PERU

9 dana / avio 

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

Peru, zemlja čijoj je mistici nemoguće odoleti, svetski je poznat kao dom drevne civilizacije Inka, zemlja prirodno bogata nestvarnim predelima, dinamične kulture i istorije. Posetite Peru i uživajte u raznolikosti ove fantastične zemlje, iskusite prirodu, istražite izgubljeni grad Inka ili Svetu dolinu.  Od pustinje do džungle, od Inka preko Španskih osvajača, Peru je destinacija koja će vas fascinirati svojom energijom i autentičnošću. 
Lima, glavni grad Perua je metropola u dolini reke Rimak, koja vrvi od istorije, etnička mešavina kolonijalnih i modernih elemenata, okružena Pacifikom sa istočne i Andima sa zapadne strane.
Inka zidovi, šareni kostimi, crkve izgradjene na vrhu palata, tvrdjava izgubljena u visinama Anda, legendarni putevi… sve to podseća posetioce da stižu u Kusko, sveti grad i prestonicu Inka koji obiluje spomenicima iz vremena Inka i kasnije španske kolonizacije u gradu i okolini. Ovaj monumentalni grad nalazi se na Peruanskoj visoravni Altiplano, na visini od 3, 460 metara i centar je regije koja se naziva Sveta Dolina Inka.

Maču Pikču je jedno od najuzbudljivijih mesta na litici u svetu, jedno od sedam svetskih čuda, koje svedoči o vremenu veličanstvenog carstva Inka, ali ne samo zbog spektakularnog pogleda i bajkovitog zelenila, nego i zbog velikog broja istorijskih činjenica, misterije i večne tajne zbog čega je ovaj grad naprasno napušten. Nalazi se na visini od 2,430 metara, smešten je na uzvišici izmedju planinskog venca Anda  i uzdiže se iznad Urabamba doline.

Bogata istorija, umirujući i dinamični pejzaži, spomenici, slikoviti prizori, sve su to razlozi zašto je Peru destinacija koju bi trebalo obavezno posetiti.


Plan i program putovanja :

1. dan: Beograd – Budimpešta 

Polazak mini busa za Budimpeštu. Dolazak na aerodrom u Budimpešti, čekiranje i let sa usputnim presedanjem do Lime.

2. dan: Lima

Dolazak u Limu. Transfer od aerodroma do smeštaja koji se nalazi u delu grada Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, tržnim centrima, umetničkim galerijama i mestima za noćni život) Slobodno vreme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu, Limu. Upoznavanje sa peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik…Lima, grad koji je odoleo vremenu. Dolazak modernog vremena nije uticao na prestonicu Perua. Istorijski centar koji je priznat kao svetska baština, muzeji sa mnogobrojnim umetničkim delima, arheološka nalazišta, plaže, noćni život i izuzetna kuhinja čini Limu autentičnom i nezaboravnom. Noćenje.

3. dan: Lima

Doručak i krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti: Trg San Martin, gde ćemo videti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šarene bašte, bronzani lampioni i mermerne klupe čine lepotu ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor glavnom trgu u Limi, Palati Vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo, katedrali koja je pravi primer mešavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palati, Gradskoj skupštini i Crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelepih zgrada i terasa i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Fransisko, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za užinu i uživanju u peruanskim specijalitetima krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores. Slobodno vreme. Noćenje

4. dan: Lima – Kusko

Budjenje i transfer do aerodroma. Let za Kusko. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za klopu i privikavanje na klimu (preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu). U popodnevnim časovima sledi lagana šetnja, razgledanje i upoznavanje Kuska, drevne prestonice Carstva Inka iz 15. veka. Kusko je zavodljiv grad prepun kontrasta od autohtonih stilova do savremenog zapadnog sveta. Upravo ovi kontrasti daju Kusku retku lepotu. Jasan planinski vazduh želi nam dobrodošlicu u drevni Kusko, kolevku sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan: Kusko 

Doručak. Sledi fakultativni detaljni obilazak Kuska i okoline grada. Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gde se nalaze znamenitosti koje su od značaja kako za Špansku tako i istoriju Anda, baroknu Katedralu koju krasi zlatni i srebrni oltar, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Sledi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrdjenja i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Kuska: hram Kenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena tvrdjava Puka Pukara, utvrdjenje Sacsayhuaman, jedan od najlepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska povratak u smeštaj. Uveče možemo posetiti par barova i klubova i probati raznorazna peruanska vina i piva. Noćenje.

6. dan: Kusko – Sveta Dolina Inka – Aguas Calientes

Budjenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u Svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MAČU PIKČU. U prepodnevnim satima posetićemo indijansku tradicionalnu pijacu Pisac, gde i danas možete kupiti rukotvorine izradjene na tradicionalni način. Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima posetićemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tokom vladavine Inka, a ujedno i odbrambena tvrdjava. Iako su španski osvajači uništili četiri petine ovog gradjevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 uglova i kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja odlazak do železničke stanice gde se ukrcavamo na voz. Vožnja vozom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smeštaj. Slobodano vreme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima kojim ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednočasovnu masažu. Noćenje.

7. dan: Maču Pikču – Kusko

Budjenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Maču Pikču, na 2350 mnv, inače najpoznatijim simbolom imperije Inka, otkrivenog 1911. godine od stane američkog arheologa Hiram Binghama. Do današnjih dana nije utvrdjena tačna svrha ovog grada smeštenog u spektakularnom ambijentu Anda koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa pešaka krećemo se put Maču Pikču-a i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje «izgubljenog grada». Preporučujemo penjanje na Huayana Pikču prelepog vidikovca. Veruje se da silueta planinskog masiva iza Makču Pikčua predstavlja lice Inke koji gleda gore prema nebu, sa najvećim vrhom Huajna Pikču (mladi vrh), koji predstavlja njegov nos. U popodnevnim časovima povratak za Aquas Calientes i slobodno vreme za klopu i razgledanje grada do polaska voza u Kusko. Dolazak u Kusko i povratak u hostel. Noćenje. 

8. dan: Kusko – Lima – Budimpešta – Beograd

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u Kusku i let za Limu. Sletanje u Limu i čekiranje za let za Budimpeštu. Let za Budimpeštu sa usputnim presedanjem. Sletanje u Budimpeštu i transfer do Beograda. 

9. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima i kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 


SMEŠTAJ :

Lima: The Place Hostal ili sl. – Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovinskih, finansijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.

Kusko: Hosteria de Anita ili sl. –  Smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Kuska, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

[/su_box]


ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

Aranžman obuhvata:
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta- Beograd
-Avio prevoz (Budimpešta – Lima – Budimpešta) sa uključenim svim taksama
-Avio prevoz (Lima – Kusko) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Limi u hostelu na bazi noćenja sa doručkom (1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-4 noćenja u Kusku u hostelu na bazi noćenja sa doručkom (1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa sopstvenim kupatilom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE