JUŽNI VIJETNAM

Ho Ši Min – Phu Quoc

12 dana / avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Ho Ši Min ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis diše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera, Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Ho Ši Min

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  za Ho Ši Min-a sa usputnim presedanjem.

2. dan: Ho Ši Min

Dolazak u Ho Ši Min-a. Transfer do smeštaja. Grad je dobio ime 1975. po Ho Ši Minu – lideru komunističke partije i vodji otpora protiv francuske, japanske i američke okupacije. Najveći grad Vijetnama, koji i dalje svi zovu po starom imenu Sajgon, je kulturni i ekonomski centar Vijetnama. Mešavina francuskih kolonijalnih zgrada, komunizma, moderne arhitekture i sa preko 3 miliona skutera. Prvi kontakt i privikavanje. Dobro došli u Sajgon. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Ho Ši Min – Cu Chi tuneli

Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje grada – pešačka tura. Grad koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Vozimo se ka Cu Chi tunelima, koji predstavljaju najbolji primer kako su vijetnamci vodili rat. Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne vraćamo se u Saigon i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Noćenje.

4. dan: Ho Ši Min – Phu Quoc

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazimo na ostrvo i smeštamo se u sobe. Odmor može da počne. Slobodno vreme. Noćenje

4 – 9. dan: Phu Quoc (5 noćenja)

Ovo ostrvo u obliku suze nalazi se u Tajlandskom zalivu na svega 15km od granice sa Kambodžom. Dugačko je 48 kilometara, što ga čini najvećim vijetnamskim ostrvom, a paralele radi, približne je površine kao Singapur, oko 70% teritorije ostrva je u okviru Nacionalnog parka, a skoro pola obalske linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera polako Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se zaista odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo.

Lokalna zajednica se pre svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta bibera, a ono što je najpoznatiji lokalni proizvod je riblji sos – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj meri bavi ribolovom pruža mogućnost da se uživa u svežoj ribi i morskim plodovima koje posetioci mogu da spremaju sami na roštilju ili u tradicionalnom hot potu. Ukusi morske hrane na ovom ostrvu su zaista jedinstveni!

9. dan: Phu Quoc – Ho Ši Min

Napuštamo smeštaj nakon doručka. Slobodno vreme do polaska na aerodrom i let za Ho Ši Min. Dolazak u Ho Ši Min i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

10. dan: Delta reke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa i degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina. Povratak u Ho Ši Min. Noćenje.

11. dan: Ho Ši Min – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom za kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

12. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

HO ŠI MIN: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

PHU QUOC: Phu Quoc Ocean Perl hotel 4* ili sl. – nalazi se u Duon Duong-u na 150 metara od poznate Long Beach plaže. U okviru hotela nalazi se restoran, bar, bazen i spa centar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi Tv uredjaj, klima uređaj, ketler, fen za kosu i peškiri. Gostima je dostupan besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd – Ho Ši Min – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Ho Ši Min – Phu Quoc – Ho Ši Min) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja sa doručkom u Ho Ši Min-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-5 noćenja sa doručkom na Phu Quoc-u u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Vijetnam i uslugu viziranja (60€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Individualne troškove
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE