JUŽNA KOREJA

9 dana / avio

06.04 – 14.04.2020.
26.04 – 04.05.2020.
10.05 – 18.05.2020.


Južna Koreja zauzima južni deo Korejskog poluostrva, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluopstrvo podeljeno na komunistički sever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palata. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju da igraju važnu ulogu u lokalnom životu. Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Nalazi se u severozapadnom delu zemlje na reci Han i predstavlja neverovatnu mešavinu drevnog i ultra modernog. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privući će vas raznovrsne i raznobojne ulične tezge, dok se na pijacama prodaje apsolutno sve, od korejskog nameštaja i narodne nošnje do juvelirskih proizvoda i keramike. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu je dostupno. Posle jutarnje kafe posetite hram ili palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obidjite galerije u Samcheong – dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat, jutro nad Seulom je već osvanulo.


Plan i program putovanja :

1.dan: Beograd – Seul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). . Let  do Seula sa usputnim presedanjem.

2. dan: Seul

Dolazak u Seul. Transfer do smeštaja. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

3.dan: Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Gyeongbokgung. Potom se spuštamo do Seul Trga i polako odlazimo do poznate Namdaemun pijace. Nakon kupovine suvenira i upoznavanjem sa korejskom uličnom trgovinom razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Sa Namsana se spuštamo ka četvrti čuvenoj po kozmetičkim proizvodima i otkriti zašto je Južna Koreja apsolutni azijski lider u ovoj industriji. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije ulice odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan: Seul

Dan počinjemo u čuvenoj ulici Insadong  kulturnom distriktu Seula. U brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Potom odlazimo u hram za koji se smatra da je centar korejskog Seon – zen budizma – Jogyesa. Naša šetnja se nastavlja ka palati Changdeokgung. Nakon toga ćemo obići jednu od čuvenih veleprodajnih pijaca korejske odeće i moderno arhitektonsko remek delu – Dongdaemun Plaza. Noćenje.

5. dan: Seul

Za raspoložene, upuštamo se u fakutativnu avanturu, ovaj put na južnoj obali reke Han. Seul je leta 1988. godine bio domaćin 24. Letnjih olimpijskih igara. Posetićemo Olimpijski park koji se nalazi na mestu stare Mongchon Toseong tvrdjave, a koji i dalje čuva duh najstarijih sportskih igara. Potom se krećemo prema svima poznatom Gangnamu. Na Gangnam stanici ćemo moći da vidimo kako izgledaju podzemni tržni centri, ali i moderne zgrade, medju kojima se nalazi i sedište Samsunga i njihov izložbeni salon – D`light centar. Moderna arhitektura na ovom brdovitom terenu skriva i Kukkivon – salu za tekvondo, jednu od najpoznatijih korejskih disciplina. Dan privodimo kraju na obali reke Han i uživamo u Hangang Parku. Noćenje

6. i 7. dan: Seul

Slobodni dani u Seulu ili vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu posetu drugom navećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku se upoznajemo sa morskim čarolijama na Jagalachi pijaci. Nakon toga posećujemo „Santorini dalekog istoka“ – selo Gancheon. Potom ćemo otići na plažu kako bi uživali u zalasku sunca i gde ćemo imati prilike da vidimo fantastičnom Gvangan most. Odlazak usmeštaj. Noćenje. Odjavljivanje iz hotela i odlazak na Hondae plažu. Uživanje na plaži i polazak za Seul. Noćenje.

8. dan: Seul – Beograd

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, odakle možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Uzimamo stvari iz hotela i polazimo na aerodrom. Polazak za Beograd.

9. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

Seul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo i klimu. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1349€ 1149€

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 1099€

USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu, Novom Sadu i Zagrebu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3; tel: +38515807190


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!


Aranžman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd-Seul-Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-6 noćenja u širem centru Seula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.


Seul 1

Razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Gyeongbokgung i hramu Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula-u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. 


Demilitarizovana zona

DMZ (Demilitarizovana zona) nalazi se 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu između granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje, da bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Poseta Dora vidikovcu i železnickoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul.


Seul 2

Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje.


Busan dvodnevni izlet

U ranim jutarnjim časovima krećemo u fakultativnu posetu drugom navećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku upoznajemo se sa morskim čarolijama na Jagalachi pijaci, posećujemo „Santorini dalekog istoka“ – Gancheon kulturalno selo, gradska plaža sa pogledom na Gvangan most, Hondae plaža…
Izlet obuhvata: avioprevoz + smeštaj + šetačku turu + transfere + vodič.

PRIJAVI SE