JUŽNI VIJETNAM + KAMBODŽA

Ho Ši Min – Phu Quoc – Pnom Pen – Siem Reap

16 dana / avio

USKORO!

Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine ovaj deo Indokine po svemu posebnom. Dopustite nam da Vam pokažemo najlepšu verziju ovog poluostrva, punog  boja, ukusa, mirisa i osećaja koje ćete zauvek pamtiti. Sa svojom turbulentnom istorijom, ali i izuzetnim položajem, ova regija bila je viševekovni zarobljenik kolonijalnih sila. Očekuje Vas  kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji ukusi, veliki broj ljudi i turista iz celog sveta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, pijace na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje… Predlažemo Vam da sa nama uživate u plažama i aktivnostima koje će vaš odmor učiniti savršenim.


Plan i program putovanja :

1. dan: Beograd – Ho Ši Min

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Ho Ši Min sa usputnim presedanjem.

2. dan: Ho Ši Min 

Dolazak u Ho Ši Min. Transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora sledi razgledanje grada – pešačka tura. Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon, dugo godina je nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Sajgon Skver. Nakon razgledanja slobodno vreme. Noćenje.

3. dan: Ho Ši Min – Delta Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa i degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativni izlet Cu Chi tuneli, koji predstavljaju najbolji primer kako su Vijetnamci vodili rat. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali vijetnamski vojnici. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne vraćamo se u Sajgon i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

5. dan: Ho Ši Min – Phu Quoc

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazak na ostrvo. Transfer do smeštaja. Slobodni dani za uživanje na ovom tropskom ostrvu. Noćenje.

5 – 11. dan: Phu Quoc (6 noćenja)

Ostrvo Phu Quoc nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Prečnika je 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur. Oko 70% teritorije ostrva u okviru je Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera polako Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se zaista odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je najpoznatiji lokalni proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom pruža mogućnost da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom hot potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista jedinstveni!

11. dan: Phu Quoc – Pnom Pen

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Pnom Pen sa usputnim presedanjem. Dolazak u Pnom Pen i transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo užim gradskim jezgrom i upoznati se sa lokanim kmerskim specijalitetima. Slobodno vreme. Noćenje.

12 dan: Pnom Pen – Siem Reap

Dan rezervisan za poludnevno fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Phnom Pena. Nekada najveća imperija koja je kontrolisala celu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom veku žrtva sopstvene vlasti – Crvenih Kmera. Videćemo Kraljevsku palatu, Srebrnu pagodu, Hramove Wat Phom i Wat Onulaum. Slobodno vreme u Pnom Penu ili vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Siam Ripa – kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Polazak autobusa za Siam Rip u popodnevnim satima. Dolazak u Siam Rip u večernjim satima i transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo kroz centar Siem Reap-a, posetićemo Centralni Market, Noćni market, Pub Street. Sobodno vreme. Noćenje.

13. dan: Angkor Vat – Pnom Pen

Buđenje u ranim jutarnjim satima i krećemo na izlazak sunca u Angkor. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palata. Najpoznatiji medju njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km², uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prestonica Kmerskog carstva od IX do XV veka. Poseticemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant Terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen sa prirodom. Imaćete utisak da je drveće progutalo ceo hram. Neverovatno iskustvo… Nakon razgleda povratak u Siam Rip i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Pnom Pen u većernjim satima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

14. dan: Pnom Pen 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Killing Fields (polja smrti) i ozloglašenog zatvora Tuol Sleng S-21 Nakon završenog obilaska slobodno vreme. Predlažemo vam da posetite nacionalni muzej. Noćenje

15. dan: Pnom Pen – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

HO CHI MINH: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

PHU QUOC: Nesta hotel 3* ili sl. – nalazi se u delu ostrva koji se naziv Duong Dong na samo 200 metara od plaže. U okviru hotela nalazi se restoran, bar  i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, klima uređaj, ketler i televizor.

PNOM PEN: Silver River Hotel 3* ili sl. – smeštaj nalazi se u centru Phnom Penh-a. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj ima: internet corner, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Nalazi se u blizini svih kulturnoistorijskih znamenitosti. Doručak je uključen u cenu aranžmana (kontinetalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)  
1399€ 1299€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1249€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata :
-Avio kartu (Beograd – Ho Ši Min / Pnom Pen – Beograd) sa svim uključenim taksama
-Avio kartu (Ho Ši Min – Phu Quoc) sa svim uključenim taksama i prtljagom 15kg
-Avio kartu (Phu Quoc – Pnom Pen) sa svim uključenim taksama i prtljagom 15kg
-3 noćenja sa doručkom u Ho Ši Minu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom) 
-6 noćenja sa doručkom na Phu Quocu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom) 
-4 noćenja sa doručkom u Pnom Penu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata :
-Vize i usluge viziranja za Vijetnam (60€) i Kambodžu (35$)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE