SEUL – MANILA – BORAKAY – HONG KONG

16 dana / AVIO

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Južna Koreja zauzima južni deo Korejskog poluostrva, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluopstrvo podeljeno na komunistički sever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palata. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju da igraju važnu ulogu u lokalnom životu. Seul –  glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Nalazi se u severozapadnom delu zemlje na reci Han i predstavlja neverovatnu mešavinu drevnog i ultra modernog. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privići će vas raznovrsne i raznobojne ulične tezge, dok se na pijacama prodaje apsolutno sve, od korejskog nameštaja i narodne nošnje do juvelirskih proizvoda i keramike.

Manila – glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaliva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedna je od najuzbudljivijih svetskih prestonica, kosmpolitski i kameleonski grad sa  preko milion ipo stanovnika, dok  život u njemu teče 24 sata dnevno. Sa preko tri veka španske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasledje, uključujući crkve, utvrdjenja i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Danas Manila vrvi od znatiželjnih putnika koji su ovde stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima. Za Filipince kažu da su hrišćanstvo dobili od Evropljana, pragmatičnost od Amerikanaca i spiritualnost od Azijata. Borakaj – ostrvo dugo 7 km, a široko svega 1 km, nalazi se 300 km južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najlepših ostrva na svetu. Na Borakaju može da se zaboravi i zanemari sve, osim života i uživanja. Poznato po kristalno čistom moru i legendarno belom pesku, ostrvo i njegove plaže nagradjivane su nekoliko puta. Obala Borakaja je nestvarno lepa, sa belim peskom, čistim morem, jedinstvenim zalascima sunca i ribarskim čamcima usidrenim u moru. 

Osetite Hong Kong i sve njegove boje, zvukove, atmosferu i paradokse. Stare hramove na koje niotkuda naidjete u betonskoj raskoši nebodera, arhitekturu kolonijalnog perioda i najmodernije solitere projektovane po feng shui principima, zavučene barove sa fenomenalnom muzikom, gradske parkove sa gomilom mačaka, iznenadne kiše, ogromne gužve u kojima postoji red, bez stresa, žurbe i pometnje. Hong Kong je mesto kao odvojeno od planete, svih standarda koji su nama poznati, jedinstven na njemu poseban način.


Plan i program puta:

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Seul sa usputnim presedanjem.

2.dan: Seul

Dolazak u Seul. Transfer do smeštaja koji se nalazi u širem centru grada. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji broji oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Upoznavanje sa koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

3.dan: Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Giongbok i hramu Gjogjie. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula, u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo  posetom “Namsan kule”, koja se nalazi na planini Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Kula je otvorena 1980.godine, smeštena u prelepom parku, na visini od oko 240 metara. Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i koji odiše energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i uvek je pravo vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan: Seul – DMZ

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo priču o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, odakle možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan: Seul – Ostrvo Jeju

Slobodno vreme za istraživanje Seula ili vam možemo ponuditi dvodnevni  fakultativni izlet na ostrvo Jeju (Čedžu), jedno od najlepših mesta Južne Koreje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer i let za ostrvo Jeju. Dolazak na ostrvo, transfer do smeštaja,  slobodno vreme za istraživanje gradića Jeju i uživanje u ostrvskim specijalitetima. Ostrvo predstavlja pravi raj na zemlji sa prirodom koja oduševljava, plažama sa svetlucavim sitnim belim peskom, a sa druge strane vulkanskim kamenjem i stenama nestvarnog oblika…. Na ostrvu se nalazi najviši vrh Južne Koreje – Hallasan kao i brojne pećine nastale povlačenjem lave prilikom vulkanskih erupcija. Nesvakidašnja priča… Noćenje.

6.dan: Ostrvo Jeju – Seul

Budjenje i pred svitanje krećemo do Sunrise peak-a gde ćemo dočekati izlalak sunca – jedna od stvari koje ne smete propustiti na ostrvu. Nastavljamo obilazak ostrva i put nas vodi do dva vodopada. Prvi je Cheunjiyeon vodopad visine 22m i širine 12 metara. Nedaleko odatle nalazi se vodopad Jeongbang, jedini vodopad u celoj Aziji koji se direktno uliva u more. Nastavljamo dalje i krećemo se kroz neobičnu prirodu i šumu. Nakon 45 minuta pešačenja i blagog uspona dolazimo do jednog od vrhova nacionalnog parka Hallasan. Slobodno vreme za uživanje u prirodi. Povratak u gradić Jeju, pakovanje stvari i transfer do aerodroma. Let za Seul. Dolazak u Seul. Transfer do smeštaja i noćenje.

