Beograd, Ruzveltova 10, Tel. +381 11-40-95-295 [email protected] Novi Sad, Jevrejska 13, Tel. +381 21-300-68-99

11.11 – 27.11.2017.

25.11 – 11.12.2017.

09.12 – 25.12.2017.

06.01 – 22.01.2018.

13.01 – 29.01.2018.

27.01 – 12.02.2018.

03.02 – 19.02.2018.

Putovanje na Kubu

Cuba libre! Zemlja slobode, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se posmatra sa terase luksuznog hotela. Doživite ovo tropsko ostrvo kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvek dobro raspoloženih Kubanaca. Ostrvo cigara, ruma, starih automobila, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele da pobegnu od „zapadne kulture“. Poslednja oaza starog svetskog poretka, mesto na kome vreme stoji obiluje kako kulturnim i istorijskim atrakcijama, tako i prlepim karipskim plažama.


Plan i program puta: 

1. dan: Beograd

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu. Puni euforije i pozitivne energije ukrcavamo se u avion! Avantura može da počne! Let za Havanu sa usputnim presedanjima.

2. dan: Havana

Dolazak u Havanu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za utapanje u kubanski film. Noćenje.

Kuba Manga

3. dan: Havana

Krećemo sa upoznavanjem, grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svet oko nas koji smo mogli da vidimo samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, prodavnice sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmejani i dobroćudni ljudi, energija grada koja se rečima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i istorijski centar grada: Capitolio – kopija Vašingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gde se nalazi nekoliko prelepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pešačka zona Obispo. Posle ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obavezni tompus… Slobodno veče. Noćenje.

4. dan: Havana

Dan za odmor i hedonizam. Slobodno vreme u Havani ili fakultativni izlet na jednu od prelepih plaža nedaleko od Havane. Dan rezervisan za kupanje, sunčanje i upijanje ritmova salse. Povratak u kasnijim popodnevnim časovima. Veče započinjemo ispijanjem čuvenih i danas svetski poznatih koktela koji su nastali na Kubi – Daiquiri u „El Floridita“ ili Mojito u „La Bodeguita del Medio“ – omiljenim mestima Ernesta Hemingveja. A uveče – provod na kubanski način – Casa de la Musica ili neki od drugih čuvenih barova Havane… Noćenje.

5. dan: Havana

Obilazak novog dela Havane (Vedado) počinjemo od čuvenog hotela Nacional, uz piće iz prelepe bašte sa pogledom na aveniju Malecon i okean. Laganom šetnjom širokim avenijama stižemo do Trga Revolucije na kome se nalazi čuveni mural Če Gevare i Memorial Hose Marti – 139 m visok toranj sa koga se pruža jedinstven pogled na celu oblast Havana. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

12003251_10153677548206983_9113886234517947569_n6. dan: Havana

Slobodan dan ili fakultativni celodnevni  odlazak u dolinu Vinjales. Čekaju nas prelepi predeli Zapadne Kube. Videćemo kako žive i rade ljudi van velike prestonice i upoznati se sa pojedinostima po kojima je Kuba svetski poznata. Čeka nas kraća vožnja na zapad do gradića Pinar del Rio gde obilazimo fabriku ruma, a nakon toga idemo u posetu pećini sa izvorima mineralne vode i slikanje ispred neverovatnog murala Praistorije. U povratku svraćamo na plantažu duvana na kojoj ćemo videti kako se gaji, suši i ručno mota duvan od koga se proizvode čuvene kubanske cigare. Povratak u Havanu u popodnevnim satima. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

Kuba Manga Trip

7. dan: Havana

Slobodan dan za individualne aktivnosti u Havani. Preporučujemo obilazak kuće Ernesta Hemingveja, čuvenog pisca i pustolova. Slobodno vreme za poslednje fotkanje Havane i kupovinu suvenira. Noćenje.

8. dan: Havana – Trinidad

Ujutru se pakujemo i napuštamo sobe. Putujemo za Trinidad, a kao da putujemo u prošlost, jer tamo je vreme stalo krajem 19. veka i – i dalje stoji. Trinidad je jedinstven po kolonijalnoj arhitekturi iz vremena šećernih barona i veleposednika, iz vremena pre Revolucije. Veliki deo gradića je zaštićen od strane UNESCO-a. Smeštamo se u privatnim kućama kolonijalnog stila (Casa Particular). Ostatak dana provodimo šetajući starim kaldrmisanim uličicama ovog šarenog mesta. Noćenje.

9. dan: Trinidad

Fakultativni izlet u Nacionalni park u okolini Trinidada – čeka nas kupanje na vodopadima, hajking tropskom šumom, vidikovac, obilazak plantaža kafe. Povratak u večernjim časovima. Uveče po dogovoru partijamo negde pod vedrim nebom uz ritmove salse do kasno u noć. Noćenje.

10. dan: Trinidad

Budimo se i uz šoljicu jake i mirisne lokalne kafe počinjemo novi pohod na karipsku plažu na poluostrvu Ancon (fakultativno). U blizini Trinidada, na oko 15km nalazi se jedna od lepših plaža južne obale Kube. Tamo smo ceo dan i radimo samo ono što volimo! Uveče (po dogovoru) – diskoteka duboko u pećini. Noćenje.

11. dan: Trinidad 

 Slobodan dan za istraživanje Trinidada, uživanje u Karipskom moru i lutanje ulicama ovog magičnog mesta. Noćenje.

12. dan: Trinidad – Santa Clara – Varadero

Napuštamo Trinidad i krećemo u Santa Klaru, grad u središtu Kube. Ovaj gradić najpoznatiji je po mauzoleju i memorijalu velikog Che Guevare – najpoznatijeg revolucionara i ideologa 20. veka. U muzeju koji je sastavni deo mauzoleja nalaze se izloženi Cheovi lični dokumenti, predmeti i uniforme koje je koristio za vreme svog neverovatnog života. Pauza od 2 sata i slobodno vreme za fakultativno istraživanje ovog omalenog grada. Nastavak puta za Varadero. Dolazak u Varadero u večernjim satima. Smeštanje u sobe.  Noćenje.

13 – 16. dan: Varadero

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo utiske kompletnog putovanja, diskutujemo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži dugoj 7km koja je najveća i najlepša na čitavoj Kubi. Beli pesak, kristalno čisto more sa nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi… 3 noćenja.

16.dan: Varadero

Napuštaje soba. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjima.

17. dan: Beograd

Dolazimo u Beograd nasmejani i puni energije do sledeće Manga avanture!


CENA PROMO PAKET ARANŽMANA

1650€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe, broj putnika po terminu je ograničen.

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po najpovoljnijim uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ za avio aranžman u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (nova lokacija); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, JEVREJSKA 13 (u pasažu); tel: +381213006899

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)


U cenu aranžmana ulazi :

  • Avio prevoz (Beograd-Havana-Beograd) sa svim taksama
  • Svi transferi po programu
  • 6 noćenja u Havani u privatnom smeštaju (Casa Particular) – slično apartmanskom tipu
  • 4 noćenja u Trinidadu u privatnom smeštaju (Casa Particular) – slično apartmanskom tipu
  • 4 noćenja u Varaderu u privatnom smeštaju (Casa Particular) – slično apartmanskom tipu
  • Organizacija putovanja
  • Stručni vodič za sve vreme boravka na Kubi

U cenu aranžmana ne ulazi :

  • Individualni troškovi
  • Fakultativni izleti i obilasci
  • Doručak-ručak-večera

 

PRIJAVI SE