JUŽNA KOREJA

9 dana / avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


Južna Koreja zauzima južni deo Korejskog poluostrva, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluopstrvo podeljeno na komunistički sever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palata. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju da igraju važnu ulogu u lokalnom životu. Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Nalazi se u severozapadnom delu zemlje na reci Han i predstavlja neverovatnu mešavinu drevnog i ultra modernog. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privući će vas raznovrsne i raznobojne ulične tezge, dok se na pijacama prodaje apsolutno sve, od korejskog nameštaja i narodne nošnje do juvelirskih proizvoda i keramike. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu je dostupno. Posle jutarnje kafe posetite hram ili palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obidjite galerije u Samcheong – dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat, jutro nad Seulom je već osvanulo.


Plan i program putovanja :

1.dan: Beograd – Seul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). . Let  do Seula sa usputnim presedanjem.

2. dan: Seul

Dolazak u Seul. Transfer do smeštaja. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

3.dan: Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Gyeongbokgung. Potom se spuštamo do Seul Trga i polako odlazimo do poznate Namdaemun pijace. Nakon kupovine suvenira i upoznavanjem sa korejskom uličnom trgovinom razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Sa Namsana se spuštamo ka četvrti čuvenoj po kozmetičkim proizvodima i otkriti zašto je Južna Koreja apsolutni azijski lider u ovoj industriji. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije ulice odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Seul

Dan počinjemo u čuvenoj ulici Insadong  kulturnom distriktu Seula. U brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Potom odlazimo u hram za koji se smatra da je centar korejskog Seon – zen budizma – Jogyesa. Naša šetnja se nastavlja ka palati Changdeokgung. Nakon toga ćemo obići jednu od čuvenih veleprodajnih pijaca korejske odeće i moderno arhitektonsko remek delu – Dongdaemun Plaza. Noćenje.

5. dan: Seul

Za raspoložene, upuštamo se u fakutativnu avanturu, ovaj put na južnoj obali reke Han. Seul je leta 1988. godine bio domaćin 24. Letnjih olimpijskih igara. Posetićemo Olimpijski park koji se nalazi na mestu stare Mongchon Toseong tvrdjave, a koji i dalje čuva duh najstarijih sportskih igara. Potom se krećemo prema svima poznatom Gangnamu. Na Gangnam stanici ćemo moći da vidimo kako izgledaju podzemni tržni centri, ali i moderne zgrade, medju kojima se nalazi i sedište Samsunga i njihov izložbeni salon – D`light centar. Moderna arhitektura na ovom brdovitom terenu skriva i Kukkivon – salu za tekvondo, jednu od najpoznatijih korejskih disciplina. Dan privodimo kraju na obali reke Han i uživamo u Hangang Parku. Noćenje

6. i 7. dan: Seul

Slobodni dani u Seulu ili vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu posetu drugom navećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku se upoznajemo sa morskim čarolijama na Jagalachi pijaci. Nakon toga posećujemo „Santorini dalekog istoka“ – selo Gancheon. Potom ćemo otići na plažu kako bi uživali u zalasku sunca i gde ćemo imati prilike da vidimo fantastičnom Gvangan most. Odlazak usmeštaj. Noćenje. Odjavljivanje iz hotela i odlazak na Hondae plažu. Uživanje na plaži i polazak za Seul. Noćenje.

8. dan: Seul – Beograd

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, odakle možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Uzimamo stvari iz hotela i polazimo na aerodrom. Polazak za Beograd.

9. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Seul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo i klimu. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Seul-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-6 noćenja u širem centru Seula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

PRIJAVI SE