BEOGRAD

Ruzveltova 10 (u pasažu)

 +381 (11)4095295‎

 ‎+381 (11)4095296


NOVI SAD

Maksima Gorkog 42

 ‎+381 (21) 3006899

Instagram

Da li želite da primate Manga novosti?

Saznajte prvi o Manga akcijama!

Prijava na mailing listu!

Wanna get our awesome news?

We will send you emails only several times per week. Isn't that cool?

Subscribe!

Actually we will not spam you and keep your personal data secure

Jedna od najprivlačnijih svetski očaravajućih mesta je Brazil, smešten u Južnoj Americi. Zemlja belih peščanih plaža, netaknutih prašuma i metropola koje ne spavaju. Brazil nudi velike avanture za putnike, surfovanje, ronjenje kristalno čistim vodama, jahanje konja, plovidbu kajakom poplavljenim šumama Amazona, ili ako ste za varijantu da sedite i uživate u prirodi i amtosferi, opustite se na nekoj od plaža uz brazilski nacionalni koktel caipirinha. Brazil je zemlja koja zahvaljujući svom ekosistemu ima kolekciju biljnih i životinjskih vrsta koja se ne mogu naći nigde na svetu. Brazilska kuhinja se razlikuje od regiona i predstavlja spoj tri različite kulture, portugalskih osvajača, afričkih robova i starosedelaca Indijanaca, međutim, uglavnom preovladjuju pasulj, suvo meso, soja, pirinač i kukuruz. Brazil je poznat po fudbalu, kafi i karnevalu u Riju. Ovo je zemlja velike raznolikosti od urbanog Sao Paola do kišnih šuma Amazona, mnogo toga možete videti i doživeti u Brazilu, zato i postoji izreka „Svako može naći Brazil za sebe“.

Brazilija je glavni grad Brazila sa oko 2 miliona stanovnika. To je jedini grad na svetu koji je izgrađen u 20. veku i predstavlja rezultat modernog urbanog projekta. Kada se pogleda plan grada, podseća na oblik aviona, iako mnogi preferiraju da je ptica sa raširenim krilima, međutim ideja arhitekte je bila da grad ima oblik krsta. U svetu gastronomije Brazilija je među glavnima sa malim restoranima koji služe hranu iz centralnog dela Brazila, ili kafićima sa prefinjenim menijima gde će Vam  obrok spremiti najpoznatiji kuvari.

Posetite:

Palacio do Planalto- zvanično radno mesto predsednika Brazila, nalazi se na trgu Praca do Tres Poderes a u blizini se nalazi inacionalni kongres i vrhovni Savezni sud.

Katedrala Brazilije je rimokatilička katedrala i sedište arhiepiskopije Brazilije. Završena je 1970. godine u hiperboloidnoj strukturi i teži 90 tona.

Torre de Tv, je tv toranj Brazilije, završen 1967. i visok 218 metara, međutim televizijska stanica je 1987. dodala još 6 metara, tako da tv toranj sada ima visinu od 224 metara.

Most Juscelino Kubitschek ili most JK je čelični most preko jezera Paranoa. Struktura mosta ima dužinu od 1200 metara i širinu od 24 metara i tri polu kruga od 240 metara.

Itamaraty palata je sedište Ministartsva spoljnih poslova i nalazi se u blizini Praca do Tres Poderes.

Nacionalni muzej Brazilije je jedan od najboljih muzeja u celoj Južnoj Americi, poseduje mnoge kreacije kao i kreacije Oskara Nimajera, najpoznatijeg brazilskog arthitekte.

Sao Paulo preplavljuje čula sa svojom veličinom sa preko 17 miliona stanovnika i to je najveći grad u Južnoj Americi. Atrakcija Sao Paula leži u njegovim ljudima i živoj kulturi. Brazilski najmoderniji, kosmpolitski grad ima mnogo toga da ponudi- izuzetnu kuhinju, muzeje koji su među najboljima u Južnoj Americi, nesvakidašnju arhitekturu, noćni život koji već godinama privlači neke od najboljih izvođača na svetu.

 U Sao Paulu možete videti:

Katedralu Sao Paulo Metropolitan,  konstruisanu u neogotičkom stilu, i uprkos tome što ima renesansno stilizovanu kupolu, ona se smatra 4. po veličini neogotičkom katedralom u svetu.

Muzej umetnosti Sao Paulo, MASP nalazi se na Paulista aveniji, otvoren je 1968. godine i u njemu se čuva kolekcija od oko 8,000 umetničkih dela.

Patio do Colegio označava mesto gde je Sao Paulo pronađen. Sada je to centar za kulturne aktivnosti. Prvobitno je jezuitska škola sagrađena na ovom mestu, pored same škole i crkve.

Achieta muzej je takođe smešten ovde, prikazujući originalne skulpture domaćih stanovnika i model reprodukcije Sao Paula u 16. veku. Muzej Ipiranga je brazislki muzej istorije, sadrži ogromnu kolekciju nameštaja, dokumenata i istorijska umetnička dela naročito u vezi ere brazilskog carstva.

Najstariji muzej  umetnosti u Sao Paolu je Pinacoteca, muzej osnovan 1905., tek je 1911. godine postao državni muzej. Muzej ima širok spektar kolekcije brazilske umetnosti, uglavnom iz 19. veka, takođe obuhvata i evropske slike i skulpture umetnika iz 19. veka.

Muzej portugalskog jezika smešten je na Estacao da Luz železničku stanicu. Lokacija muzeja je povezana sa tim da 300 hiljada putnika stignu i napuste stanicu svakodnevno, i mnogo imigranata iz Evrope i Azije, i u ovom muzeju oni mogu da se upoznaju sa jezikom.

Latin America Memorial projektovao je brazilski ahitekta Oskar Nimajer, to je spomenik kulturnoj, političkoj, ekonomskoj i socijalnoj integraciji Latinske Amerike i prostire se na 84,482 kvadratna metara.

Pozorište Sao Paola kako zbog svoje arhitektonske vrednosti tako i zbog istorijskog značaja, predstavlja znamenitost grada.

 Octavio Frias de Oliveira, most preko reke Pinheiros otvoren je 2008. godine i doseže visinu od 138 metara.

Rio de Ženero– Pun boja, zvukova, ritma, radosti, što ga i čini sinonimom za karneval. Veoma malo mesta na svetu može da ponudi gostoprimstvo i prirodni šarm kao što može Rio. Smešten u neverovatnoj zoni, između prašuma, oklopljen između litica i mora. Sve boje sveta su ovde, nijanse zelenog Amazona, tamno crne od odela biznismena, veličanstveno zlatna boja sunca, plava tropskog mora. Iskonski sjaj Ria daje gradu večnu mladost, odigrajte jedan ples, pričajte sa strancima ili lutajte ulicama, šta god radite u Riju znajte da će Vam biti uzbudljivo. Sunčajte se na belim peskovitim najpoznatijim plažama ne samo Ria nego celog sveta Kopakabana, Ipanema, Leblon. Ove plaže će Vas oduševiti i zapanjiti, raznosvrsne, pune ljudi, transformišu obalu u centar grada. Noću dominiraju klubovi, restorani. Šarm noćnog života je njegova spontanost.

Posetite:

brdo Korkovado vidljivo iz svakog dela grada na kome se nalazi čuvena skulptura Isusa Hrista. Skultpura je visoka 38 metara, od čega je 8 metara samo postolje.

Nemojte propustiti i brdo Pao Asucar ili poznatiji kao Glava šećera, na samoj obali i pruža pogled na grad sa zaliva Guanabaro.

Muzej savremene umetnosti Niteroi koji predstavlja gradsku glavnu znamenitost.

Botanička bašta jedna je od najbolje očuvanih zelenih površina u gradu. Ona je primer razlike izmedju brazilske i strane flore. Možete videti oko 6,500 vrsta na prostoru od 54 hektara. Nacionalni muzej Belas Artes osnovan je 1937. godine. Muzejska zbirka sadrži prenos portugalskog suda u Brazil početkom 19. veka.

Katedrala Ria de Ženera ili Svetog Sebastijana je rimokatolička nadbiskupija u Riju, posvećena Svetom Sebastijanu, svecu Ria de Ženera. Pozorište Ria locirano je u samom centru i smatra se jednim od najlepših i važnih pozorišta u zemlji.