MILANO NOVA GODINA

Milano-Lugano-Komo-Verona

30.12 – 03.01.2020. – Poslednjih 10 mesta!

5 dana / bus/ hotel 4* + doručak

milan

Milano je drugi grad po veličini i najveći privredni centar Italije, prestonica mode i grad čija kultura i znamenitosti privlači milione turista godišnje. Priče o nekadašnjoj slavi moćnog Milanskog Vojvodstva, slavni tenori čuvene La Scala opere (Milanska Skala), veličanstveni Duomo i razni običaji, poput vrtenja na desnoj peti, su samo neke stvari koje ovaj grad čine tako posebnim. Smešten u  pokrajini Lombardija, nadomak jezera Como i Lugano, predstavlja svojevrstan biser italijanskog turizma. Sedište je više od polovine najvećih preduzeća Italije, dom dva fudbalska velikana Intera i Milana, utočište za modne kreatore, mesto u kome je Leonardo Da Vinči stvorio svoje remek delo “Tajna večera“ i koje je jedan mali vremenski period bio prestonica Rimskog Carstva.

Plan i program puta:

1. dan (30.12.): Beograd 
Sastanak grupe i polazak autobusa iz Beograda u popodnevnim časovima. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama.

2. dan (31.12.): Milano

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: zamak Sforca, sedište nekadašnjeg Milanskog Vojvodstva, Da Vinčijev most, opera La Scala – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, galerija Vitorio Emanele, Duomo – čuvena katedrala, remek-delo gotske umetnosti…Po završetku razgledanja, smeštamo se u hotel. Slobodno vreme. Preporučujemo šetnju čuvenom ulicom Via Montenapoleone. Zagrevanje za doček Nove godine u nekom od mnogobrojnih kafića, a zatim odlazak na neki od trgova gde zajedno sa Milanezima, tradicionalno, uz koncerte i vatromet, slavimo novu 2019! Srećna Nova godina! Povratak u hotel. Noćenje.

milano

3. dan (01.01.): Milano – Lugano – jezero Como
Nakon budjenja i doručka slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Lugana i jezera Komo. Lugano je omanji švajcarski gradić na istoimenom jezeru, okružen Alpima. Razgledanje i upoznavanje grada: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Andjela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Slobodno vreme za kupovinu suvenira i ispijanje nekog toplog napitka nadomak jezera sa pogledom na Alpe. U dogovoreno vreme polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao „najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote“. Usputni obilazak grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma… Slobodno vreme za uživanje i pravljenje nestvarnih fotografija. Polazak za Milano. Sledi repriza nove godine. Noćenje.

4. dan (02.01.): Milano – Verona

Budjenje i nakon doručka odjavljivanje iz hotela. Polazak za Beograd uz usputno dvočasovno stajanje u Veroni, gradu ljubavi, Romea i Julije, prelepe arhitekture. Panoramski obilazak grada: trg Bra sa Rimskom Arenom, Via Macini – glavna pešačka zona grada, trg Erbe, palata Mafei, toranj Lamberti, Stub srama, trg Sinjorija, Danteov spomenik, grobnice porodice Skala, Romeova kuća, Julijina kuća…Slobodno vreme do polaska u Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim stajanjima.

5. dan (03.01.): Beograd

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ: 

Grand Hotel Duca Di Mantova 4* ili sl. – nalazi se u širem centru Milana, autobuska stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Gradskim prevozom potrebno je oko 30 minuta vožnje do centra grada i trga Duomo. Hotel je moderno opremljen i svaka soba poseduje zasebno kupatilo, LCD TV, besplatan WI-Fi, klimu, radni sto, sef i mini-bar. Usluga: noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.


 

CENA ARANŽMANA
 

CENA ARANŽMANA

  149€ – Poslednjih 10 mesta!

Za prijave i uplate avansa od min. 70€ cena iznosi  139€

 Za studente uz indeks ili za uplate u celosti cena iznosi 129€USLOVI I PRAVILA ARANŽMANA
  

Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen. 

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju.

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

 

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899

Aranžman obuhvata:
-Prevoz luksuznim turističkim autobusom sa klimom, audio i video opremom

-Smeštaj u hotelu Duca di Mantova 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/3 sobama
-Razgledanja prema programu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta /predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu (20 € po osobi za sve vreme boravka)

-Individualne troškove
-Fakultativni izlet Lugano – jezero Komo (25€-podložno promeni)
-Medjunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali se preporučuje zbog sve češćih kontrola na teritoriji EUFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 20 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena.

 

1. Lugano i jezero Komo 

 

Lugano je omaleni švajcarski gradić na istoimenom jezeru, okružen Alpima. Razgledanje i upoznavanje grada: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme… Slobodno vreme za kupovinu suvenira i ispijanje nekog toplog napitka nadomak jezera sa pogledom na Alpe.. U dogovoreno vreme polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao “najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote”. Usputni obilazak grada: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma… Slobodno vreme za uživanje i pravljenje nestvarnih fotki. Polazak za Milano. Cena: 25€

PRIJAVI SE