visokoj statui Bude. Sagrađena je 1972 i nalazi se na severu ostrva. Drugi značajan budistički hram je Laem Sor i jedno je od najznačajnijih svetilišta na ostruvu Samui. Struktura sa svojim žutim pločicama  daje zlatnu auru građevini i čini je impresivnom.

Tajna Budina bašta  delo je 76-ogodišnjeg ostrvskog farmera i nastala je 1976. Godine. Okružena je džunglom, kamenitim brdima. Krase je sculpture božanstava i ljudi u različitim pozama. Pošto je bašta najviša tačka ostrva turisti je posećuju i zbog  pogleda koji im omogućava.

Performansi majmuna – Možete posetiti zabavne programe u otvorenom pozorištu na glavnom putu iza Bophut plaže. Ovi program uključuju i performance majmuna, ali  i zabavne tačke slonova.

Želite lokalne specijalitete? Samui vam neće ponuditi nešto za šta ranije nikada niste čuli. Poznat je po kokosu koji je sigurno ukusniji od brašna koje pronalazimo u našim marketima. Možete ih pronaći svugde. Hrana juga Tajlanda generalno je poznata po tome što je začinjena i slična Indonezijskoj i Malezijskoj, pošto odatle vuče svoje korene.