7.dan: Seul – Manila

Budjenje i pakovanje stvari. Slobodno vreme do polaska na aerodrom i let za Manilu. Dolazak u Manilu. Transfer do hotela koji se nalazi u centru grada. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Manilu. Upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. U popodnevnim satima u dogovoru sa vodičem fakultativna pešačka tura po centralnoj gradskoj zoni. Videćemo: Citadela Intramuros, San Agustin crkva, Luneta Park (spomenik Rizalu – nacionalnom heroju)… Slobodno vreme.  Noćenje.

8.dan: Manila – Borakay

Budjenje i  slobodno vreme do polaska za aerodrom. Transfer do aerodroma, let za Borakay (Kalibo). Transfer do smeštaja na Borakay-u (White beach). Uživanje može da počne…

8 – 13.dan: Borakay

Borakaj je ostrvo dugo 7 km, a široko svega 1 km. Nalazi se 300 km južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najlepših ostrva na svetu, ostrvo i njegove plaže nagradjivane su nekoliko puta. Obala Borakay-a je nestvarno lepa, sa belim peskom i čistim morem. Najpoznatija plaža na ostrvu – White beach – duž koje se nižu hoteli, barovi, klubovi, restorani i prodavnice jedna je od najlepših na Borakayu. Fakultativno ćemo posetiti Pukka beach do koje ćemo doći obilazeći ostrvo ribarskim čamcem/jedrilicom. Osećaj i slika plaže koju ćete videti i doživeti ostaće vam zauvek urezana u sećanje. Nestvarna boja mora, sitan pesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme… ovo mesto ima neverovatnu energiju, koju vam nesebično šalje.

Osim blistavo lepih plaža Borokay vam može ponuditi adrenalinske sportove i sportove na vodi, podvodne pećine – Crystal Cove, Willy greben, možete roniti ili gnjuriti i družiti se pod vodom sa tropskim šarenim ribicama i koralima, posetiti muzej morskih školjki, farmu leptira… Za romantične duše, pred zalazak sunca možete otploviti brodićem malo dalje od ostrva i sa društvom ili partnerom uživati u zalasku sunca i crveno-ljubičasto-narandžasto-purpurnom nebu uz čašu (ili flašu vina), sa ili bez večere / na vama je.

Na Borakay-u možete pronaći sve kuhinje sveta, a takodje i lokalne specijalitete. Stolovi su poredjani na White beach-u, na pesku, a nastrešnice restorančića su napravljene od palminih listova. Nemoguće je da, bilo preko dana ili tokom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Borakay-a, ne zastanete i primirite se kako bi uživali u svemu što vas okružuje.

Noću se pale se baklje na plažama, kafići i barovi se polako pune, postavljaju se stolovi za večere, pretežno svežu ribu kao i plodove mora (škampe, školjke, krabe, jastoge) i šta god da želite samo pokažete i to se na licu mesta sprema za vas. Preporučili bi vam da probate račiće u sosu od topljenog sira ili jastoga u limunovom sosu. Vrhunska hrana…

13.dan: Borakay – Hong Kong

Budjenje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom Kalibo. Transfer do aerodroma i let za Hong Kong. Dolazak u Hong Kong. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Ukoliko ne budete umorni i vreme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru sa vodičem prošetate Temple Street Night Market-om, popularnom ulicom bazarom, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mesto je toliko stopljeno sa lokalnom atmosferom koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove. Sitnice, elektronika, satovi, muška odeća, žad i antikviteti… Temple Street Night Market je trajan primer pozorišta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

14.dan: Hong Kong

Dan rezervisan za fakultativni pešačku turu obilaska Hong Konga. Šetamo gradom i odlazimo na raskrsnicu izmedju Queens Road i Pedder Street za koju se kaže da je najprometnija na svetu. Južno od Holliwood Road, videćemo najveću mrežu pokretnih stepenica, koje povezuju restorane, kafee, dizajnerske prodavnice i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo vam da ručate u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do botaničke bašte. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine sa koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije. Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gde ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga. Povratak u smeštaj i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

15.dan: Hong Kong – Beograd

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme za kupovinu suvenira do polaska na aerodrom. Let sa usputnim presedanjem do Beograda.

16.dan: Beograd

Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


SMEŠTAJ :

Seul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.

Manila: Red Planet Hotel 2* ili sl. – se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Poseduje dvokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Borakay: Guesthouse se nalazi u centru turističkog dela ostrva, na zapadnom delu ostrva, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.

Hong Kong: Guesthouse se nalazi u širem centru turističkog dela Hong Kong-a. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani (kineska i zapadnjačka kuhinja).


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Seul / Hong Kong-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Seul-Manila) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Manila-Borakay) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz (Borakay-Hong Kong) sa uključenim svim taksama  i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u širem centru Seula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-1 noćenje u centru Manile u kvartu Makati  u hotelu 2* (1/2 sobe sa klimom)
-5 noćenja na Borakay-u u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-2 noćenja u širem centru Hong Konga u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Filipine i uslugu viziranja  (60 eur)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeZVANIČNA PONUDA >>> LINK

PRIJAVI SE