Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

PERU – BOLIVIJA

17 dana – avio

16.11 – 02.12.2017.

08.03 – 24.03.2018.

Otkrijte pustolovinu Latinske Amerike, istražite misteriozne tragove civilizacije Inka, uplovite u tajne džungle i planinske lance koji prkose suncu. Čaroliija izvire iz kontrasta ovih čarobnih pejzaža. Planinski lanci stoje divovski kao zaštitnici. Veličanstveni vrhovi Anda i najviše plovno jezero na svetu “Lago Titicaca” odzvanja glasovima prošlosti. Dubine i blještavilo laguna zovu da uronite u oaze prirodnih lepota.

Plan i program puta:
1. dan (Beograd-Budimpešta): Polazak mini busa za Budimpeštu (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Beograd, Venecija…). Dolazak na aerodrom u Budimpešti i čekiranje za let preko jednog od evropskih gradova do Lime…

2. dan (Lima): Dolazak u Limu. Transfer od aerodroma do hostela u delu Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, tržnim centrima, umetničkim galerijama i mestima za noćni život) Slobodno vreme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu, Limu. Upoznavanje sa peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik… Noćenje.

3. dan (Lima): Doručak i krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti: Trg San Martin, Plaza Mayor (Glavni trg), Palata Vlade, Katedrala, Nadbiskupska palata, Gradska skupština, Crkva Santo Domingo i brojne prelepe zgrade i terase stare kolonijalne Lime. Sledi obilazak crkve San Fransisko, najspektakularnije kolonijalne crkve u Limi. Detaljni obilazak rezidencijalne četrvrti – Miraflores. Povratak u hostel i slobodno vreme. U večernjim satima odlazak u neki od klubova Lime. Noćenje.

4. dan (Lima / Kusko): Budjenje i transfer do aerodroma. Let za Kusko. Transfer do hostela. Slobodno vreme za klopu i privikavanje na klimu (preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu). U popodnevnim časovima sledi laganja šetnja, razgledanje i upoznavanje Kuska, drevne prestonice Carstva Inka iz 15. veka. Povratak u hostel. Noćenje.

5. dan (Kusko): Doručak u hostelu. Sledi fakultativni detaljni obilazak Kuska i okoline grada: Plaza Mayor (Glavni trg), Katedrala, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram Carstva Inka. Sledi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrđenja i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Kuska: hram Kenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena tvrđava Puka Pukara, utvrđenje Sacsayhuaman, jedan od najlepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska povratak u hostel. Uveče ćemo posetiti par barova i klubova i probati raznorazna Peruanska vina i piva. Noćenje.

6. dan (Kusko – Sveta Dolina Inka – Aguas Calientes): Budjenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u Svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MAČU PIKČU. U prepodnevnim satima posetićemo indijansku tradicionalnu pijacu Pisac, gde i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima posetićemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tokom vladavine Inka, a ujedno i odbrambena tvrđava. Iako su španski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 uglova i kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja odlazak do železničke stanice gde se ukrcavamo na voz. Vožnja vozom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smeštaj u hostel.  Slobodano vreme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima kojim ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednočasovnu masažu. Noćenje.

7. dan (Maču Pikču  – Kusko): Budjenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Maču Pikču, na 2350 m.n.v.. inače najpoznatijim simbolom imperije Inka, otkrivenog 1911. godine od stane američkog arheologa Hiram Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena tačna svrha ovog grada smeštenog u spektakularnom ambijentu Anda koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa pešaka krećemo se put Maču Pikču-a i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu).  Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje «izgubljenog grada». Preporučujemo penjanje na Huayana Pikču prelepog vidikovca. Veruje se da silueta planinskog masiva iza Makču Pikčua predstavlja lice Inke koji gleda gore prema nebu, sa najvećim vrhom Huajna Pikču (mladi vrh), koji predstavlja njegov nos. U popodnevnim časovima povratak za Aquas Calientes i slobodno vreme za klopu i razgledanje grada do polaska voza u Kusko. Dolazak u Kusko i povratak u hostel. Noćenje. 

8. dan (Kusko/Puno): Pakovanje torbi i slobodan dan za individualne aktivnosti (Predlažemo izlet za Maras y Moray, Caballos en el valle) do polaska autobusa za Puno, grad na jezeru Titikaka, u večernjim satima. Noćna vožnja.

9. dan (Puno – Jezero Titikaka, Ostrva Uros i Takile):  Dolazak u Puno u ranim jutarnjim satima. Smeštaj u hostel i polazak na fakultativni celodnevni izlet brodićem po jezeru Titikaka uz posetu jedinstvenim plovećim ostrvima Uros i Taquile i prisustvovanju mističnih obreda lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih ostrva smeštenih na jezeru Titikaka koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Ostrvo Taquile bio je deo carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog ostrva temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’ (,,ne kradi, ne laži, ne budi lenj’’). Nestvarne slike jezera Titikaka i ostrva Taquile u kombinaciji sa oblacima Anda i zracima sunca, poslaće vas u drugu dimenziju.  U popodnevnim časovima povratak u Puno i transfer do hostela. Slobodno veče za upoznavanje centralnog dela grada sa mnoštvom barova i restorana. Predlažemo posetu pijaci i kupovini svežeg voća i grickalica, kako bi se energetski spremili za nastavak avanture. Noćenje.

10. dan (Puno – Copacabana): Budjenje i polazak autobusom za Copacabanu, mali miran gradić na obali Titikake. Prvi susret sa Bolivijom (prelazak granice i nastavak vožnje do Copacabane – 1 h). Smeštaj u hostel i krećemo u obilazak Copacabane – Katedrale iz 17 veka, Muzej Del Poncho, šetamo se uskim uličicama i razgledamo ulične štandove sa raznoraznim džidžabidžama. Penjemo se na Cerro Calvario brdo iznad grada sa kog ćemo napraviti najlepše fotografije Copacabane, zaliva sa brodićima i uslikati fantastičan zalazak sunca. Slobodno vreme…  Noćenje.

11. dan (Copacabana / Isla de Sol): Budjenje. Doručak i polazak na fakultativni izlet za ostrvo Isla de Sol (Ostrvo sunca). Vožnja bodićem do severnog dela ostrva, iskrcavanje i magija može da počne. Na ostrvu ne postoje automobili, jedini način prevoza su magarci. U lokalnom seocetu kupujemo nešto za grickanje, čaj i vodu i krećemo u šetnju zemljom čuda.

Nestvarni pejzaži nas opkoljavaju, ostaci Inka civilizacije samo začinjavaju ionako dobro osećanje u nama i navlače kez na lice. Bićete medju oblacima i ići ka njima, jer smo na 4 000 mnv. Predlažemo da ponesete mp3 player, pustite omiljenu muziku i jednostavno letite prostranstvom. Nakon dva sata čarobne šetnje ulazimo u glavno selo Isle de Sol-a, prepuno isto tako magičnih restorana i barova kao što je i samo ostrvo. Ostrvo je popularno medju mladim hipicima iz celog sveta koji ovde borave i po par meseci, bilo u hostelima ili u šatorima. Svi na ostrvu su veoma ljubazni i srećni. U popodnevnim satima povratak brodićem sa južnog dela ostrva u Copacabanu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

12. (Copacabana / La Paz): Budjenje, doručak i pakovanje… Oko podneva polazak autobusa za La Paz. Dolazak u La Paz oko 16 h  i smeštaj u hostel. Slobodno vreme za aklimatizaciju i šetnju glavnim gradskim ulicama i upoznavanje sa energijom La Paz-a. Noćenje.

13. (La Paz): Nakon doručka polazak na fakultativni razgled grada i upoznavanje sa istorijskim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog gradom Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (veštičija pijaca), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Laikacota…. Nakon obilaska grada slobodno vreme za šoping po neverovatno niskim cenama. Uveče party. Noćenje.

14. (La Paz):  Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje ili vam predlažemo fakultativne izlete: a) adrenalin junkies – DEATH ROAD BILIVIA – vožnja mount bike dirty road stazom, kažu najekstremnijom na svetu ili b) vožnja motorom (motokros) offroad + death road ili c) jahanje konja po planinskom masivu i livadama Anda. Ovo su jedne od must do stvari koje trebate uraditi za života… Povratak u La Paz. Noćenje.

 15. (La Paz): Doručak i slobodno vreme u La Pazu (za one koji ostaju u La Pazu i vole extremne sportove predlažemo paraglajding tandem skok ili Urban Rush – privezani sigurnosnim konopcima trčeći se spuštate niz zgradu od 20 spratova, sa spoljne strane) ili fakultativni treking planinom (glečer) Chacaltaya i osvajanje vrha – 5500 mnv. Videćete nestvarne predele, Lame na ispaši, vrhove Bolivijskih Anda… Vrh se nalazi na preko 1700mnv iznad La Paza. Chacaltaya je poznata po najvišem planinskom ski centru na svetu. Medjutim topljenjem glečera usled globalnog zagrejavanja ski centar je izgubio funkciju i sad predstavlja tačku odmora prilikom trekinga.  Nakon osvajanja vrha spuštamo se u Valley of the Moon – koja prestavlja neverovatnu reljefastu formaciju. Kraća šetnja „mesecom“ koji je dom i za nekoliko vrsta kaktusa začiniće fotografije sa ovog mesta i kao šlag na torti dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz. Fotkanje. Povratak u hostel. Noćenje.

16. dan (La Paz – Lima): Slobodno vreme, do polaska na aerodrom u dogovoreno vreme, za kupovina suvenira i eventualni obilazak nekog od muzeja La Paz-a. Predlažemo obilazak muzeja Koke, koji će vas nesumljivo edukovati i isprovocirati. Let do Lime. Pauza na aerodromu do polaska aviona za Budimpeštu.

17. dan ( Lima – Budimpešta- Beograd): Dolazak u Budimpeštu i transfer mini busom do Beograda. Kraj programa. 


SMEŠTAJ:

  

 

 

 

 

Lima: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovinskih, finansijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

Kusko: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Kuska, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

  

 

 

 

 

Aguas Calientes: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru malog mesta Aguas Calientes. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa posebnim kupatilom.

Puno: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Puna, preko puta parka Pino. Sobe su visekrevetne sa posebnim kupatilom.

   

 

 

 

 

Copacabana: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Copacabane. Sobe su visekrevetne sa posebnim kupatilom.

La Paz: Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru La Paz-a, nedaleko od glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

  

 

 

 

  CENA ARANŽMANA

 2099

USLOVI ARANŽMANA

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa u iznosu od 300€ po osobi za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla ili lično u našim prostorijama u roku od 48h

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (nova lokacija); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899


U cenu aranžmana ulazi :

 • Avio prevoz (Budimpešta – Lima – Budimpešta) sa svim taksama
 • Svi transferi od aerodroma/bus stanica – do hotela i obratno
 • Avio prevoz (Lima – Kusko) sa svim taksama
 • Avio prevoz (La Paz – Lima) sa svim taksama
 • svi bus prevozi (Kusko-Puno, Puno-Copacabana, Copacabana-La Paz)
 • 2 noćenja u Limi u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada (engleski doručak)
 • 3 noćenja u Kusku u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
 • 1 noćenje u Aguas Calientes u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
 • 1 noćenje u Punu u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
 • 2 noćenja u Copacabani u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
 • 4 noćenja u La Pazu u 1/4 i 1/6 sobama u hostelu u centru grada(engleski doručak)
 • Organizacija
 • Vodič/pratilac grupe na putu

 U cenu aranžmana ne ulazi :

 • Individualni troškovi
 • Doplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vreme boravka
 • Fakultativni obilasci
 • Hrana

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.
Prijave najkasnije 45 dana pre polaska.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

PRIJAVI SE