DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Santo Domingo – Las Galeras – Bavaro

13 dana / avio

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

Dominikansku Republiku otkrio je Kristofer Kolumbo 1492. godine, kada se prvi put iskrcao u današnji glavni grad  ove egzotične zemlje. Dominikanska Republika je zemlja bogate kulture i gradova na čijim je ulicama ispisana istorija, zemlja na čiju se neverovatnu lakoću življenja svi posetioci vrlo brzo naviknu.

Zauzima istočni deo ostrva Hispanjola. Pored fantastičnih peščanih plaža sa kokosovim palmama koje se nižu duž obale Dominikanske Republike, unutrašnjost je ispunjena neverovatnim planinskim vencima. Četiri od pet najviših vrhova Kariba se nalaze upravo u Dominikanskoj Republici. Planinske reke, na čijim tokovima se nalaze fascinantni vodopadi, protiču kroz živopisnu i bujnu džunglu. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki očarati.  Nemojte propustiti priliku da zaigrate tradicionalni dominikanski ples merengu uz njihove lokalne specijalitete: cigare, rum, čokoladu i kafu. Obradujte sebe nakitom od larimara, jedinstvenog vulkanskog minerala, koji postoji samo na ovom ostrvu. Jednostavno se prepustite atmosferi i uživajte.


Plan i program putovanja :

1. dan: Beograd – Punta Kana

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Punta Kane sa usputnim presedanjem.

2. dan: Punta Kana – Santo Domingo

Dolazak u Punta Kanu i transfer do Santo Dominga. Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i najveći je grad u celom karipskom regionu. Može se slobodno reći da je Santo Domingo najživlji grad na Karibima, kosmopolistka prestonica koja predstavlja mozaik različitih kultura. Ovde je boravio Kolumbo i prva katedrala na američkom tlu sagradjena je upravo ovde. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

3. dan: Santo Domingo

Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativni obilazak starog grada kolonijalnu zonu Santo Dominga, prefinjeni deo grada prošaran arhitektonskim draguljima, kaldrmisanim ulicama, istorijskim muzejima, crkvama i palatama. Videćemo najstariju katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo sin istraživača Kolumba, oltar otadžbine gde su sahranjeni slavni dominikanski borci i revolucionari i čuveni Kolumbov trg. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu nekom od muzeja koja se nalaze u ovom gradu. U večernjim časovima u dogovoru sa vodičem možemo posetiti neki od mnogobrojnih klubova i barova u Santo Domingu. Noćenje

4. dan: Santo Domingo – La Romana

Slobodan dan ili fakultativni celodnevni odlazak do La Romane, gde ćemo najpre posetiti kompleks pećina Cueva De Las Maravilas. Ovde ćemo videti crteže mističnih Taino Indijanaca koji su nekada naseljavali ovo ostrvo. Nastavljamo dalje ka seocetu Altos de Chavon gde se može naći mnoštvo galerija, suvenirnica i restorana. Pravimo pauzu kako bi uživali u prelepom pogledu na reku Chavon. Naš obilazak završavamo odmorom na jednoj od najpoznatijih plaža Boca Chica. Slobodno vreme. Noćenje

5. dan: Santo Domingo – Las Galeras

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Napuštamo glavni grad Dominikane i idemo na severozapad do prelepog poluostrva Samana. Samana je neverovatno zelena, razudjena i šarenolika sa najvećom gustinom palmi na svetu. Neke od najlepših plaža ove države nalaze se upravo ovde, kao i najveći vodopad. Dolazak u Las Galeras. Ovo je nekadašnje ribarsko selo koje se nalazi na krajnjem zapadu poluostrva. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan: Las Galeras

Kupanje i uživanje u belom pesku i azurno plavim vodama Las Galerasa. Ovde ćemo videti plaže kakve se mogu videti na razglednicama. Mesto Las Galeras skriva najlepše plaže kako Dominikane tako i karipskih ostrva koje jedva čekaju da ih istražite. Večernji časovi rezervisani su za druženje uz čuvene dominikanske ritmove bachate, merengue i druge prepoznatljive latino zvukove. Ovde počinju naše nove Manga avanture… Noćenje.

7. dan: Las Galeras – Nacionalni Park Los Haitses

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni obilazak nacionalnog parka Los Haitises sa bajkovitim pejzažima i čuvenog tropskog ostrva Bakaradi poznatog po istoimenom rumu. U povratku šetnja po primorskom gradiću Samana, centru istoimenog poluostrva. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

8. dan: Las Galeras – El Limon

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni odlazak do najvećeg vodopada Dominikane El Limona gde ćemo se osvežiti u hladnoj i čistoj rečnoj vodi. Nakon toga, posećujemo prelepe, male plaže koje se nalaze nadomak letovališta Las Terranas. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

9 – 11. dan: Las Galeras (2 noćenja)

Slobodno vreme za opuštanje u Las Galerasu. Fakultativno, možemo obići nestvarno lepe plaže Fronton i Madam do kojih je moguće doći samo čamcima i divlju, gotovo netaknutu plažu El Rincon koja se svrstava u najlepše na svetu. Kokteli, sunčanje, kupanje, zalazak karipskog Sunca i latino zvuci u barovima čine naš odmor na Dominikani nestvarnim i savršenim. 2 noćenja.

11. dan: Las Galeras – Bavaro

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do mesta Bavaro, mesto nekada namenjeno radnicima rizorta u Punta Kani, Bavaro je i sam postao turističko mesto. Bavaro ima 10 kilometara morske obale. Pored brojnih hotela u Bavaru se nalaze i golf tereni, šoping centri, barovi i restorani. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje

12. dan: Bavaro – Punta Kana – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u Punta Kani i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

13. dan: Beograd

Dolazak na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.

 

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 


SMEŠTAJ :

Santo Domingo: Tau Casa Conde hotel 3* ili sl.Nalazi se u kolonijalnoj zoni Santo Dominga. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i prodavnica.

Las Galeras: Villa La Plantacion hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 5 minuta od plaže i u samom centru grada. Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne. U okviru smeštaja nalazi se bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 

Bavaro: Art Villa Dominicana hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 12 minuta od plaže i 8km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupana je besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran.


MANGA PROMOCIJA

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK


 


 

ZVANIČNA PONUDA >>> LINK

 

Aranžaman obuhvata:
-Avio prevoz (Beograd – Punta Kana – Beograd) sa uključenim svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja sa doručkom u Santo Domingu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe) 
-6 noćenja sa doručkom u Las Galerasu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe) 
-1 noćenje sa doručkom u Bavaru u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstvanika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Dominikansku republiku (dobija se na samoj granici – cena 10 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE