INDONEZIJA 14 DANA

BALI – SEMINJAK

21.03 – 03.04.2020.

14 DANA / 11 NOĆI

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, meditaciju, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je  odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1.dan (21.03.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je  8h i 15 minuta. 

2. dan (22.03.) : Doha – Bali 

Nastavak leta za Denpasar u 00:35h, broj leta QR 962. Sletanje na Bali u 17:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Smeštanje i odmor. Slobodno vreme za privikavanje. Bujno vulkansko ostrvo Bali, ukrašeno je netaknutim plažama, rekama, smaragdnim pirinčanim poljima i sjajnom arhitekturom. Plaže su idealne i za aktivnosti i za relaksaciju. Noćenje

3. dan (23.03.): Bali

Nakon budjenja, odlazak na najpopularniju plažu u Seminjaku gde ćemo dan provesti u kupanju, sučanju, surfovanju i ispijanju kokosa… U popodnevnim satima uživaćemo u zalasku sunca i koktelima. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod, a dijapazon restorana će zadovoljiti svačiji ukus. Od lokalnih varunga, gde se mogu probati lokalna – balinežanska i indonežanska jela, preko odličnih australijskih burgera, tuna stejkova do raskošnih vegetarijanskih opcija – očekuje vas prava kulinarska turneja. Veče možemo da zaključimo sa lokalnim pivom – Bintang.  Noćenje.

4. dan (24.03.): Bali – Ubud

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja i pozivamo vas na fakultativno upoznavanje Ubuda. Ukoliko moramo sažeti sutinu Ubuda u jednu reč, to je svakako kultura. Prestonica balinežanske umetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavila ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih dvorišta, preko kamene ornamentike koja pleni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umetničkih radionica, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najboljih šolja kafe, fenomenalnih restorana. Dan započinjemo upoznavanjem sa starim zanatom oslikavanja tkanina – Batik. Potom odlazimo da vidimo majstore kako rezbare drvo iz različitih delova Indonezije. Prolazeći kroz sela centralnog Balija imamo priliku da zavirimo u jedno tipično, a tradicionalno balinežansko dvorište. Upoznaćemo se sa arhitekturom, univerzalnim karakteristikama svakog dvorišta, porodičnim hramovima i raznovrsim običajima. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna gde ćemo imati priliku da vidimo kako se makaki majmuni bište, igraju… Za ručak smo vam priredili opuštanje sa pogledom na pirinčana polja. Put nas dalje navodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gde ćemo imati priliku da vidimo kako se hinduisti mole i počišćavaju. Izlet privodimo kraju u zanimljivom hramu gde su se susreli hinduizam i budizam. Povratak u Seminjak. Noćenje.

5. dan (25.03.): Bali – Jug

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. Pozivamo vas na najjužniju tačku ostva i plaže Pandawa i Melasti, koje se međusobno takmiče u tome na kojoj se prave lepše fotografje, na kojoj se snažnije uživa! Kupamo se, sunčamo, surfujemo, ispijamo kokose ili Bintange, isprobavamo lokalne specijalitete. Dan završavamo na moćnoj litici Uluvatu hrama gde ćemo se uz zalazak sunca upoznati sa Kećakom – tradicionalnim lokalnim plesom koji izvodi preko 100 plesača i plesačica. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan (26.03.): Bali – Centar

Današnji dan posvećujemo fakultativnom upoznavanju centralnog dela ostrva. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do jednog od čuvenih vodopada – Tukad Ćepung, koji se vešto krije u velelepnim stenama. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje ka Monkey baru, koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infiniti bazenu. U popodnevnim časovima se krećemo ka Padang Bai-ju gde ćemo imati priliku da gnjurimo po jednom od najživljih delova Balija kada je podvodni svet u pitanju. Sa maskama uranjamo u jedan drugi svet raskošnih koralnih grebena i šarenog i po malo neobičnog morskog sveta U dogovoreno vreme transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje

SVET PUTOVANJA - MangaTrip

7. dan (27.03.): Bali – Zapad

Nakon dobrog odmora, predlažemo vam da se fakultativno upoznamo sa dva bisera zapadne strane Balija. Put nas vodi do  neobičnog hrama koji se nalazi na steni u Indijskom okeanu – hrama Tanah Lot. Videćemo razne hramske komplekse, neobične formacije stena i gledati kako talasi udaraju podno hrama. Pravimo prelepe fotografije. Potom se spuštamo malo južnije prema mestu Ćangu i njegovoj plaži neobičnog tamnog peska. Za ljubitelje hedonizma imamo i jednu poslasticu za vas. U dogovoreno vreme transfer do Seminjaka. Slobodno vreme. Noćenje

8. dan (28.03.): Bali – Istok

Danas vam predlažemo da zajedno pobegnemo od gradske vreve i saobraćajne gužve na istok Balija u regiju i poslednje balinežansko kraljevstvo – Karangasem. Upoznaćemo sa selom Tenganan i njegovim stanovnicima, čiji su preci nastanili ove krajeve još od pre nego što su današnji Balinežani došli na ovo ostrvo. Upoznačemo se sa viševekovnim običajima i pravilima koja su uspela da očuvaju selo i njegove meštane, ali i da im zadrži njihove posede zemlje. Zemlja u okolini vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija intenzivne zelene boje, a pirinač u poljima samo buja. Upravo kroz njihova pirinčana polja šetamo i slušamo pikanterije lokalne kulture. Potom nas put vodi ka vodenim palatama – Taman Uđung je izgradjena u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture, a druga – Tirta Ganga je izrazito Balinežanska. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (29.03.): Bali – Gili

Slobodno vreme na Baliju ili mogućnost dvodnevnog fakultativnog odlaska do Gili ostrva – belih peščanih plaža, raskošnih koralnih grebena, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice, ovo je idealna destinacija za tropski beg od stresne svakodnevice. U jutarnjim časovima transfer do luke i vožnja brodom do ostrva. Smeštamo se u sobe i slobodno vreme za uživanje na jednim od najlepših plaža u ovom delu sveta. Noćenje.

10. dan (30.03.) : Giili – Bali

Koristimo jutro kako bi uživali u plavom moru, palmama i lepoj šollji lokalne kafe. Pakujemo stvari i u dogovoreno vreme napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vozimo se do luke na Baliju.  Transfer do smeštaja. Slobodno vreme na Baliju. Noćenje.

11. dan (31.03.): Bali – Nusa Dua i Đimbaran

Slobodan dan za odmor ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. A mi ćemo u delu plaže raskošnog hotelskog kompleksa Ayodya uživati do kasnih popodnevnih časova. Kada sunce utanji na istoku, prećićemo na zapadnu obalu u ribarsko selo Đimbaran. Uživamo u morskim plodovima dok sunce polako ponire u okean. Povratak u smeštaj. Noćenje.

12. dan (01.04.): Bali – Vulkan Batur i termalni izvori

Za ljubitelje prirode i akcije danas sa menija nudimo fakultativni izlet na vulkan Batur. U noćnim satima se vozimo do podnožja vulkana i oko dva sata se lagano penjemo na nadmorsku visinu od 1717m.  Dok hormoni sreće naviru pijemo toplo piće i čekamo da se pojavi sunce i rodi novi dan. Dok jutarnje sunce obasjava vulkan, dok se spuštamo sa kratera imamo priliku da uživamo u prirodi i punimo baterije. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali opuštamo umorne mišiće u termalnim izvorima Toya Devasya. Povratak u smeštaj.Noćenje.

13. dan (02.04.) : Bali

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Čekiranje za let za Beograd.

14. dan (03.04.) : Bali – Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 00:35h, broj leta QR 961. Sletanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 10 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

Hotel Destiny 3* ili sl. – nalazi se u centru Seminjaka u 1/2 sobama. Hotel raspolaže modernim i komfornim dvokrevetnim sobama svaka sa klima uredjajem, sefom, besplatanim internetom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Hotel poseduje bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. 

Harris Hotel 4* ili sl. – hotel se nalazi u Seminjaku. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru smeštaja nalazi se bazen, restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


Hotel 3*
1599€ 1149€

Za prijave i uplate avansa do 25.02. od min. 500€ cena je 999€


Hotel 4*
1699€ 1249€

Za prijave i uplate avansa do 25.02. od min. 500€ cena je 1099€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:

-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Denpasar – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na Baliju u odabranom hotelu na bazi 11 noćenja sa doručkom (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:

-Vizu za Indoneziju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Indoneziju  za boravak do 30 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Jug

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali – Pandava i Melasti, uživati u celodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smestiti u plažni bar Palmilla koji se estetski utapa u stene južnih obronaka Bukita, a infiniti bazen deluje kao da se stapa sa okeanom. U popodnevnim časovima posećujemo veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na vrhu litice sa koje se pruža pogled na zalazak sunca i dok se pred nama u amfitatru razmotava jedan od najznačajnijih hinduističkih epova – Ramajana uz vokalnu pratnju pevača koji su u transu.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice na plaže Pandava i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram, ulaznicu za Kečak ples i predstavnika agencije.


 Ubud 

U prvom delu dana ćemo posetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posetićemo i tipičnu balinežansku kuću i upoznati se sa načinom života. Potom odlazimo u Svetu šumu majmuna gde se upoznajemo sa vragolastim makakijima. Pauzu za ručak pravimo u pirinčanim poljima. Popodne je namenjeno upoznavanju sa balinežanskim hinduizmom, kulturološkim značajem i verskim običajima koji se ovde praktikuju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


Centar

Rano ujutru polazimo da pozdravimo sunce na prelepom vodopadu Tukad Ćepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Potom odlazimo da odmorimo u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Dalje nas put odvodi na jednu od čuvenih plantaža kafe. Upoznaćemo se sa vrstama kafe koje se gaje u ovom regionu ali i drugim začinskim biljem i voćem koje Balinežani koriste za pravljenje čajeva. Luwak iliti Cibetka je životinjica koja je uključena u proces dobijanja najskuplje kafe na svetu. Dan završavamo na Traditional Art Marketu u Ubudu.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Bar-u u iznosu od oko 6.5 evra, opremu za snorkeling i predstavnika agencije.


 Nusa Dua i Jimbaran 

Odlazimo na plažu Nusa Dua, a mi ćemo uživati u delu plaže koja pripada kompleksu Ayodya. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Popodne odlazak na plažu Jimbaran, gde se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Cena izleta uključuje: prevoz, peškir i konzumaciju u iznosu od oko 13 evra i predstavnika agencije.


Istočni Bali 

Dan predviđen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balinežanskog sela Tenganan u kome žive starosedeoci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uslov bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na treking kroz njihova imanja – pirinčana polja. Potom idemo da istražimo vodene palate poslednje balinežanske dinastije Karangasem – Taman Uđung. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju. t.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice u palate i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.


Zapad

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu. Popodne povratak u hotel.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


 Vulkan Batur – Treking + termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutru. Treking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, kalderu i fenomenalan izlazak sunca. Nakon završenog trekinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toja Devasja na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu za vulkansku regiju, lokalnog vodiča na vulkanu, kafu/čaj i doručak (sendvič od jaja i banana) i ulaznicu na termalne izvore i predstavnika agencije.


Gili Ostrva – 2 dnevni izlet 

Arhipelag od 3 ostrva koja se nalaze severo-zapadno od ostva Lombok. Poznata su po koralnim belim plažama, šarenom podvodnom svetu, bez motornog saobraćaja, žurkama. Transfer iz hotela do luke u 7h ujutru. Polazak broda u 10h. Dolazak na Gili, check in posle 13h. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, šetnju, snorkeling. Uveče možemo otići u neki od barova na plaži, noćenje. Nakon doručka, check out, slobodno vreme do polaska broda za Bali. Po dolasku u luku na Baliju, transfer do hotela. Slobodno vreme.

Cena izleta uključuje: povratni transfer kombijem ibrzim brodom do Gilija, 1 noćenje u dvokrevetnom bungalovu i predstavnika agencije.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE