BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899


ZAGREB

Kneza Mislava 3

+385 (1) 5807190


 

Instagram

Želite li primati Manga Trip novosti?

Saznajte prvi o Manga Trip akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

IZRAEL

Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju gde se prošlost i sadašnjost prepliću u jedno. Izrael je neverovatno dramatičan i raznovrstan. Izrael je možda najviše fascinantna, intrigirajuća i složena zemlja na svetu. Geografski je mala, ali društveno, istorijski i geografski predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa među narodima i kulturama u svetu. Planine prekrivene snegom, tropska morska odmarališta, vizantijske crkve, socijalistički stil naselja, etipske tradicije, poljska kuhinja, kamile, sve se to može naći u Izraelu. Mediteranska zemlja sa izrazitim prigradskim ukusom, oduvek je bila atrakcija za putnike koji žele da iskuse kolevku čovečanstva.

Ne propustite u Izraelu:

 • NeveTzedek– prvo naselje u Tel Avivu, veoma interesantno. Puno barova, restorana, malih ulica.
 • Stara Jafa– stari kraj Tel Aviva, savršen za romantične šetnje. Tradicionalan, istorijski, apsolutno neverovatan. Posetite staru luku Jafu u sumrak.
 • Karmel tržište– idealno mesto za sve putnike koji vole tradicionalni Bliski istok u Tel Avivu. Egzotično, prepuno malih štandova gde možete kupiti suvenire, kozmetiku Mrtvog mora, voće, začine, čajeve.
 • Haifa– predivan grad u severnom Izraelu. Savršen izbor za izlet. Ovde se priča da možete probati najbolji grejpfrut na zemlji. Dok ste u Haifi ne propustite Bahai vrtove- glavnu atrakciju Haife.
 • Caesarea – grad koji je Irod Veliki posvetio Cezaru Avgustu pre više od 2,000 godina. Veoma romantičan, slikovit, sa divnim pejzažima, prelep grad.
 • Masada, Irodova letnja palata– jedno od onih mesta koje oduzimaju dah.
 • En Gedi nacionalni park– interesantno mesto, sa predivinim pejzažima, veoma opuštajuće.

jerusalem-

Jerusalim– večni grad podignut pre mnogo hiljada godina, čija istorija se može naći svuda, gde svaki kamen govori čudesnu priču o gradu koji je izgradilo milion vernih hodočasnika. Takav je Jerusalim, glavni grad Izraela, jedini grad u svetu koji ima 70 imena za ljubav i čežnju, grad koji se u starim kartama pojavljuje u središtu sveta. Jerusalim je grad emocija, koji obećava versko i duhovno iskustvo, uzbuđenje i zadovoljstvo, zanimljive ture i zabavne avanture. Ovde pored fascinantnih istorijskih i arheoloških lokaliteta, ima neverovatno modernih turističkih atrakcija za sve ljubitelje kulture, pozorišta, muzike, arhitekture i gastronomska uživanja.

Šta videti:

 • Stari grad u srcu Jerusalima, okružen zidiom i podeljen u četiri kvartala- jevrejski, jermenski, hrišćanski i muslimanski. Unutar zidina su važna sveta mesta za tri velike religije Zid plača, Crkva svetog Groba i kupola na steni hrama.
 • Crkva svetog Groba–  hrišćanska crkva, takođe se zove i Bazilika svetog Groba.
 • Zapadni zid– takođe i Zid plača, posećuju ga milioni vernika. U podnožju ovog zida koji je ostatak Svetog Hrama nalaze se molitve i beleške.
 • Crkva svih nacija– poznata i kao crkva i bazilika Agonije, rimokatolička crkva.
 • Al Aksa džamija– treće najsvetije mesto za islam, nalazi se u starom gradu.
 • Jafa kapija– kameni portal istorjskih zidina Starog grada Jerusalima. Ovo je jedna od osam kapija starih gradskih zidina.
 • Novi grad Jerusalima, izgradnja je počela krajem 19. veka. Neka od naselja zadržala su svoj prvobitni šarm, a lutanje ulicama je pravo zadovoljstvo. Ovde možete naći novo i modernije lice Jerusalima, muzeje- prirodnjački, Rokfeler, nauke, restorane, biblijski zoo. Za mlade je nemačka kolonija, Ben Yehuda pešački centar, Ruski kompleks.